دکتر حمیدرضا طیبی در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب بر ضرورت تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در کشور تاکید کرد و افزود: این الگو ترسیم آینده ایران برای ۵۰ سال دیگر است و مطالبی که در نشستهای مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شده است، مباحث جدیدی نیست؛ بلکه امام(ره)، مقام معظم رهبری و بزرگان ما مکرر این مباحث را بیان مینمودند. اما مقام معظم رهبری تاکید کردند این موضوعات در قالب الگو مطرح شود و ما باید دنبال این باشیم که چگونه این الگو باید پیادهسازی شود. در واقع ما سند چشمانداز نظام را تا سال ۱۴۰۴ در دست داریم، اما وضعیت کشور به هیچ وضع متناسب با اهداف این سند نیست و به دنبال این هستم که چگونه میتوانیم با ترسیم این الگو به آن اهداف متعالی دست یابیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما باید یک جریان در کشور ایجاد کنیم که بر اساس آن افرادی که واقعا نخبه، کارآفرین، مومن، انقلابی و پاکدست هستند، بتوانند زمام امور را به دست بگیرند. در واقع این افراد کسانی هستند که در جریان انقلاب کار درست را انجام دادهاند و امور را یاد گرفتهاند؛ بنابراین در شرایط فعلی نیز میتوانند فعالیتهای علمی را در اداره امور پیادهسازی کنند، چرا که این افراد عملکرد موفقی خواهند داشت و در پیادهسازی سند فوق نیز آنچه که اهمیت دارد، همین است که مسئولین به فکر منافع شخصی خود در پیادهسازی سند نباشند. اگر چه، هیچ اشکالی ندارد که مسئولین کار اقتصادی مولد و سالم داشته باشند، اما نباید منافع شخصی بر مصالح ملی ترجیح داده شود.
رئیس جهاد دانشگاهی همچنین خاطرنشان کرد: ما باید تلاش کنیم این جریان را به وجود بیاوریم و افرادی که در نظام حضور فعال دارند و به معنای واقعی نخبه هستند و کار علمی موفقی داشتند، بتوانند در عرصههای مختلف علوم انسانی، هنر، مهندسی و اقتصاد و غیره وارد شده و فعالیت کنند تا بتوانند با ایجاد چنین جریانی درباره آینده کشور برنامهریزی داشته باشند و امور کشور را به دست بگیرند.
دکتر طیبی بر ضرورت پیادهسازی اسنادی مانند سند الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی در کشور تاکید کرد و گفت: یکی از مشکلات ما این است که وقتی سندی نوشته میشود، ادامه کار آن به درستی انجام نمیشود. به عنوان مثال زمانی، سند چشمانداز نوشته و اهداف آن نیز مشخص شد، اما در اجرا با کاستیهایی مواجه بودیم، در حالی که ما برای رسیدن به توسعه نیازمند توسعه فرهنگی، فناورانه، سیاسی و غیره هستیم و باید اسناد بخش مرتبط با توسعه فناورانه کشور ترسیم شود و وقتی در خصوص توسعه فناورانه کشور سندی نوشته میشود باید ساختار تولید علم، تبدیل آن به فناوری و در نهایت تبدیل شدن به محصول و توزیع در جامعه مشخص شود تا تولید اشتغال و ثروت کند. متاسفانه امروز اگر به نظام تولید و فناورانه توجه نکنیم، به نتایج خاصی نیز دست نخواهیم یافت.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: قدمهای مورد نیاز یک برنامهریزی را باید سریعتر برداریم و وقتی جامعهای بدون دلیل این قدر سیاسی میشود و مسئولین ما تمام وقت خود را صرف مسائل سیاسی و سیاسیبازی میکنند، نتیجتا ما نمیتوانیم برنامهریزی درست و منطقی در کشور داشته باشیم. چرا که پیشرفت حاصل برنامهریزی جامع و هماهنگی بین نهادهای مرتبط و بالادستی کشور است، یعنی در چرخش سیاسی در کشور به هیچ عنوان نباید برنامهای وضع شود که مجریان مرتبط با آن مرتب تغییر کنند؛ ما باید افراد سیاسی را به حداقل برسانیم و افراد سیاسی نیز باید برای رسیدن به اهداف اصلی یک الگو تلاش کنند.
دکتر طیبی خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم با تاکیدی که مقام معظم رهبری روی بحث الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارند، این الگو بیشتر فرهنگسازی شود و اهداف آن به یک مطالبه عمومی در جامعه تبدیل شود و بعد هم روی روشهای اجرای آن کار شود.
رئیس جهاد دانشگاهی همچنین به موانع و چالشهای فرهنگی پیش روی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره کرد و گفت: بیشترین مشکلی که در حال حاضر در کشور وجود دارد، سیاسی شدن بیش از حد کشور است؛ دلیل آن نیز این است که در حوزه فرهنگ از ابتدا روی بسیاری از مسائل کاری نکردیم تا بر اساس آن، همه ما بتوانیم در خصوص مصالح ملی کشور با دقت عمل کنیم. مصالح ملی که برای کشور تدوین میشود، باید مورد قبول همه سیاسیون باشد و وقتی موضوعی نظیر برجام تعیین میشود، بر اساس مصالح ملی باید مورد توجه همه گروههای سیاسی در جامعه قرار بگیرد و همه باید کمک کنند تا اجرا شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه ما در کشور مسائل سیاسی را با منافع شخصی خود گره میزنیم، گفت: باید بتوانیم در مسائل سیاسی به یک اتفاق نظر برسیم و بر اساس آن نیز برنامهریزی درازمدتی را داشته باشیم تا این برنامهریزی در چرخشهای سیاسی عوض نشود. مهمترین مشکل ما در حوزه فرهنگی این است که متاسفانه به لحاظ سیاسی درست تربیت نشدهایم و مصالح شخصی و حزبی و سیاسی را بر مصالح ملی ترجیح میدهیم. اگرچه این فرهنگ به تدریج درحال عوض شدن است، اما باید به آن سرعت داده شود؛ چرا که در حال حاضر جامعه ما با مشکل اشتغال جوانان مواجه است و موضوع این است که جوانان ما تا حدی میتوانند این مسائل را تحمل کنند. در صورتی که میدانیم توان حل بسیاری از مشکلات را حتی در دوره کوتاهمدت داریم، به شرطی که بتوانیم مشکلات فعلی را حل کنیم.
انتهای پیام
نظرات