• دوشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۷ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 97091205749
  • خبرنگار : 71567

رئیس دانشگاه شریف:

دولت در بودجه بندی، دانشگاه‌ها را جزو کالاهای اساسی قلمداد کند

دولت در بودجه بندی، دانشگاه‌ها را جزو کالاهای اساسی قلمداد کند

رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه دولت باید در سیاستگذاری‌ها و بودجه بندی سال آینده دانشگاه‌ها را جزو کالاهای اساسی قرار بدهد، گفت: اگر ارز مورد نیاز فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان و اساتید از سوی دولت تامین نشود، شاهد ضربه سنگینی به آموزش عالی خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود فتوحی امروز در نشست خبری روسای دانشگاه‌های سطح یک که در دانشگاه تهران برگزار شد به آخرین وضعیت ارتقاء ۵ دانشگاه و ۵ پژوهشکده کشور به تراز بین المللی اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیم وزارت علوم، پنج دانشگاه از بین ۱۶ دانشگاه و مرکز پژوهشی کشور برای ارتقاء به سطح بین‌المللی انتخاب شدند و در حال حاضر هر یک از این دانشگاه ها برنامه‌های خود را ارائه دادند و برای اجرای این برنامه ها یک ناظر نیز از سوی وزارتخانه برای این مراکز تعیین شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه بودجه اولیه برای ارتقای پنج دانشگاه منتخب به سطح بین‌المللی اختصاص داده نشده، البته اندکی بودجه تاکنون برای اجرای این پروژه در اختیار دانشگاه های معتبر قرار گرفته اما مبلغ آن کم بوده و قرار است و باید تخصیص‌های بیشتری در این زمینه اعطا شود.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف به نقل و اهمیت تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌ها در شرایط امروز اشاره کرد و گفت:‌ این امر می‌تواند انعکاس دهنده وضعیت کشور در بین کشورهای دیگر باشند که به نوبه خود اثرات اجتماعی مهمی را ایجاد می‌کند. ضمن اینکه علاوه بر آن تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌ها موجب پویایی مراکز آموزش عالی خواهد شد و لازم است مسئولان با اختصاص بودجه و حمایت‌های ویژه به این امر توجه خاصی داشته باشند.

وی همچنین با تاکید بر اینکه فرصت‌های مطالعاتی اساتید و دانشجویان نباید تحت هیچ شرایطی قطع شوند گفت: به اعتقاد من باید این اعتقاد در کشور وجود داشته باشد که علم فناوری از پایه‌های اصلی اقتدار و قدرت هر کشوری به شمار می‌رود، بنابراین لازم است دانشگاه‌ها در ردیف کالاهای اساسی قرار بگیرد و در تخصیص بودجه در اولویت قرار بگیرد. چرا که اگر به هر نحوی بودجه دانشگاه‌ها تامین نشود با رشد کاهشی پیشرفت علم و فناوری مواجه خواهیم شد که بازگشت به وضعیت فعلی با مشکل مواجه خواهد شد.

رئیس دانشگاه شریف به مشکلات دانشگاه‌ها در عرصه تامین ارز فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان و اساتید اشاره کرد و گفت: متاسفانه اعزام دانشجویان و اساتید به فرصت‌های مطالعاتی خارج از کشور به دلیل نوسان قیمت ارز با وقفه مواجه شده است. اگرچه قول تخصیص آن از سوی مسئولان داده شده است اما اگر این برنامه مورد توجه مسئولان قرار نگیرد ضربه سنگینی به آموزش عالی وارد می‌شود.

فتوحی در پایان در خصوص ایجاد رشته های میان رشته ای تصریح کرد: در دانشگاه صنعتی شریف رشته های میان رشته ای مهندسی اعصاب و اقتصاد انرژی تصویب شده و قرار است در این رشته ها دانشجوی دکتری پذیرش شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha