به گزارش ایسنا، خبرنگار الجزیره در سوئد گزارش داد که مارتین گریفیث، فرستاده سازمان ملل به یمن روز سهشنبه اولین نشست رو در رو میان رؤسای هیئتهای دولت مستعفی یمن و انصارالله در سوئد را با حضور سفرای کشورهای عضو دائم شورای امنیت برگزار کرد.
دو هیئت لیست اسرا و بازداشتشدگان را مبادله کردند. رئیس کمیته اسرا در هیئت انصارالله اعلام کرد که تمامی اسرا و بازداشتشدگان ۲۰ ژانویه آزاد خواهند شد.
دو هیئت دو هفته مهلت دارند تا پروندهها را بررسی و از اسامی و اوضاع افراد مشخص شده اطمینان حاصل کنند.
همچنین قرار است آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه در اختتامیه مذاکرات صلح در سوئد حاضر شود و با طرفهای مذاکره کننده دیدار کند.
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اظهار کرد: آنتونیو گوترش توافق تبادل اسیران بین طرفین درگیری در یمن را گامی مثبت خواند و گفت، سازمان ملل آماده پاسخگویی به خواستههای لجستیکی در رابطه با تکمیل این توافق است.
حق گفت: تلاشهایی برای بررسی جزئیات این توافق صورت میگیرد و ما میخواهیم مطمئن شویم که طرفین درگیر میتوانند بار دیگر به هم اعتماد کنند و درگیریها را خاتمه دهند.
مارتین گریفیث تأکید کرد که دور جدید مذاکرات اوایل ۲۰۱۹ برگزار میشود و موعد و مکان آن با دقت بررسی خواهد شد.
وی گفت که هر دو طرف در این باره تصمیم خواهند گرفت.
وزیر خارجه دولت مستعفی یمن نیز اعلام کرد که هیئت این دولت لیست ۸۵۷۶ بازداشتی انصارالله را تحویل داده است.
به گفته منابع، لیست اسرای دو طرف شامل حدود ۱۵ هزار اسیر است. صنعا و سیئون به عنوان محل تبادل اسرا با نظارت صلیب سرخ مشخص شده است. دوره اجرای این توافق ۴۸ روز است.
به گفته منابع، لیست اسرای انصارالله ۷۵۰۰ تن و لیست دولت شامل ۸۲۰۰ تن بوده است.
رئیس هئیت صلیب سرخ در یمن نیز در این باره گفت که احتمالا تبادل اسرا چند هفته به طول بینجامد.
وی افزود: طی ماههای گذشته سوءتغذیه در میان یمنیها افزایش داشته و حتی در صورت توقف درگیریها این کشور با گرسنگی مواجه است.
در مذاکرات سوئد سازمان ملل پیشنهاد عقبنشینی گروههای مسلح از هر دو طرف را از شهر ساحلی الحدیده و تشکیل یک کمیته موقت برای اداره شهر را داد. این پیشنهاد همچنین شامل استقرار ناظران سازمان ملل در این شهر است.
در همین راستا، یکی از اعضای دولت مستعفی یمن بعید دانست که در مذاکرات سوئد آتشبس اعلام شود.
انتهای پیام
نظرات