• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۴ / ۲۰:۲۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404081811359
  • خبرنگار : 71573

توران میرهادی در روایتی دیگر

توران میرهادی در روایتی دیگر

مستند «یکی بود، یکّی نبود» همزمان با سالروز درگذشت توران میرهادی (این چهره قدیمی ادبیات کودک ) اکران آنلاین شد.

به گزارش ایسنا، هجدهم آبان ۹ سال پیش دفتر زندگی توران میرهادی بسته شد؛ استاد ادبیات کودکان، نویسنده، متخصص آموزش و پرورش و یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار فرهنگی که بیش از ۶۰ سال در گستره آموزش و پرورش و ادبیات کودکان کوشید. رفتن او پایان راهش نبود.

اندیشه‌هایش، نگاهش به انسان و دغدغه‌اش درباره آموزش کودکان در جامعه هنوز زنده است و بسیاری در گسترش اندیشه‌های او می‌کوشند و یکی از راه‌ها ساختن مستندهایی از زندگی و اندیشه‌هایش است. امروز همزمان با نهمین سال درگذشتش، مستند «یکی بود، یکّی نبود» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و تصویربرداری غلامرضا کتال که در ۷۷ دقیقه در سال ۱۳۹۶ ساخته شده است، برای نخستین‌بار در سامانه هاشور اکران آنلاین شده است.

توران میرهادی که معتقد بود «باید غم‌های بزرگ را به کارهای بزرگ» بدل کرد در سال ۱۳۳۴ به نام برادر از دست‌رفته‌اش، کودکستان «فرهاد» و بعدها، دبستان و راهنمایی «فرهاد» را بنیاد نهاد. آن را تا سال ۱۳۵۹ اداره کرد. مستند «یکی بود، یکّی نبود» این دوره از زندگی او را به تصویر کشیده است؛ فیلم در یک گفت‌وگو و خاطرگویی با توران میرهادی در سال‌های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ قصه زندگی و فعالیت‌های کاری و فرهنگی او را از کودکی تا تأسیس مدرسه فرهاد و چرای نگاه متفاوت به تعلیم و تربیت، راه‌اندازی و تاسیس شورای کتاب کودک با جمعی از علاقمندان ادبیات کودک در سال ۱۳۴۲ و شکل‌گیری ایده فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و چگونگی نگارش مقاله‌ها و انتشار جلدهای آن را مرور می‌کند.

 علی میرفخرایی، رئیس هیأت مدیره فرهنگنامه کودکان و نوجوانان و عضو هیأت مدیره شورای کتاب کودک درباره این مستند می‌گوید: «یکی بود، یکّی نبود» درباره یک دوره تاریخی زندگی توران خانم است که بیشتر جنبه‌ کارهای آموزش و پرورش در آن منعکس شده است. اما مستند «توران خانم» رخشان بنی‌اعتماد درباره چگونگی تفکر و ایده‌های توران بود که به جزئیات کار نداشت، در آن خط فکری توران خانم که باعث شد تشکیلات به این صورت ادامه حیات داشته باشد، منعکس شده بود.

فرید دغاغله تدوین این مستند را بر عهده داشته است و محمدعلی رفیع نیز صداگذار آن بوده است و برای موسیقی قطعه‌ای از آلبوم رنگین کمان آثار ثمین باغچه‌بان و قطعه‌ای از محمدعلی رفیع استفاده شده است.

تیزر این مستند را می‌توانید در ادامه ببینید:

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha