• جمعه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98011604654
  • منبع : نمایندگی لرستان

گزارشی از تمهیدات برای بحران سیل در لرستان/خبر در حال بروز رسانی

۱۸۰۰ روستای لرستان درگیر سیل بودند/تهیه دفترچه شناسایی برای سیل‌زدگان پلدختر

۱۸۰۰ روستای لرستان درگیر سیل بودند/تهیه دفترچه شناسایی برای سیل‌زدگان پلدختر

ایسنا/لرستان امدادرسانی به مناطق سیل‌زده با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها هم‌چنان ادامه دارد و این روند در برخی استانها که از سیل آسیب بیشتری دیدند مانند لرستان و خوزستان و گلستان و فارس و... بیشتر و منسجم‌تر دیده می‌شود.

سیل زدگان شاهیوند به ۱۵۰چادر نیاز دارد

بخشدار شاهیوند گفت: سیل زدگان این منطقه نیاز به ۱۵۰چادر دارد.

به گزارش ایسنا، زمانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: به ۱۵۰چادر برای اسکان سیل زدگان نیاز هست. با توجه به بارندگی که در پیش هست این همه جزو ضروریات است.

بخشدار شاهیوند اضافه کرد: البته برخی روستاها راه ارتباطی آنها قطع است که قطعا به این آمار اضافه خواهد شد.

زمانی ادامه داد: به ۸ روستا باید آذوقه و اقلام را با بالگرد فرستاد.

 1800 روستای لرستان درگیر سیل بودند

رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: ۱۸۰۰ روستای لرستان درگیر سیل بودند.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر پیوندی با بیان این‌که در بازدیدی که از مناطق سیل‌زده داشتیم اقدامات بسیار خوبی در روند امدادرسانی انجام شده است، افزود: متاسفانه سیل لرستان نسبت به استان‌های گلستان و مازندران خرابی بیشتری برجای گذاشته و زیرساخت‌های فراوانی را تخریب کرده است.

وی با بیان این‌که علاوه بر آسیبی که به مردم رسیده، راه‌های مواصلاتی، پل‌ها و زمین‌های کشاورزی نیز تخریب شده است، ادامه داد: جمعیت هلال احمر همگام با دیگر نیروهای امدادی تلاش کرده از همان ساعات اولیه در کنار مردم باشد که از تمامی زحمات آنان قدردانی می‌کنم.

پیوندی بیان کرد: امدادگران و نجاتگران شبانه‌روز در راستای امداد و نجات، اسکان اضطراری و تغذیه تلاش و کوشش کردند و در کنار مردم بودند.

رئیس جمعیت هلال احمر کشور با بیان این‌که تمام تلاش ما کم کردن گوشه‌ای از مشکلات مردم بوده است، ادامه داد: امداد هوایی جمعیت در لرستان خیلی خوش درخشیده و توانست ۳۵۰۰ نفر را جابه جا کند؛ همچنین ۲۵۰ تن مواد غذایی و اقلام امدادی را به مناطق سیل زده انتقال داده است.

وی با اشاره به این‌که خسارات سیل خیلی گسترده است، افزود: در لرستان ۱۸۰۰ روستا درگیر آن بودند که ۲۰۰ مورد به صورت کامل در محاصره قرار گرفته بودند.

پیوندی یادآور شد: هم‌چنین دو شهر پلدختر و معمولان دچار مشکل جدی شده و جان مردم در خطر بود، تلاش جمعیت هلال احمر و تمامی همکاران باعث شد فاز حاد آن آرام و بهتر شود و این مرحله را پشت سر بگذاریم.

این مسئول با بیان این‌که همگی باید دست در دست هم بدهیم و مردم و مسئولان با هم برای آبادانی خرابی‌های سیل کمک کنند، گفت: در جنگ تحمیلی لرستان از جمله مدافعین میهن اسلامی بود و بمباران‌های متعدد شهر پلدختر یادآور دلاوری مردم اینجاست.

رئیس جمعیت هلال احمر کشور خاطرنشان کرد: هلال احمر در داخل لرستان و استان‌های مجاور با اعزام نیروهای عملیاتی خود به مناطق سیل‌زده تمام تلاش خود را برای کمک‌رسانی به کار بسته و حتماً نقایصی بوده که امیدواریم با کمک مردم بتوانیم آنها را برطرف کنیم.

