به گزارش ایسنا، بنابر اعلام باشگاه خوشگذرونا، مجید جعفری مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی و پیشکسوت بازیگری و کارگردان هنری در گفتگو با باشگاه خوشگذرونا با اشاره به اینکه امروز تئاتر در دو بخش دولتی و خصوصی فعال است؛ تصریحکرد: در بخش دولتی اکثر سالنها و تماشاخانهها به دولت تعلق دارد و در بخش خصوصی تهیهکنندگان و سرمایهگذاران فرهنگی هستند که به حمایت و توجه نیاز دارند. در هر دو بخش اجرای کمدی و تراژدی انجام میشود که در بخش تئاتر کمدی، انجمنی هست به نام انجمن صنفی تئاتر کمدی که وظیفه آن هماهنگ و ساختارسازی گروهها و برطرف کردن معضلات این حوزه است.
وی با بیان اینکه بخش تئاتر کمدی مخاطبان زیادی دارد، یادآور شد: در حال حاضر تئاترهای کمدی در سطح گستردهای اجرا میشوند و ما در این بخش سلیقه مخاطب را در نظر میگیریم، تا موضوعات و اجرای بازیگران نظر تماشاگرها را جلب کنند. در تلاشیم انجمن صنفی تئاتر کمدی علاوه بر بخش خصوصی با بخشهای دولتی نیز در ارتباط باشد تا راهکارهای بهتری برای مطلوبتر شدن این عرصه پیدا کنیم.
مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی با تشریح اینکه اکنون در زمینه اجرا، در سالن «جام جم همت» مشغول کار هستم و برنامه دیگری هم در بخش دولتی با نام «فتحنامه کلات» را در دست دارم، عنوان کرد: چند سالی است روی متن نمایش «فتحنامه کلات» برای اجرای عموم کار میکنم. متن، یک کار تاریخی و درباره دوران حمله مغولان به ایران است. در این نمایش به هجوم مغولان به جنوب شرق کشورمان و محاصره شهر کلات پرداخته میشود و درام ماجرا تقابل سردار مغولی با یکی از فرماندهان شهر کلات میباشد.
این پیشکسوت بازیگری و کارگردان هنری افزود: در ۲۰ سال گذشته انجمن تئاتر آزاد با حضور پیشکسوتان نمایشهای لالهزار تشکیل شد و به مرور بخشی از تئاترهای قدیمی تعطیل و به شکل روز درآمده که با پیشنهاد مرکز هنرهای نمایشی و به دلیل نیاز تعامل این انجمن با وزارت فرهنگ و ارشاد به انجمن صنفی تئاتر کمدی تبدیل شده است. امیدوارم بازیگران جوان این عرصه حساسیتهای ژانر کمدی را متوجه و بیشتر از بازیگران و الگوهای خود بدرخشند.
مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی درباره لازمه حضور این انجمن، گفت: برخلاف سینما که محدود به تهران میشود، نمایش و تئاتر بسیار گسترده است و حدود ۱۶۰ هزار نفر نمایشگر در این عرصه هستند که برای سامان دادن به فعالیت این تعداد، نیاز به انجمنی است که آسیبشناسی کند و بخشهای دولتی را برای نظم بخشیدن به این عرصه کمک کند. صنفها را میتوان بهترین بازوی دولت دانست تا پراکندگی و مشکلات فنی و غیرقابل پیگیری را حل و مورد بررسی قرار دهند.
وی درباره چالشها و موضوعاتی که این صنف را تحت الشعاع قرار میدهد خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات این عرصه حضور افرادی است که تخصص و توانایی فعالیت این حوزه را ندارند و متاسفانه مرکز هنرهای نمایشی با آغوش باز از تمام گروهها استقبال میکند، خاطرنشان کرد: به تازگی توانستیم تعامل و ساختاری را برای پیشبرد اهداف تئاترهای کمدی با بخش دولتی برقرار کنیم. انجمن صنفی تئاتر کمدی با شناخت بر اعضای خود، میتواند گروهها یا افراد توانا را شناسایی و به کار نمایشی و تئاتر سوق دهد تا کیفیت نیز به همراه کمیت افزایش یابد.
مدیرعامل انجمن صنفی تئاتر کمدی با بیان اینکه استقبال عموم مردم از تئاترهای کمدی قابل توجه بوده است، توضیح داد: در شرایط امروز جامعه نیاز مردم به اتفاقات و برنامههای کمدی بیش از پیش احساس میشود و نیاز دارد تا به سرعت علاوهبر تکثیر برنامههای نمایشی از حمایتهای بیشتری برخوردار شود.
وی با تشریح اینکه همه انجمنها شورای حل اختلاف دارند تا تمام مشکلات خودشان را برطرف کنند، توضیح داد: اگر تمام اتفاقات و کارهای این صنف زیر نظر انجمن باشد، با نظارت دقیق و حساب شده میتوانیم عملکرد مطلوب و قابل قبولی فراهم کنیم که نتیجه و برآورد اصلی آن به بخش دولتی هم اطلاق شود.
جعفری با اشاره به اینکه امیدوارم اعضا انجمن، حساسیت و اهمیت این صنف را درک کرده باشند و موقعیتی که در آن قرار دارند را مورد ارزیابی و جدیت قرار دهند، تشریح کرد: تئاترها و نمایشهای کمدی، امروز نیازمند کار بیوقفه و بیشائبه است. آینده این هنر ارزشمند در گرو برنامهریزیهای هوشمندانه و موثر است و اگر این برنامهریزیها کارشناسانه نباشد، نمیتوان به آن امیدوارانه نگاه کرد. باید طرح نو در عرصه تئاتر شکل بگیرد و گروهها بایستی بدانند این حوزه نیازمند اقدامهای ریشهای است. هنر یک امر مقدس محسوب میشود و ضرورت دارد که همگان به هنر و هنرمندان اعتماد کنند.
انتهای رپرتاژ خبری
نظرات