• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404041006027
  • خبرنگار : 71299

موانع و چالش‌های توسعه باغبانی در ایلام کدامند؟

موانع و چالش‌های توسعه باغبانی در ایلام کدامند؟

ایسنا/ایلام مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان ایلام گفت: بررسی‌های ژئومورفولوژیکی و داده‌های GIS نشان می‌دهد که بیش از ۴۰ درصد اراضی کشاورزی استان قابلیت توسعه باغات را دارند که این میزان، پتانسیل قابل توجهی برای افزایش سطح زیرکشت باغات استان است.

مسلم اسدی با بیان این مطلب به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: استان ایلام به‌واسطه موقعیت جغرافیایی خود در منطقه غرب کشور، دارای اقلیم معتدل کوهستانی با نزولات جوی مناسب و دمای بهینه برای رشد محصولات باغی است، ساختار خاک‌های حاصل‌خیز، همراه با اراضی شیب‌دار مستعد، فرصت منحصر به‌فردی را برای توسعه باغبانی در این استان فراهم کرده است، با توجه به محدودیت‌های کشاورزی سنتی و ضرورت افزایش بهره‌وری منابع، توسعه باغات به عنوان یک فعالیت اقتصادی پایدار و اشتغال‌زا در دستور کار قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات اقلیمی و خاک‌شناسی استان ایلام نشان می‌دهد که میانگین دمای سالانه ۱۴ - ۱۸ درجه سانتی‌گراد و بارش سالیانه حدود ۴۰۰ - ۶۰۰ میلی‌متر در حوزه شمال استان ، شرایط مناسبی برای رشد انواع میوه‌های سردسیری (مانند سیب، گیلاس، گردو) و نیمه‌گرمسیری (نظیر انگور، بادام و پسته) فراهم می‌آورد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان ایلام توضیح داد: شیب‌های اراضی بین ۱۰ تا ۳۰ درصد، ضمن محدودیت در کشاورزی زراعی، برای احداث باغات دیم و باغات آبی با مدیریت مناسب خاک و آب مناسب است.

اسدی در خصوص مزیت‌های توسعه باغبانی در استان گفت: افزایش بهره‌وری اقتصادی، اشتغال‌زایی پایدار، کاهش مهاجرت روستایی و مدیریت منابع آبی مهم‌ترین مزیت‌های توسعه این بخش است و باغبانی نسبت به زراعت سنتی، بازده اقتصادی بیشتری دارد و محصولات باغی به‌دلیل ارزش افزوده بالا می‌توانند درآمد سرانه کشاورزان را به شکل قابل توجهی افزایش دهند.

موانع و چالش‌های توسعه باغبانی در ایلام کدامند؟

وی افزود: احداث باغات به نیروی کار مستمر و تخصصی نیاز دارد که این امر کاهش نرخ بیکاری منطقه را به‌دنبال دارد و همچنین با ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه باغبانی، روستاییان انگیزه بیشتری برای ماندگاری در مناطق روستایی خواهند داشت.

اسدی در خصوص مدیریت منابع آبی در باغبانی ادامه داد: بهره‌گیری از سیستم‌های آبیاری تحت فشار (قطره‌ای و زیرسطحی) موجب بهینه‌سازی مصرف آب در باغات می‌شود که در شرایط بحران آب اهمیت ویژه‌ای دارد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان ایلام با بیان اینکه در حال حاضر چالش‌ها و موانعی برای توسعه باغات در استان وجود دارد که امیدواریم در آینده نزدیک با تلاش و حمایت مسئولین مرتفع شوند این چالش‌ها را شامل عدم تخصیص اعتبارات کافی و به موقع برای توسعه باغبانی در استان، کمبود زیرساخت‌های فنی و آموزشی برای انتقال دانش نوین باغبانی، عدم دسترسی گسترده به نهال‌های اصلاح‌شده و مقاوم به آفات و تنش‌های محیطی و ضعف در زنجیره تأمین و بازاریابی محصولات باغی که موجب کاهش انگیزه کشاورزان است، دانست.

وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت‌های زیستی، خاکی و اقلیمی استان ایلام و ضرورت رفع معضل بیکاری، توسعه باغبانی به‌عنوان یک فعالیت اقتصادی پایدار و استراتژیک باید در اولویت سیاست‌های کشاورزی استان قرار گیرد، تأمین اعتبارات، به‌کارگیری فناوری‌های نوین و آموزش تخصصی نیروی انسانی، همراه با مدیریت یکپارچه منابع طبیعی، زمینه را برای ارتقاء کمی و کیفی تولید محصولات باغی فراهم خواهد کرد، این اقدامات در نهایت می‌تواند استان ایلام را به قطب اصلی باغبانی در غرب کشور تبدیل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha