به گزارش خبرنگار ایسنا، سیدحسن میرعماد همزمان با هفته جهادکشاورزی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همزمان با هفته جهادکشاورزی که از دیروز 21 خردادماه آغاز شده 11 پروژه تولیدی با اعتباری 133 میلیارد ریالی و 68 طرح عمرانی با اعتبار 138 میلیارد ریال به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اشتغالزایی این طرحها افزود: این پروژهها در مجموع 536 اشتغال مستقیم و 3000اشتغال غیرمستقیم در استان ایجاد و بالغ بر 1830 خانوار و بهرهبردار بخش کشاورزی از مزایای آن بهرهمند خواهند شد.
رئیس جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه بیشترین پروژهها مربوط به حوزه آب و خاک است تصریح کرد: 49 پروژه از این پروژهها مربوط به بخش آب و خاک، پنج پروژه مربوط به تولیدات دامی و 6 پروژه در بخش تولیدات گیاهی و 19 پروژه نیز مربوط به حوزه عشایری است.
میرعماد با اشاره به وجود بیش از 198 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان تصریح کرد: 54 هزار هکتار از این اراضی به محصولات باغی ،حدود 100 هزار هکتار به محصولات زراعی و مابقی نیز به اراضی آیش اختصاص دارد.
وی به اهمیت و وسعت مناطق تحتنظر سازمان جهادکشاورزی اشاره کرد و گفت: بالغ بر 98درصد وسعت استان تحت نظارت این سازمان قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، تعداد بهرهبرداران بخش کشاورزی در استان را افزون بر 46 هزار و 500 خانوار اعلام کرد و گفت: سهم بخش کشاورزی از اشتغال موجود در استان سمنان بیش از 17 درصد است.
میرعماد، حجم تولیدات بخش کشاورزی در استان را سالانه یک میلیون و 460 هزار تن اعلام کرد و افزود: سهم محصولات زراعی استان از این رقم 850 هزار تن، تولیدات باغی بالغ بر 360 هزار تن و محصولات دامی استان نیز بیش از 257 هزار تن در سال است.
وی با اشاره به مشکل کمآبی در این استان از اقدامات ماندگار دولت در این بخش طی سه-چهار سال اخیر خبر داد و گفت: تنها در سهچهار سال اخیر میزان اراضی مجهز به سیستمهای نوین آبیاری در استان بیش از دوبرابر شده است.
وی با بیان اینکه دولت با وجود محدودیت اعتباری توجه ویژهای به این حوزه داشته است، گفت: دولت تنها در یک سال گذشته 67.5 میلیارد تومان اعتبار در بخش آب و خاک استان سمنان هزینه کرده است. همچنین برای سیستمهای نوین آبیاری در استان در یک سال گذشته بالغ بر 49 میلیارد تومان اعتبار در قالب یارانه و تسهیلات بلاعوض در استان هزینه شده که این میزان توجه در تاریخ کشاورزی استان و کشور بیسابقه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از ایجاد سیستمهای نوین آبیاری در 7000هکتار از اراضی کشاورزی استان طی یک سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون 3595 هکتار از این اراضی تکمیل و تحویل بهرهبرداران شده و کار تجهیز سیستمهای نوین آبیاری در 3560 هکتار نیز هماکنون در حال اجراست و در چند ماه آینده تحویل خواهد شد.
وی، مدیریت منابع آبی را از مهمترین دغدغههای دولت برشمرد و افزود: همزمان با تجهیز مزارع و باغات به سیستمهای نوین آبیاری طرحهای زیاد دیگری در این حوزه نیز اجرایی شده که احیاء و بازسازی قنوات به عنوان مهمترین منابع آب پایدار در استان از این جمله است.
میرعماد از تسطیح 640 هکتار از اراضی کشاورزی این استان در سال گذشته خبر داد و گفت: علاوه بر این در یک سال اخیر بیش از 18 کیلومتر جاده بین مزارع با هدف تسهیل در دسترسی کشاورزان به اراضی در استان ایجاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه همزمان با این طرحها، از اجرای طرحهای کوچک تامین آب نیز غافل نماندیم تصریح کرد: ایجاد استخرهای آب با هدف استفاده بیشتر از منابع آبی سطحی و در دسترس با اعتباری بیش از سه میلیارد تومان در یک سال اخیر، بازسازی و بهبود وضعیت کانالهای آب باهدف جلوگیری از هدررفت و تبخیر آب و اصلاح شبکه آبیاری از جمله مهمترین اقدامات جهادکشاورزی طی یک سال اخیر در این استان پهناور است.
انتهای پیام
نظرات