همه بیمارستان های مناطق سیل زده فعال هستند

معاون درمان وزارت بهداشت گفت:همه بیمارستان‌های مناطق سیل زده فعال هستند.

به گزارش ایسنا، قاسم جان‌بابایی اظهار کرد: هیچ بیمارستانی در مناطق سیل زده تعطیل نیست، البته آبگرفتگی‌های سطحی وجود داشت، اما کار هیچ بیمارستانی تعطیل نشده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مشکل خاصی از لحاظ مصدوم بستری شده در بیمارستان‌ها در استان‌های سیل زده ایلام، لرستان و خوزستان وجود ندارد.

جان بابایی افزود: تاکنون هیچ عفونت روده‌ای در استان‌های سیل‌زده کشور گزارش نشده است.

تهیه دفترچه شناسایی برای سیل‌زدگان پلدختر

استاندار لرستان از تهیه دفترچه شناسایی برای سیل‌زدگان پلدختر خبر داد.

به گزارش ایسنا، سیدموسی خادمی ظهر جمعه در جمع خبرنگاران با اشاره به این‌که به دنبال این هستیم به روش‌های مختلف یا جایگزین و موقت راه‌ها را متصل کنیم، اظهار کرد: با وزارت راه در این رابطه جلسه‌ای داشته‌ایم، جاده خرم آباد به پلدختر از بین رفته است و باید جاده جدید احداث شود.

وی با بیان این‌که در شهر پلدختر گاز و برق و تلفن برقرار است و ‬آب آشامیدنی تا امشب وصل می‌شود، تصریح کرد: از امشب برای سیل زدگان کارت شناسایی و شناسنامه صادر می‌کنیم که بدانیم چه کسی سیل زده است و خدمات بدهیم.

استاندار لرستان با اشاره به این‌که در شهر معمولان هم برق و تلفن وصل است اما راه ندارند، ‬یک جاده موقت هم برای ماشین‌های سنگین امدادی ایجاد کرده‌ایم، افزود: در مورد آب معمولان اگر برخی چاه‌ها برق دار شوند تا ۱۲ امشب آب هم وصل می‌شود. ‬

آب شرب پلدختر امروز وصل می‌شود

استاندار لرستان گفت: آب شرب پلدختر امروز وصل می‌شود.

به گزارش ایسنا،  سید موسی خادمی اظهار کرد: سیل به حدی بود که خسارات زیادی را ایجاد کرده و زندگی اکثر مردم از بین رفته است، البته خوشبختانه تلفات جانی در پی نداشت و امید می‌رود با سرعت این خرابی‌ها درست شود.

استاندار لرستان خاطرنشان کرد: به دنبال راهی هستیم که مشکلات مردم را جبران کنیم و هلال احمر در حال کمک رسانی به مردم است.

خادمی اضافه کرد: کمتر جایی است که کمک به آنها نرسیده باشد.

ارسال محموله‌ها به مناطق سیل‌زده با سرعت بیشتری انجام می‌شود

مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: راه ارتباطی پلدختر به معمولان جهت تردد خودروهای امدادی و امداد و نجات است.

به گزارش ایسنا، آقا میرزایی اظهار کرد: ارسال محموله ها به مناطق سیل زده با سرعت بیشتری نسبت به روز گذشته ادامه دارد.

وی تصریح کرد: آب شرب پلدختر امروز تا غروب وصل می شود و شهروندان در مصرف آب باید رعایت کنند.مردم از آب فعلا برای مصارف ضروری استفاده کنند تا شبکه تصفیه وصل شود.

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به تعطیلی مدارس، افزود: تا پایان امروز از طریق روابط عمومی آموزش و پرورش اطلاع رسانی خواهد شد.

لایروبی معابر و خانه‌ها در حال انجام است

جانشین فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان گفت: لایروبی معابر و خانه‌ها توسط نیروهای سپاه در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، سردار توکلی، اظهار کرد: به دنبال بارش سنگین باران برخی شهرها در زمینه زیرساخت‌ها، منازل، معابر و ...دچار آسیب شدند.

وی تصریح کرد: نیروهایی که می‌توانند کار امدادی انجام دهد وارد منطقه شده‌اند.

توکلی اضافه کرد: بیشتر خیابان‌ها و کوچه‌ها باز شده اما حجم کار بالاست ولی تلاش خواهد شد تا اواسط هفته کار نظافت معابر و خانه‌ها انجام شود.

جانشین فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان اضافه کرد: دو گروه مهندسی وارد منطقه شده و در شهر و جاده ملاوی در حال انجام کار هستند.

سردار توکلی بیان کرد: سیل گروهای مردمی و جهادی وارد کار شده‌اند و شرایط نسبت به روزهای گذشته بهتر شده است.

۷۰ درصد اراضی کشاورزی بیرانشهر دچار آسیب شده‌اند

بخشدار بیرانشهر گفت: ۷۰ درصد اراضی کشاورزی دچار آسیب شده‌اند که بیشترین خسارت ناشی از طغیان رودخانه بوده است.

به گزارش ایسنا، پیام اظهار کرد: ۵۰ درصد بیرانشهر دچار آبگرفتگی شده و ۱۰ پل روستایی تخریب شده است.

پیام اضافه کرد: در حال حاضر راه ارتباطی ۱۴ روستا قطع است که با کمبود ماشین آلات روبرو هستیم.

روزانه ۳۰ راه روستایی بازگشایی می‌شود

معاون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان از بازگشایی روزانه ۲۰ تا ۳۰ روستا خبر داد.

به گزارش ایسنا، جمشیدی اظهار کرد: پلدختر از طریق پل زال از بن‌بست خارج شده، البته مسیر اصلی هنوز مسدود است.

وی ادامه داد: راه موقتی به شهر معمولان را بازگشایی کردیم.

معاون راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان افزود: در مسیر پل کشکان محور جدیدی ایجاد کردیم و در حوزه راههای روستایی مشکل داریم و روزانه بین ٢٠تا٣٠راه روستایی را بازگشایی می‌کنیم.

هوای لرستان دوباره "اخطاری" شد

مدیرکل هواشناسی لرستان از ورود سامانه بارشی به استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدناصر هاشمی اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش یابی و پیرو اطلاعیه قبلی، با توجه به فعالیت سامانه بارشی بر روی جو منطقه از امروز و تا فردا شب، برای همه نقاط استان بارندگی همراه با رعد و برق و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید لحظه‌ای پیش بینی می‌شود. 

وی ادامه داد: بر طبق خروجی مدل‌های بارشی مقدار بارندگی سامانه مذکور در مناطق مختلف استان به طور متوسط بین 15 تا 35 میلی‌متر برآورد می‌شود. 

هاشمی با بیان این‌که چند نکته حائز اهمیت است، تصریح کرد: هر چند بارش‌های این سامانه در مقایسه با بارش‌های سامانه قبلی ضعیف‌تر است اما با توجه به بارش‌های گذشته و وقوع سیل اخیر در استان و نفوذ ناپذیری زمین و هم‌چنین از بین رفتن برخی زیرساخت‌ها، لازم است در خصوص آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیل‌ها و هم‌چنین خطرات ناشی از صاعقه و تگرگ تمهیدات لازم به عمل آید و آمادگی و مراقبت‌های لازم صورت پذیرد. 

اکیپ تعمیرات خودرو به مناطق سیل‎زده اعزام می‎شود

علی آشتاب در گفت‎وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: از سوی فنی و حرفه‎ای اکیپ تعمیرات خودرو به پلدختر، معمولان، ویسیان و چگنی اعزام می‌‎شوند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: این اکیپ به خودروهای آسیب‎دیده در سیل و در راه مانده خدمات ارائه خواهند داد.

ارسال ۲۰محموله به مناطق مختلف دورود/رانش زمین در شهرستان

سرپرست فرمانداری دورود گفت: ۲۰محموله اقلام مختلف به مناطق آسیب دیده شهرستان ارسال شد.

به گزارش ایسنا، بهاری اظهارکرد: به دنبال سیلاب اخیر ۷ روستای شهرستان دچار آبگرفتگی شدند که در حال حاضر تخلیه آب از منازل این روستاها هستند.

وی تصریح کرد: در حوزه شهری با کمک هلال احمر، سپاه، نیروی انتظامی و کمک های مردمی منازلی که در ۵محله دچار آبگرفتگی شدند تخلیه صورت می گیرد.

سرپرست فرمانداری دورود خاطرنشان کرد: بر اثر سیل راه آهن شمال به جنوب قطع شد که در حال حاضر بازگشایی شده است.

شرایط بحرانی در ١٠روستای منطقه رودبار

بخشدار کوهنانی از شرایط بحرانی در ١٠روستای منطقه رودبار خبرداد. 

