به گزارش ایسنا و به نقل از تکاینسایدر، امروزه شرکتهای بزرگ فضایی به دنبال این هستند که امکان زندگی انسان روی ماه و مریخ را فراهم سازند.
"ناسا"، "اسپیسایکس" و "بلو اوریجین" به دنبال دستیابی به روشهایی هستند که امکان زندگی در فضا را میسر سازند.
اگر امکان زندگی انسان روی مریخ میسر شود، یکی از رویاهای انسان که در کتابها و فیلمهای علمی-تخیلی مطرح میشود، محقق خواهد شد.
"الون ماسک" رئیس شرکت "اسپیس ایکس" امیدوار است که تا سال ۲۰۲۴ انسانها در کره مریخ استقرار یابند.
"الون ماسک" در سال ۲۰۰۲ میلادی، شرکت "اسپیس ایکس" را تاسیس کرد. یکی از اهداف وی از راهاندازی این شرکت این بود که تصور میکرد "ناسا" هیچگونه برنامه عملی برای اعزام انسان به مریخ ندارد.
از آن زمان تاکنون، شرکت وی موشکهای بزرگ و نسبتا ارزان بسیار زیادی را ساخته است. از اهداف بزرگ این شرکت تلاش برای فراهم کردن شرایطی است که انسان روی کره مریخ زندگی کند.
برای اولین بار ماسک در نظر داشت که در سال ۲۰۱۶ میلادی، به مریخ برسد که در این برنامه، موشک بزرگ "فالکون"( Falcon) را ساخت که قادر به حمل ۱۰۰ نفر به کره مریخ است.
برای اینکه "اسپیس ایکس" بتواند به مریخ دست یابد، به دهها و حتی صدها میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد. باید اذعان کرد که ماموریت اعزام انسان به مریخ بسیار بلندپروازنه و خطرناک است.
این در حالی است که ماسک از احتمال شکست این ماموریت نمیترسد. وی در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که احتمال مرگ افراد اعزامی در اولین ماموریت بسیار بالا است و به همین دلیل است که خودش قصد رفتن به این مسافرت را ندارد.
"جف بزوس" بنیانگذار شرکت فضایی "بلو اوریجین"(Blue Origin) نیز به دنبال سکونت انسان در فضا است.
ناسا نیز قصد دارد با ساخت یک موشک فضایی، این مهم را میسر سازد.
یکی از موانع سر راه برای امکان سکونت انسان در مریخ فراهم کردن ابزار زندگی در فضا است.
"تیم الیس"(Tim Ellis) یکی از بنیانگذاران شرکت فضایی "ریلیتیویتی اسپیس"(Relativity Space) اظهار کرد، "چاپ سهبعدی" تنها راه ساخت ابزار و قطعات مورد نیاز برای زندگی در فضا است.
وی افزود: به همین دلیل ما در حال کار روی روشی هستیم که تمام یک موشک را با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی بسازیم.
الیس گفته است که ایده ساخت موشک چاپ سهبعدی از آنجا نشات میگیرد که وی به شرکت "بلواوریجین" کمک کرد تا این شرکت یک سری قطعات را با قیمتی ارزان و با روشی آسان تولید کند.
سیستم "چاپ سه بعدی" که کارخانه الیس به کار گرفته است از پرتوهای لیزری برای اتصال لایه لایه فلزات استفاده میکند.
با استفاده از این روش تعداد قطعات مورد استفاده کمتر میشود.
بنا بر اعلام الیس، نزدیک به ۱۰۰ هزار قطعه در ساخت یک موشک وجود دارد.
این موشک که موسوم به "تران"(Terran) است، تنها از هزار قطعه استفاده میکند و برای ارسال ماهوارههایی به اندازه یک خودرو به مدار زمین ساخته شده است.
فناوری چاپ سهبعدی که این شرکت توسعه داده است پیچیدگیهای تولید موشک را کاهش میدهد.
با استفاده از این فناوری در عرض چند روز میتوان یک موشک ساخت.
فناوری چاپ سهبعدی استفاده از ابزارهای پیچیده را کاهش میدهد، سریع است و تعداد کارکنان را کاهش میدهد.
الیس مدعی شده است که کارخانه وی در عرض ۶۰ روز ساخت این موشک را تکمیل خواهد کرد. این در حالی است که ساخت یک موشک در حالت طبیعی ۱۲ تا ۱۸ ماه به طول میانجامد.
وی ادامه داد، پس از اتمام این ۶۰ روز ما رویه ساخت موشکهای فضایی را به کلی تغییر خواهیم داد.
چاپگر سهبعدی که ساخت این موشک را به عهده گرفته است، " Stargate" نام دارد و با داشتن حسگر، دوربین و نرمافزارهای مختلف، دستگاه چاپگر را هوشمندتر میکند.
دستگاه چاپ سهبعدی میتواند به فرآیندهای ساختوساز در کره مریخ کمک کند و خانههای فضایی ما در سیاره سرخ باسهولت بیشتری بسازد.
انتهای پیام
نظرات