• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ / ۱۴:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 97012006113
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

آرین‌منش با اشاره به احتمال فیلتر تلگرام:

محدودیت فضای مجازی و رسانه‌ها مشکل‌گشا نیست

محدودیت فضای مجازی و رسانه‌ها مشکل‌گشا نیست

دبیر حزب موتلفه اسلامی در خراسان رضوی گفت: محدودیت رسانه‌های گروهی و فضای مجازی مشکل‌گشا نیست بلکه با آموزش، ارتقاء سواد رسانه‌ای و آگاه کردن مردم بهتر می‌شود برخورد کرد.

جواد آرین‌منش در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص احتمال فیلتر تلگرام، اظهار کرد: تصمیم‌گیری در ارتباط با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی یا تلگرام جزو شرح وظایف شورای عالی فضای مجازی است. 

وی افزود: در این شورا افراد مختلفی عضو هستند که برخی عوامل دولتی و شخصیت‌های حقوقی و برخی دیگر شخصیت‌های حقیقی می‌باشند که از سوی رهبری تعیین می‌شوند، این شورا در جایگاه سیاست‌گذاری مربوط به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی قرار دارد، دولت مجری سیاست‌های این شورا است.
 
نماینده پیشین مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تصمیماتی که در این شورا اتخاذ شده تقویت شبکه‌های داخلی و خروج از انحصار است، عنوان کرد: این بحث‌ها و تصمیماتی است که در این شورا گرفته شده  که به طور مثال یک شبکه اجتماعی چون تلگرام به عنوان تنها رسانه فراگیر مردم ایران نباشد و در کنار این رسانه  شبکه‌های اجتماعی داخلی نیز تقویت شوند. اکنون بحث بر سر این موضوع است که برخی از آن به فیلترینگ تلگرام تعبیر می‌کنند که آثار و پیامدهای مثبت و سوء می‌تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: آثار سوء فیلتر تلگرام این است که صدها و هزاران شغل اکنون در کشور به فضای مجازی، تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی گره خورده بنابراین آثار سوء اقتصادی و مشکلات اشتغال را در بر خواهد داشت. از سوی دیگر ابتکار عمل در این رسانه در اختیار کشور و مسئولان کشوری نیست و گاهی سوء‌استفاده هایی از آن صورت می‌گیرد.

آرین‌منش با اشاره به اینکه به جای محدودیت باید در جهت ایجاد مصونیت تلاش کنیم، تصریح کرد: به طور کلی محدودیت رسانه‌های گروهی، فضای مجازی، اینترنت، تلگرام و سایر رسانه‌های جمعی مشکل‌گشا نیست بلکه با آموزش، ارتقاء سواد رسانه‌ای و آگاه کردن مردم بهتر می‌شود برخورد کرد زیرا اکنون 40 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده می‌کنند که محدود کردن و بستن آن نارضایتی‌هایی را در برخواهد داشت.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: اگر مردم آگاه شوند، از آثار و پیامدهای سوء تلگرام جلوگیری و جنبه‌های مثبت آن تقویت می‌شود که این بهترین کار است. با فیلتر کردن تلگرام، رسانه دیگری جایگزین آن خواهد شد و ما نمی‌توانیم جلوی این فضا را به طور کلی بگیریم بنابراین آگاهی مردم و سواد رسانه‌ای بهتر از فیلتر شدن تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی خواهد بود.

وی گفت: ما در کشور وزارت‌خانه ارتباطات و فناوری اطلاعات داریم که مسئولیت فراهم کردن زمینه‌ها و بسترهای توسعه فضای مجازی و هدایت، حمایت و حفاظت از امنیت کشور را دارد. سیاست‌گذاران کشور و رهبری معظم انقلاب، سیاست‌های کلان را ترسیم کردند. این سیاست‌ها باید شکل اجرایی به خود بگیرد. وظیفه مجلس شورای اسلامی است که خلاها و اشکالات قانونی در این زمینه را مرتفع کند. دولت نیز وظیفه توسعه و اجرای سیاست‌ها را برعهده دارد.

وی بیان کرد: توصیه من ضروت  لزوم هماهنگی همه نهادهای قانون‌گذاری، نظارتی و اجرایی برای استفاده هر چه مطلوب‌تر و سالم‌تر از فضای مجازی است ضمن اینکه نباید جلوی آزادی‌های مشروع گرفته شود. صرفا با بستن و محدودیت کاری صورت نمی‌گیرد. 

آرین‌منش با بیان اینکه مردم اکنون اعتماد لازم را به شبکه‌های وابسته به دولت ندارند، عنوان کرد: فضایی ایجاد شده که اطلاعات مردم مصونیت لازم را ندارد بنابراین حاکمیت، دولت و مسئولان باید اعتمادسازی کرده و به مردم اطمینان دهند که اطلاعات شخصی و محرمانه آن‌ها مورد دسترسی قرار نمی‌گیرد. این اعتماد در حال حاضر وجود ندارد. اگر این اعتمادسازی صورت بگیرد مردم ترجیح خواهند داد که از شبکه‌های داخلی استفاده کنند تا شبکه‌های غیر ایرانی. 

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: مردم اکنون در حال رصد عملکرد دولت و بررسی  قول‌های آقای رئیس‌جمهور هستند. به طور مثال جمله‌ای که اقای روحانی عنوان کردند که من دستم را روی کلید فیلترینگ نمی‌گذارم، اکنون مردم نظاره می‌کنند که در نهایت دولت این کار را انجام می‌دهد یا نه و اگر انجام ‌دهد چه عواملی سبب انجام این کار شده است. آیا مصالح ملی به خواست مردم ترجیح داشته یا عوامل دیگری سبب آن شده است؟

وی ادامه داد: باید دولت و مسئولان صادقانه با مردم صحبت کرده و آن‌ها را متقاعد کنند. اگر مردم متقاعد شوند و بپذیرند، از هر اقدامی که به امنیت کشور و مصالح ملی کمک کند استقبال خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha