• شنبه / ۲۳ تیر ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 97042312389
  • خبرنگار : 71526

ترامپ: با پوتین در مورد کاهش اساسی تسلیحات هسته‌ای گفت‌وگو می‌کنم

ترامپ: با پوتین در مورد کاهش اساسی تسلیحات هسته‌ای گفت‌وگو می‌کنم

دونالد ترامپ با اعلام اینکه او در دیدار با پوتین با او در مورد کاهش اساسی تسلیحات هسته‌ای گفت‌وگو خواهد کرد هشدار داد که برخی در آمریکا تلاش دارند تا مانع بهبود روابط میان واشنگتن و مسکو شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، ترامپ و پوتین که بزرگترین زرادخانه های هسته ای جهان را در کنترل دارند قرار است تا روز دوشنبه در شهر هلسینکی فنلاند نخستین نشست دوجانبه رسمی خود را داشته باشند.

ترامپ روز جمعه در دیدار با ترزا می نخست وزیر انگلیس گفت: اشاعه تسلیحات هسته ای برای من امری رعب انگیز است و در واقع اصلی‌ترین مشکل جهان است. اگر بتوانیم کاری برای خلاص شدن از آنها به طور اساسی انجام دهیم این کار را می‌کنم اگرچه مانند یک رویا است اما قطعا این یکی از موضوعاتی است که من آن را در دیدار با پوتین مطرح می کنم.

ترامپ افزود: طراحی، ساخت و نگهداری  تسلیحات هسته ای بسیار هزینه‌بر است اگر چه این کم‌اهمیت‌ترین ضرر آن است.

این در حالی است که ترامپ تا کنون در مورد توافقی که برای کنترل تسلیحات هسته ای با پوتین به دنبال آن است جزئیاتی ارائه نکرده است.

به گزارش ایسنا، دکترین جدید هسته ای آمریکا به روزرسانی تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی و جایگزنی آنها را با تسلیحات هسته‌ای استراتژیک در برنامه این کشور قرار داده است که امکان استفاده از تسلیحات هسته‌ای علیه کشورهایی مثل روسیه را برای آمریکا افزایش می‌دهد. در مقابل نیز ولادیمیر پوتین چند ماه پیش از یک موشک بالستیک قارپیما مجهز به کلاهک هسته‌ای پرده برداشت و این موشک وارد نیروهای هسته‌ای عملیاتی روسیه شد.

در حال حاضر تخمین زده می‌شود که حدود ۱۵ هزار سلاح هسته‌ای در جهان وجود دارد که روسیه و آمریکا بیش‌ترین آنها را در اختیار دارند.

روسیه ۷۰۰۰ سلاح دارد که ۱۹۱۰ تای آن آماده پرتاب است و ۲۳۹۰ تای آنها ذخیره شده یا نیاز به برخی تعمیرات دارد و ۲۷۰۰ تا نیز از رده خارج شده یا در انتظار جداسازی هستند. پس از آن آمریکا با داشتن ۶۸۰۰ تا در رده دوم قرار داد که ۱۸۰۰ تای آن آماده پرتاب، ۲۲۰۰ تا ذخیره شده یا نیازمند تعمیر است و ۲۸۰۰ تا از رده خارج شده یا در انتظار جداسازی قرار دارند. فرانسه ۳۰۰ سلاح هسته‌ای دارد که ۲۹۰ تای آن آماده پرتاب و ۱۰ تای آن ذخیره شده است. سپس چین با قرار داشتن در رده چهارم ۲۷۰ سلاح دارد که گفته می‌شود تمامی آن ذخیره شده یا نیازمند مونتاژ هستند. انگلیس نیز با ۲۱۵ سلاح در رده بعدی است که ۱۲۰ تا آماده پرتاب و ۹۵ تای آن ذخیره شده یا نیازمند تعمیر است.

پیمان استارت نو به )New START (پیمان کاهش تسلیحات هسته‌ای دوجانبه میان آمریکا و روسیه است.

رییس‌جمهور آمریکا و همتای روسی وی ۸ آوریل ۲۰۱۰ در پراگ پایتخت جمهوری چک با هم دیدار کرده و یک پیمان برای کاهش زرادخانه‌های هسته‌ای خود امضا کردند.

آمریکا و روسیه تحت این قرارداد جدید، اجازه دارند حداکثر ۱۵۵۰ کلاهک را مستقر کنند؛ حدود ۳۰ درصد کمتر از محدودیت اعمال شده در سال ۲۰۰۲.

معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک موسوم به "استارت"، در سال ۱۹۹۱ منعقد شد و در دسامبر ۲۰۰۹ منقضی شد.

باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا و دیمیتری مدودوف رییس‌جمهور روسیه پیمان جایگزین معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک (استارت (را در شهری که اوباما در سخنرانی سال گذشته خود در آن خواستار جهان عاری از تسلیحات هسته‌ای شد، امضا کردند.

امضای این پیمان جدید در قلعه پراگ و پس از دیدار رو در روی سران آمریکا و روسیه که در آن روی برنامه هسته‌ای ایران، ناآرامی‌های سیاسی در قرقیزستان و دفاع موشکی آمریکا در اروپا بحث و تبادل نظر شد رخ داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha