به گزارش ایسنا، یک مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت، منع احتمالی قراردادهای تسلیحاتی با عربستان از سوی قانونگذاران آمریکایی به دنبال ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد عربستانی، پیمانکاران حوزه دفاعی را نگران کرده است.
دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا اظهار کرده است که در خصوص توقف فروش تسلیحات به ریاض به خاطر پرونده خاشقجی با احتیاط عمل میکند چرا که این اقدام تنها باعث میشود که عربستان برای تامین تسلیحات خود به کشورهایی همچون چین و روسیه رو بیاورد.
این مقام آگاه نام شرکتهایی که در خصوص قراردادهای تسلیحاتی خود با عربستان، به دولت آمریکا ابراز نگرانی کردهاند، ذکر نکرده است.
شرکتهای لاکهید مارتین و ریتیون فعالترین شرکتهای نظامی آمریکایی در زمینه قراردادهای فروش تسلیحات به عربستان هستند.
این مقام دولتی با اشاره به اینکه قانونگذاران آمریکایی حتی پیش از ناپدید شدن خاشقجی نیز تمایل داشتهاند که سختگیری بیشتری در خصوص قراردادهای تسلیحاتی با عربستان داشته باشند، گفت، این اتفاق گسترش سختگیریهای آنان را محتملتر کرد.
حدود 19 میلیارد دلار از قراردادهای دفاعی میان آمریکا و عربستان در زمینه آموزشهای نظامی به سربازان و خلبانان سعودی و سامانه دفاع موشکی تاد است.
یکی از لابیگران شرکتهای نظامی که نخواسته نامش فاش شود، اظهار کرد، در خصوص احتمال ممانعت از خروج تسلیحات و تجهیزات خریداری شده توسط عربستان در مرز از سوی کنگره، نگرانیهایی وجود دارد و این مساله به پیمانکاران آسیب خواهد رساند.
یکی دیگر از مقامات آمریکایی نیز اظهار کرده است که در زمینه آموزشهای نظامی برای نیروهای عربستان نیز محدودیتهایی در نظر گرفته شده است.
بر اساس قوانین آمریکا، خریدهای نظامی بزرگ میتوانند از سوی کنگره متوقف شوند.
به جز مساله ناپدید شدن خاشقجی، حضور عربستان و امارات در جنگ علیه یمن دلیل دیگر اعضای کنگره آمریکا برای محدود کردن خریدهای نظامی عربستان از آمریکا است.
دولت ترامپ در راستای سیاست اقتصادی خود برای ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر، بسته 110 میلیارد دلاری تسلیحاتی را به سعودیها پیشنهاد داده است.
انتهای پیام
نظرات