به گزارش ایسنا، رحمت صادقی در نشست هماندیشی نخبگان و استعدادهای برتر با نماینده ولیفقیه در استان کردستان با اشاره به جایگاه بنیاد ملی نخبگان، به برخی فرمایشات مقاممعظمرهبری در دیدارهای سالیانه با اجتماعنخبگانی اشاره کرد و گفت: نیرویانسانی نخبه، کارآمد و سرآمد، بزرگترین و با ارزشترین سرمایه یک ملت است.
وی افزود: هر ملت و جامعهای بهتر و بیشتر از سرمایههای انسانی خود منتفع شود، در ماراتن توسعه و پیشرفت زودتر از دیگر کشورها به موفقیت میرسد؛ اما کشوری که به منابع زیرزمینی خود اتکا کند، قطعاً در معادلات بینالمللی نقشآفرینی مؤثری نخواهد داشت.
صادقی ادامه داد: امروزه بخش بسیاری از نفوذ سیاسی کشورها از قدرت علمی و فناوری آنها سرچشمه میگیرد. کشورهایی مانند ژاپن با کمترین بهرهبرداری از منابع ذاتی خود امروزه توانسته به قدرت بزرگی در حوزههای فناوری تبدیل شود؛ در حالیکه بسیاری از کشورها با برخورداری از منابع و معادن زیرزمینی، هنوز نتوانستهاند به توسعه برسند. این تفاوت به دلیل تفاوت در نگاه به نیرویانسانی متخصص و کاربلد است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان تصریح کرد: ایران نیز در سالهای گذشته با تأکید بر نقش نیرویانسانی متخصص و متعهد، پیشرفت خوبی داشته است؛ اما هنوز تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله بسیار است. تشکیل بنیاد ملی نخبگان، تأسیس معاونت علمیوفناوری ریاست جمهوری، تشکیل مراکز رشد و پارکهای علموفناوری، همگی در راستای تزریق تفکر و اندیشه نخبگانی به بخشهای مختلف صورت گرفته است.
صادقی تأکید کرد: از نگاه سند راهبردی کشور در امور نخبگان، نخبه فردی است که به مرحله اثرگذاری رسیده باشد و جامعه میتواند از تولیدات فکری و ایدههای او بهرهمند شود. در این بین، دولت خاصه بنیاد ملی نخبگان نیز حمایت از چنین فرد و یا گروهی را رسالت خود میداند.
انتهای پیام
نظرات