به گزارش ایسنا، فرهادی اظهار کرد: سیل خسارات زیادی به کوهنانی وارد کرده است و خسارات اولیه ناشی از این سیل را برآورد کردیم.

فرهادی گفت: تمام راههای دسترسی به این روستاها غرق آب شدند و در این منطقه شرایط بحرانی است و احساس خطر می‌کنیم.

بخشدار کوهنانی افزود: تنها راه ارتباطی با این روستاها از طریق قایق است که هر روز ۵٠٠هزارتومان  به یک قایق پرداخت می کنیم تا بیماران را به مراکز درمانی انتقال دهیم.

۴۵۰ میلیارد تومان برآورد خسارت سیل به دلفان است

فرماندار دلفان گفت:۴۵٠ میلیارد تومان براورد خسارت سیل این شهرستان است.

به گزارش ایسنا، حشمت بهمنی با بیان این‌که وضعیت امدادرسانی به نحو مطلوب در شهرستان دلفان آغاز شده است، اظهار کرد: آب و برق و گاز وصل است، ۵٧٠٠واحد مسکونی و تجاری در شهرستان دلفان خسارت دیده است.

وی با بیان این‌که از استان‌های دیگر تیم‌های ارزیاب برای برآورد خسارات به دلفان می‌آیند، تصریح کرد: ۶۵۳ رأس دام سبک و ۹۳ رأس دام سنگین تاکنون تلف شده است.

اعزام چهارمین تیم ویژه عملیاتی اورژانس به"معمولان" و "پلدختر"

رئیس سازمان اورژانس کشور از اعزام چهارمین تیم ویژه عملیاتی اورژانس کشور به مناطق پل دختر و معمولان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند، با بیان اینکه چهارمین تیم ویژه عملیاتی اورژانس کشور از تهران به مناطق پل دختر و معمولان اعزام شدند، گفت: این تیم به همراه 10 پزشک و 40 نیروی فوریت‌های پزشکی با آمبولانس، خودرو عملیاتی، موتور آمبولانس و تجهیزات کامل به این دو منطقه اعزام شدند.

۲۶ روستای چگنی آب شرب ندارد

فرماندار چگنی گفت: ۶٢ روستای این شهرستان فاقد آب شرب است.

به گزارش ایسنا، قدرت الله ترابی‌نژاد اظهار کرد: در حال حاضر سه روستای شهرستان چگنی فاقد گاز هستند.

وی ادامه داد: آب شرب ١٩٠روستای شهرستان بر اثر سیلاب قطع شده بود که آب اکثر آنها وصل و تنها ۶٢ روستای این شهرستان فاقد آب شرب است.

فرماندار چگنی گفت: در انتهای بخش شاهیوند به ابنیه و راه‌ها خسارت زیادی وارد شده است.

امدادرسانی به۵۰۰ روستای سیل‌زده لرستان توسط جمعیت هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از ‍ امدادرسانی به ۵۰۰ روستای سیل‌زده استان توسط جمعیت هلال احمر خبر داد.

 به گزارش ایسنا، صارم رضایی خاطرنشان کرد: هم‌چنین ظرف سه روز گذشته نزدیک به ۲۰۰سورتی پرواز به حادثه دیدگان ناشی از سیل انجام‌ شده است.

رضایی بیان کرد: در مجموع ۲۰۰سورتی پرواز صورت گرفته و بیش از  ۲۵۰ تن مواد غذایی، چادر، موکت، پتو و بسته‌های بهداشتی به وسیله بالگردهای جمعیت هلال احمر و دو بالگرد هوا نیروز ارتش به شهرها و روستاهای استان ارسال شده است.

تمامی خدمات درمانی  و دارویی پلدختر و معمولان تا اطلاع ثانوی رایگان است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان از اعزام دوپزشک متخصص و یک پزشک عمومی به منطقه سیل زده پلدختر و معمولان خبرداد.

دکتر عباس پزشکی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد:تمامی خدمات درمانی  و دارویی شهرستان پلدختر و معمولان تا اطلاع ثانوی رایگان است.

خسارت سیلاب به ۱۰ هزار واحد مسکونی در لرستان

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان گفت: بر اساس ارزیابی‌هایی که تاکنون صورت گرفته، ۱۰ هزار واحد مسکونی از سیلاب خسارت دیده‌اند.

به گزارش ایسنا، مسعود رضایی در ستاد مدیریت بحران لرستان با اشاره به این‌که امروز تفکیک وظیفه خوبی شد و مناطق سیل زده تقسیم بندی شدند و برای امدادرسانی زمانبندی صورت گرفت، اظهار کرد: امروز یکی از آن کارهای بسیار خوب اجرایی انجام شد و کار رونق گرفت.

وی با اشاره به فعالیت تیم‌های ارزیاب در مناطق سیل زده تصریح کرد: تا الان ۱۰ هزار پرونده خسارت دیده از سیلاب تشکیل شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن لرستان با تاکید بر این‌که آمار به روز تغییر می‌کند و دقیق نمی‌شود میزان خسارت‌ها را گفت، افزود: اما تا غروب دیروز آنچه جمع بندی شد، ۷ هزار واحد تعمیری و ۳ هزار احداثی بوده است.

٢٢٠گروه جهادی در پلدختر خدمات رسانی می کنند

فرمانده سپاه  ناحیه پلدختر گفت: ٢٢٠گروه جهادی در این شهرستان خدمات رسانی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، محمودوند اظهار کرد: شهرستان پلدختر به ٩منطقه برای خدمات رسانی تبدیل شده است. 

چندین روستا به زیر آب رفته است

فرمانده انتظامی لرستان گفت: چندین روستا در استان به زیر آب رفته است.

به گزارش ایسنا، سردار حاجی‌محمد مهدیان‌نسب در خصوص اقدامات ناجا در مناطق سیل‌زده استان اظهار کرد: به لحاظ این‌که 75 درصد لرستان کوهستانی است، میزان بارش در این استان بسیار زیاد بوده و به بخش‌های زیادی از شهر و روستاهای استان خسارت وارد شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان وضعیت خوبی حاکم نیست و چندین روستا به زیر آب رفته‌، ادامه داد: همکاران ما در همه جا حضور دارند و مشکل امنیتی خاصی نداریم؛ مراقبت‌های لازم در خصوص جلوگیری از وقوع سرقت‌ها در حال انجام و همکاری خوبی با محل اسکان موقت شهروندان برقرار است تا مشکلی ایجاد نشود.

رانش زمین در روستای «رباط دولتشاه»

فرماندار خرم‌آباد از مشکل راه دسترسی ۱۳۲ روستای این شهرستان خبر داد و گفت: مسئله رانش زمین در روستای «رباط دولتشاه» هرچه سریع تر باید بررسی شود.

به گزارش ایسنا، اسد عبداللهی در ستاد مدیریت بحران لرستان با اشاره به اینکه در جریان سیل ۱۸۰ روستای خرم آباد مشکل آب شرب پیدا کرده بود که الان به ۱۲ تا رسیده است، اظهار کرد: گاز هم سه روستا و شهر خرم آباد مشکل داشت که حل شده و قسمت پل کرگانه مشکلش مانده است.

 ۱۳۲ روستای خرم‌آباد راه ارتباطی ندارند

فرماندار خرم‌آباد گفت: ۱۳۲ روستای این شهرستان راه دسترسی زمینی ندارند که تلاش برای برقراری راه این روستاها ادامه دارد.

اسد عبدالهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از ۶۳۳ روستای شهرستان بر اثر سیل، ۴۰۰ روستا از لحاظ زیرساختی با مشکل مواجه شد.

وی ادامه داد: با کمک‌ دستگاه‌های خدمت‌رسان مشکل تعداد زیادی از این روستاها حل شده است.

عبدالهی اضافه کرد: تا صبح دیروز ۲۷ روستا برق و ۸۹ روستا نیز آب نداشت.

برخی مردم برای تامین آذوقه مشکل دارند

فرماندار الیگودرز بر توزیع عادلانه کمک‌ها در استان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، حمید کشکولی خاطرنشان کرد: بارندگی‌ها به تمام زیرساخت‌های شهرستان خسارت وارد کرده است.

وی تصریح کرد: در مجموع ۱۵۰۰ میلیارد تومان میزان خسارتی بوده که بارندگی‌ها به زیرساخت‌های الیگودرز وارد کرده است.

کشکولی با بیان اینکه در شهر و روستاها خیلی مشکل داریم، افزود: نیروهای دستگاه‌های اجرایی با تمام توان در حال کار برای رفع مشکلات هستند.

فرماندار الیگودرز با اشاره به اینکه راه ارتباطی حدود ۲۹۰ روستا قطع است، تاکید کرد: شرایط به گونه‌ای است که برخی از اهالی روستاها برای تامین آذوقه مشکل دارند.

با ورود ارتش و سپاه لبخند بر روی لبان مردم نشست

امام جمعه معمولان گفت: با ورود ارتش و سپاه لبخند بر روی لبان مردم نشست.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام موسوی، اظهار کرد: از عصردیروز ارتش دلاور و سپاه به شهر معمولان به شهر ورود کرده و وضعیت بسیار خوب شده است.

وی تصریح کرد: ورود سپاه و ارتش لبخند را بر روی لبان مردم سیل زده معمولان نشاند و امدادرسانی به نحو مطلوب در حال انجام است.

امام جمعه معمولان خاطرنشان کرد: برق از ساعات اول وصل شد و گاز دیروز نیز وصل شده آب هم امروز وصل خواهد شد.

 موسوی اضافه کرد: آن‎چیزی که از کمک‎های مردمی توسط بالگرد وارد می‎شود در اختیار ارتش قرار می‎گیرد و همه قضیه امداد را ارتش مدیریت می‎کند.

40 روستای لرستان در معرض رانش است

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که زندگی چند هزار خانواده در سیلاب استان از بین رفته‌ گفت: ۴۰ روستای لرستان در معرض رانش است.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما در دهه اول فروردین سه حادثه سیل، برف سنگین و رانش زمین را در لرستان داشتیم، این سه عامل اصلی دست‌به‌دست هم داده تا تمام توان استان لرستان صرف برطرف کردن این مشکل‌ها شود. در دنیا معروف است که سیل سه مشخصه اصلی دارد، دبی آب در رودخانه کشکان و خرم‌رود بی‌سابقه بوده و نکته دوم حجم خروجی آبی است که از لرستان خارج شده، این حجم هم بی‌نظیر بوده به‌طوری‌که استان خوزستان دچار وضعیت فوق‌العاده شد و سومین مسئله نیز تداوم بارش است.

وی افزود: تمام شهرستان‌های ما درگیر سیل بودند، در نورآباد یک‌سوم شهر و هزار و 200 مغازه زیر آب رفته و وسایل آن‌ها از بین رفته، هم‌چنین در خرم‌آباد 165 مغازه با تمام امکانات از بین رفته و آب تعدادی از منازل مجاور کرگانه را برده‌ است.

راه ارتباطی ۷۲ روستا در چگنی و خرم آباد بازگشایی شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان گفت: راه ارتباطی ۷۲ روستا در شهرستان‌های چگنی و خرم‌آباد که بر اثر سیل مسدود شده بود، بازگشایی شد.

به گزارش ایسنا، عباس شرفی اظهار کرد: با تلاش جهادی راهداران راه ارتباطی ۳۰ روستای شهرستان دوره چگنی که در سیل مسدود شده بود، بازگشایی و تردد در آن برقرار شد.

وی افزود: هم‌چنین راه ارتباطی ۴۲ روستا از بخش سپیددشت شهرستان خرم آباد هم بازگشایی شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای لرستان بیان کرد: تلاش برای بازگشایی و برقراری ارتباط سایر محورها ادامه دارد.

وجود ۴۱۲ مزرعه مشکل‌دار بر اثر سیل در لرستان

مدیرکل شیلات لرستان از وجود ۴۱۲ مزرعه مشکل‌دار بر اثر سیل در استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، کیارش بیرانوند در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان با حضور رئیس مرکز حراست وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: شیلات لرستان رتبه نخست را بین استان‌های غیرساحلی داشت اما متاسفانه با این سیل اخیر یک بحران عظیم در بخش آبزی‌پروری استان به وجود آمد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون ۴۱۲ مزرعه مشکل‌دار داریم که با این سیل خسارت سنگینی به آنها وارد شده است، افزود: تولید ۵۰ تن ماهی به یکباره از بین رفت چراکه عمده مزارع ما در کنار رودخانه‌ها هستند.

بیرانوند تصریح کرد: تنها در منطقه شول‌آباد که هنوز راه‌شکافی نیز نشده است ۲۵ مزرعه پرورش ماهی داریم که حتی سازه‌ آنها نیز از بین رفته است.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به اینکه ۱۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش آبزی‌پروری استان فعالیت می‌کنند، ادامه داد: هم‌اکنون تعداد کثیری از آنها بیکار شدند و سرمایه خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه این افراد تحت فشار هستند، گفت: پیشنهاد می‌کنیم مصوبه هیئت دولت برای پرداخت غرامت استان‌های سیل‌زده شمالی در لرستان اجرا نشود چراکه محاسبه به هکتار است و استان ما به علت پرورش ماهی سردابی زیان بالایی را خواهد دید.

