• دوشنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۷:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97110100597
  • خبرنگار : 71589

چین و آمریکا در صدر

332 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در انرژی پاک در سال 2018

332 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در انرژی پاک در سال 2018

در حالیکه سرمایه‌گذاری و استفاده از انرژی‌های پاک هر روزه در حال افزایش است، گزارش‌ها حاکی از سرمایه‌گذاری 332 میلیارد دلاری کشورهای دنیا در این حوزه در سال گذشته میلادی است.

به گزارش ایسنا و به نقل از بلومبرگ، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی پاک ادامه یافته است و به سرعت رشد می‌کند. آخرین آمار رشد این سرمایه‌گذاری که توسط بلومبرگ منتشر شده نشان می‌دهد که چین همچنان در این حوزه پیشگام است.

چین به رغم کاهش 32 درصدی سرمایه‌گذاری از سال 2017، همچنان با 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صدر نمودارهای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی های پاک در سال 2018 قرار دارد.

ایالات متحده آمریکا با رشد 12 درصدی از سال 2017، سرمایه‌گذاری 64.2 میلیارد دلاری داشته است و جالب توجه است که محل‌های صرف پول در این دو سال تغییر کرده است.

سرمایه‌گذاری بر روی انرژی باد در سال گذشته نسبت به سال قبلش 3 درصد افزایش یافت و به 128.6 میلیارد دلار رسید، در حالی که سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی با کاهش 24 درصدی به 130.8 میلیارد دلار کاهش یافت. اگرچه که در سال 2018 ظرفیت تولید فتوولتائیک برای اولین بار از مرز 100 گیگاوات گذر کرد.

افت در سرمایه‌گذاری خورشیدی لزوما به این معنی نیست که کمتر به آن توجه می‌شود، بلکه به این معنی است که دانشمندان موفق به کاهش عمده هزینه‌های این حوزه شده‌اند.

بنچمارک مالی جدید بلومبرگ در زمینه انرژی برای هزینه نصب یک مگاوات ظرفیت فتوولتائیک در سال 2018، 12 درصد کاهش یافته است. تولیدکنندگان به طور قابل توجهی هزینه ساخت ماژول‌های فتوولتائیک(PV) را در بازار جهانی پایین آورده‌اند تا عرضه و تقاضا را مدیریت کنند.

"جنی چیس" سرپرست تحلیل انرژی خورشیدی در این گزارش گفت: سال 2018 برای بسیاری از تولیدکنندگان انرژی خورشیدی و برای توسعه دهندگان در چین قطعا سال دشواری بوده است. با این حال، ما تخمین می‌زنیم که تاسیسات PV جهانی از 99 گیگاوات در سال 2017 به حدود 109 گیگاوات در سال 2018 افزایش یافته است، زیرا کشورهای دیگر از رقابت شدید به وجود آمده در این فناوری بهره برده‌اند.

سرمایه‌گذاری عظیم چین در انرژی پاک به کاهش هزینه‌های اولیه تولید انرژی خورشیدی کمک کرده است و باعث می‌شود سرمایه‌گذاران کوچک‌تر نیز بتوانند در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

"جان مور" مدیر اجرایی گزارش بلومبرگ گفت: اقدامات چین یک بار دیگر در سال 2018 نیز نقش مهمی در پویایی انتقال انرژی بازی کرد و به پایین آمدن هزینه‌های تولید انرژی خورشیدی، مزارع بادی و خودروهای برقی و افزایش حضور سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در این حوزه کمک شایانی کرده است.

گوگل هم یکی دیگر از سرمایه‌گذاران بزرگ است که در انرژی پاک برای مطرح کردن نام تجاری خود و بازاریابی سرمایه‌گذاری می‌کند. این غول فناوری هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد دو مرکز جدید پردازش داده انرژی پاک را در جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا در تنسی و شمال آلاباما تاسیس کند. آنها همچنین قصد دارند نیروی سرورهای خود را از انرژی بدون کربن بگیرند.

گوگل همچنین گفته است که قصد دارد تا تولید چند مزرعه خورشیدی جدید را خریداری کند که در مجموع 413 مگاوات برق تولید شده از 1.6 میلیون پنل خورشیدی خواهد بود.

این سرمایه‌گذاری‌ها بخشی از برنامه‌های گوگل برای تامین نیروی مراکز داده خود از انرژی پاک است.

گوگل اشاره کرد که این سرمایه‌گذاری‌ها نه تنها به آنها کمک می‌کند، بلکه مزایای اقتصادی وسیعی برای منطقه فراهم می‌کند چرا که موجب استخدام صدها کارگر در این منطقه می‌شود و اجاره‌نامه‌های طولانی مدت با صاحبان ملک منعقد می‌شود و میلیون‌ها دلار برای فعالیت‌های اقتصادی این مناطق فراهم می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha