سارا همتی در گفتگو با ایسنا، در حاشیه همایش تجلیل از نخبگان و رتبههای برتر کنکور سراسری سال ۹۷ که امروز در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، به توصیههای خود در خصوص انتخاب رشته داوطلبان این آزمون اشاره کرد و گفت: آنچه که داوطلبان مجاز آزمون سراسری سال ۹۷ باید برای انتخاب رشته مورد توجه قرار بدهند، این است که ابتدا علایق و استعدادهای خود را بسنجند و مشخص کنند که چه راهی برای آینده خود در نظر دارند. در واقع انتخاب رشتهای که با علاقه و اهداف زندگی آنها صورت نگیرد، نمیتواند موجب موفقیت آنها شود.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه تفکر غالبی که در بین اغلب داوطلبان ورود به دانشگاهها بخصوص در بین رشتههای تجربی وجود دارد این است که براساس جایگاه اجتماعی و بدون شناخت و هدف یکسری رشتههای خاص را بر سایر رشتهها ترجیح میدهند مثلا داوطلبان گروه تجربی مخصوصا افرادی که رتبههای برتر این گروه آزمایشی را کسب میکنند، ترجیح میدهند در سه رشته خاص یعنی "پزشکی"، "دندانپزشکی" و "داروسازی" تحصیل کنند، در حالی که سایر رشتهها، رشتههای علوم پایه و غیره را بدون هیچ شناختی نادیده میگیرند، این در حالی است که اصل اساسی برای موفقیت در آینده هر فردی انتخاب مسیر زندگی براساس علاقه میباشد نه اینکه تحت تاثیر فضا و تصورات واهی یکسری رشتههای خاص را برای تحصیل انتخاب کنند.
این دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: بسیاری از داوطلبان به دلیل عدم شناخت از رشته تحصیلی خود وارد دانشگاهها میشوند، اما نمیتوانند آن موفقیتی که باید کسب کنند، در نتیجه مجبور به تغییر رشته، انصراف از تحصیل میشوند و اگر هم ادامه تحصیل بدهند آینده شغلی غیر هدفمندی در انتظار آنها قرار میگیرد. بنابراین توصیه ما به داوطلبان گروه تجربی این است که در انتخاب رشتههای خود دقت و شناخت کافی را داشته باشند، چرا که امکان موفقیت در بسیاری از رشتههای علوم پایه بسیار از چند رشته شاخص تجربی میباشد.
این داوطلب رتبه یک علوم تجربی کشوری سال ۹۴ خاطرنشان کرد: من به شدت به رشتههای علوم پایه گروه تجربی علاقهمند هستم، اما دلیل انتخاب رشته پزشکی این است که بتوانم تحقیقات در حوزه داروسازی و علوم پایه را در عرصه بالین انجام دهم، چرا که معتقدم امکان موفقیت در رشتههای علوم پایه بسیار بیشتر است و در شرایط فعلی، جامعه ما نیازمند این تحقیقات است.
همتی همچنین در خصوص علت گرایش داوطلبان ورود به دانشگاهها به رشتههای تجربی نیز گفت: یقینا نمیتوانیم درآمد و شأن اجتماعی این رشتهها در مقایسه با سایر رشتهها را نادیده بگیریم، چرا که بسیاری از رشتههای گروههای آزمایشی دیگر بازار کار مناسبی ندارد، اما باید به این نکته توجه داشته باشیم وقتی متقاضی ورود به عرصه رشتههای علوم تجربی نیز بیشتر باشد، نباید انتظار داشته باشیم آینده شغلی مناسبی نیز در انتظار این داوطلبان قرار بگیرد.
وی در پایان یادآور شد: مجددا توصیه من به داوطلبان ورود به دانشگاهها در همه گروههای آزمایشی این است که صرفا و صرفا براساس علاقه رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند، چرا که من معتقد هستم اگر علاقه وجود داشته باشد خلاقیت، موفقیت و بازار کار مناسبی نیز در انتظار آنها بعد از فارغالتحصیلی قرار میگیرد.
انتهای پیام
نظرات