• شنبه / ۲ تیر ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 97040200459
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

تنور داغ گرانی در نانوایی‌های بیرجند

تنور داغ گرانی در نانوایی‌های بیرجند

ایسنا/خراسان جنوبی در این روزهای داغ جام جهانی شاید بحث اول مردم شهر بیرجند افزایش قیمت نان است.

به گزارش ایسنا، قیمت نان از روز 30 خردادماه سال جاری پس از سه سال با نرخ 20 درصد افزایش یافت.

این افزایش یکباره باعث نارضایتی مردم و نیز کاهش فروش نانوایی‌ها و متشنج شدن بازار شده است، بازار متشنجی که اگر ادامه یابد به نفع کارگران نانوایی‌ها نیست.  

اکنون در شهر بیرجند و حومه آن، ۲۴۰ نانوایی یارانه‌ای فعال است که از این تعداد ۴۱ واحد آزادپز هستند.

برای تهیه گزارش به جمع نانوایان و مردم رفتیم و نظرشان را در خصوص این افزایش جویا شدیم.

تدبیر برای افزایش تدریجی قیمت نان

فاطمه احمدپور، یکی از شهروندان بیرجندی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر تدابیری اندیشیده شود که هر ساله درصدی به نان اضافه شود،  فشار چندانی به مردم تحمیل نمی‌شود.

وی افزود: این افزایش یکباره نه تنها کمکی به نانوایان و کارگران نانوایی نمی‌کند بلکه بر آنان و نیز بر مردم فشاری دوچندان وارد می‌کند.

این شهروند بیرجندی بیان کرد: درست است که قیمت حامل‌های انرژی و مواد اولیه برای پخت نان گران شده اما این افزایش برای مردم نیز بسیار سنگین است.

افزایش یکباره قیمت نان؛ فشار بر مردم و کارگران

احمد ساده دل، یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: افزایش یکباره و با درصد بالای قیمت نان فشار اقتصادی زیادی بر مردم وارد می‌کند چرا که نان، غذای غالب مردم است.

وی بیان کرد: اگر قیمت نان با درصد کم و هر چند وقت یک بار افزوده شود فشار زیادی به مردم وارد نمی‌شود.

کاهش رونق فروش نان با افزایش قیمت

محمود علی پور، یکی از نانوایان آزادپز نیز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: افزایش یکباره قیمت نان باعث کاهش مشتریان شده است.

وی با بیان اینکه این افزایش باعث فشار بر مردم و کارگران می‌شود، افزود: قیمت مواد اولیه و آرد نیز گران شده است.

این نانوا بیان کرد: مدت سه سال نان در بیرجند افزایشی نداشت و اکنون به یکباره افزایش داشته است.

علی پور با بیان اینکه این افزایش یکباره بسیار زیاد بود، تصریح کرد: اگر بازار رونق پیدا کند، حقوق کارگران نیز افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: اکنون نانوایی‌های آزادپز پس از افزایش قیمت فروش چندانی نداشته‌اند و این امر به ضرر کارگران نانوایی است.

افزایش قیمت پس از 3 سال

اکبر مرادی، رئیس اتحادیه نانوایان شهر بیرجند نیز  در گفت‌وگو با ایسنا گفت: نان آزاد از 30 خرداد سال جاری در بیرجند با افزایش ۲۰ درصدی در قیمت پس از سه سال ارائه شده است.

وی افزود: طبق مصوبه هیئت وزیران نرخ نان آزاد مشمول نرخ گذاری رسمی اتحادیه نمی‌شده و هرساله براساس میزان تورم و عرضه و تقاضا قیمت گذاری می‌شود.

وی افزود: به دلیل اینکه از سال 94 نانوایی‌های سطح شهر بیرجند افزایش قیمتی نداشته‌اند از امروز نان آزاد را با 20 درصد افزایش قیمت عرضه می‌کنند.

افزایش قیمت نان در پی افزایش قیمت حامل‌های انرژی است

رئیس اتحادیه نانوایان شهر بیرجند بیان کرد: با توجه به قیمت حامل‌های انرژی، مواد اولیه و هزینه دستمزد کارگران این افزایش قیمت در نان اعمال شد.

مرادی ادامه داد: از امروز در نانوایی‌های آزادپز بیرجند نان سنگک سنتی ساده به وزن یک کیلو به قیمت 3000 تومان و نان سنگک کنجدی یک رو با وزن یک کیلو به قیمت 3250 تومان و دورو کنجدی به قیمت 3500 تومان، نان تافتون با وزن چانه750 گرمی به قیمت 1500 تومان، تافتون با وزن چانه 600 گرمی به قیمت 1200 تومان و نان لواش با وزن چانه 260 گرم به قیمت 600 تومان عرضه می‌شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر در شهر بیرجند و حومه ۲۴۰ نانوایی یارانه‌ای فعال است که از این تعداد ۴۱ واحد آزادپز هستند و در این هفته نیز پنج واحد به این تعداد نانوایی آزادپز اضافه می‌شود.

به گزارش ایسنا، درست است که قیمت مواد اولیه برای پخت نان افزایش داشته اما افزایش یکباره نیز دردی از نانوایان و کارگران دوا نمی‌کند چرا که این افزایش یکباره باعث کاهش یا عدم فروش نان می‌شود.

می‌توان سازوکاری اعمال کرد که هرساله قیمت نان اندکی افزایش یابد تا به مردم و نیز به کارگران فشاری وارد نشود.

گزارش از زهرا حمیدی خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha