«سمیه حیدری» با حضور در ایسنا، در گفتوگویی اظهار کرد: نهضت سوادآموزی پشتوانهای قرآنی، مذهبی و انقلابی دارد همانطور که خواندن در محضر خداوند چنان اهمیت و قداستی دارد که در کتابش بدان قسم یاد کرده است. همچنین پیامبر اسلام، مسلمانان را به یادگیری از مهد تا لحد فراخوانده است. پس از انقلاب اسلامی در سال ۵۸ به دستور رهبر کبیر انقلاب اسلامی، سازمان نهضت سوادآموزی برای فراهم کردن امکانات مساوی آموزش برای همه اقشار جامعه تشکیل شد.
وی با بیان اینکه جامعه هدف نهضت سوادآموزی از سن 10 تا 49 سالگی است، تصریح کرد: در سال 90، 91.4 درصد استان باسواد و 8.1 درصد جامعه بیسواد بودند که در سال 1395 این نسبت به 94.5 و 5.5 رسید که از این مجموع افراد باسواد در این سال 96.6 مرد و 92.5 درصد زن بودند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ایلام گفت: سازمان نهضت سوادآموزی بهمنظور توانمندسازی آموزشدهندگان یک دوره الکترونیکی با محتواهای آموزشی غنی در سال ۹۶ با همکاری جهاد دانشگاهی برگزار کرد که پذیرفتهشدگان آن آزمون میتوانند به همکاری با سازمان ادامه دهند.
حیدری احیاء مراکز یادگیری محلی را از فعالیتهای این سازمان دانست و گفت: این مراکز در سال 1379 با هدف توانمندسازی و ایجاد فرصت یادگیری مادامالعمر برای افراد کمسواد و بیسواد فعالیت خود را آغاز کرد که ایلام در آن سال جزو استانهای پایلوت بود و در مجموع سالانه به این مراکز اضافه شد اما متأسفانه استان ما بنا بهعللی سال گذشته از این ظرفیت بهرهمند نبود
وی ادامه داد: امسال با توجه به اهمیت این مراکز و ظرفیت آن برای آموزش مهارتهای اساسی زندگی، حقوق شهروندی، مهارتهای فردی، اجتماعی، تربیتی و آموزشهای حرفهای درآمدزا و فراهم کردن بستر مناسب برای آموزش دورههای سوادآموزی در یک فضای کاملاً استاندارد به پشتوانه شورای سوادآموزی استان و همکاران در شهرستانها موفق به راهاندازی 4 مرکز یادگیری محلی غیردولتی در استان شدیم.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ایلام با بیان اینکه 2 مرکز در ایلام و 1 مرکز در چرداول و 1 مرکز در دهلران احیاء شدهاند، ادامه داد: با توجه به رویکرد غیردولتی بودن این مراکز با بهکارگیری ۳۵ نفر از جوانان تحصیلکرده و جویای کار توانسته است به اشتغالزایی استان کمک کند.
حیدری از آموزش 280 نفر در این مراکز خبر داد و گفت: با توجه به تأکیدات استاندار ایلام و معاون سیاسی اجتماعی، زمانی میتوانیم به بهترین شکل از این مراکز استفاده کنیم که همه ارگانها همراهی و کمک کنند تا این کار بهصورت جامع و کارشناسی انجام گیرد و خوشبختانه بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی برای اجرای طرحها و همافزایی در توانمندسازی مخاطبان اعلام آمادگی کردهاند که مایهی امیدواری است.
وی گفت: برای تحکیم و تثبیت سواد مخاطبان و آشنا کردن آنها با فرهنگ کتابخوانی و نشر این فرهنگ در خانوادهها دو طرح خواندن با خانواده و حلقههای کتابخوانی اجرا شده که به ترتیب در این دو طرح 1460 و 670 نفر شرکت کردهاند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ایلام در بخش دیگر این گفتوگو اظهار کرد: با توجه به شعار سال سازمان یونسکو (سواد و توسعه مهارت) سازمان نهضت سوادآموزی در تابستان امسال موفق به کسب رتبه نخست جهانی طرح آموزش رایانه برای سوادآموزان شد که در این راستا امسال با افزایش 100درصدی، 200 نفر از سوادآموزان را زیر نظر بنیاد ICDL ، مهارتهای هفت گانه رایانه را آموزش میبینند.
حیدری ادامه داد: طرح نماز کلید بهشت از ارزشمندترین طرحهای جاری است که با هدف گسترش معارف نماز و فرهنگ درستخوانی این فریضهی الهی امسال برای 50 درصد سوادآموزان به تعداد 1937 نفر اجرا میشود و از ابتدای شهریور 1397، در 4 شهرستان چرداول، آبدانان، دهلران و منطقه هلیلان آموزشدهندگان توسط ستاد اقامهی نماز قم آموزشهای لازم را در این طرح دیدند که امیدواریم در طول سال همه آموختهها را در اختیار سوادآموزان قرار دهند.
وی حجم ابلاغی به استان برای امسال را 3874 نفر برشمرد و افزود: بر این اساس باید 967 نفر دوره سوادآموزی ۱۱۵۰ نفر در دوره انتقال و 1807 نفر در دوره تحکیم تحت پوشش قرار بگیرند که خوشبختانه تا ۱۹ آبان امسال 80 درصد این حجم را پوشش دادهایم و رتبه 4 کشوری را کسب کردهایم و تا پایان ماه آذر 100 درصد حجم ابلاغی را پوشش خواهیم داد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ایلام برگزاری مسابقات کتابخوانی برای فراگیران و خانوادههای آنان را از برنامههای فرهنگی این سازمان دانست و گفت: شرکت فراگیران نهضت سوادآموزی در پاسخ به پرسش مهر رئیسجمهور زمینهساز شرکت در فعالیتهای سازنده و مشارکت بیشتر و بهتر در فعالیتهای اجتماعی است.
حیدری یکی از چالشهای سازمان نهضت سوادآموزی را نداشتن شناخت اقشار مختلف جامعه از روند فعالیت در نهضت سوادآموزی همچنین اهمیت و جایگاه سوادآموزی در جامعه دانست.
وی از رسانهها خواست با فرهنگسای بیشتر در این زمینه، نهضت سوادآموزی را در راه تحقق وظایف ذاتی خود کمک کنند.
انتهای پیام
نظرات