500 ساختمان در شهر معمولان دچار آسیب‎دیدگی شده است

شهردار معمولان گفت: 500 ساختمان در شهر دچار آسیب‎دیدگی شده است.

به گزارش ایسنا، عزیزی اظهار کرد: بعد از بارندگی اخیر یک سوم شهر را آب فرا گرفته است، 250 ساختمان تخریب و 500 ساختمان دچار آسیب‎دیدگی شده و هر کدام که سرپا هستند قابل سکونت نیستند و امکان تخریب آنها وجود دارد.

شهردار معمولان خاطرنشان کرد: پاکسازی شهر شروع شده اما فقط تجهیزات و امکانات شهرداری است.

عزیزی اضافه کرد: کلیه راه های دسترسی به شهر معمولان قطع است که راه دسترسی از نیازهای اساسی شهر است.

وی بیان کرد: راه دسترسی اولویت کار ما است در صورت بازگشایی راه دسترسی تجهیزات وارد شهر می‎شود.

شهردار معمولان گفت: مردم نگران بارندگی دوم هستند.

خسارت ۸۴۸ میلیاردی سیل به بخش کشاورزی لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از خسارت ۸۴۸ میلیاردی سیل به بخش کشاورزی استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرضا بازدار در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: بر اساس برآوردهای اولیه ۸۴۸ میلیارد تومان بر اثر سیل‌های اخیر به زیر بخش‌های کشاورزی استان خسارت وارد شده است.

احتمال شیوع آفت سن در مزارع لرستان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از احتمال شیوع آفت سن در مزارع استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، چنگیز ابراهیمی در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: با توجه به سیل اخیر خسارات زیادی به کشاورزان ما وارد آمده است.

وی با یادآوری اینکه هم‌اکنون در مرحله حساس داشت قرار داریم، افزود: به دلیل خسارات سنگینی که به زارعین وارد آمده  مزارع خود را رها کرده و فکرشان مشغول سایر آسیب‌هاست.

ابراهیمی با بیان اینکه هم‌اکنون بحث آفت سن را داریم، ادامه داد: این آفت بسیار خطرناک است و قطعا هزینه‌های بسیار سنگینی برای ما خواهد داشت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی بیان کرد: برای مقابله با آن باید پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشیم و امکانات مورد نیاز فراهم شود.

خسارت ۳۴ میلیاردی سیل به حوزه آبخیزداری لرستان

مدیرکل منابع طبیعی لرستان از خسارت ۳۴ میلیاردی به حوزه آبخیزداری استان طی سیل اخیر خبر داد.

به گزارش ایسنا، شیرزاد نجفی در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: لرستان جزو پنج استان اول به لحاظ سیل‌خیزی در کشور است.

وی با بیان این‌که این استان ۵۲۰ نقطه سیل‌خیز دارد، افزود: سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی اعتبار خوبی برای بحث آبخیزداری اختصاص داده شد و حدود ۱۸ حوضه آبخیز در استان عملیاتی کردیم.

مهار سیلاب شهر الیگودرز توسط سد حوضیان

معاون طرح توسعه آب منطقه‌ای لرستان گفت: سد حوضیان توانست سیلاب ورودی به شهر الیگودرز در فروردین ماه را کنترل کند. 

به گزارش خبرنگار ایسنا، حیات اله سرلک افزود: پیک دبی سیلاب 12فروردین ماه به حدود150متر مکعب رسید که در داخل مخزن خالی سد تسکین یافت و اگر این سد نبود بدلیل گنجایش کم ابعاد رودخانه خصوصا در محل پل های داخل شهر،آبگرفتگی و خسارت به شهر حتمی بود.

بیمه دام، طیور و آبزیان اجباری شود

مدیرکل دامپزشکی لرستان بر لزوم اجباری کردن بیمه دام، طیور و آبزیان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر زینب محمدخانی در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: با توجه به سیل اخیر و خسارت وارد آمده باید بیمه در زیربخش‌های دام، طیور و آبزیان اجباری شود.

وی تاکید کرد: همچنین بیش از پیش باید به دستورالعمل‌های دامپزشکی قبل از صدور پروانه‌های بهداشتی توجه شود.

تخریب ایستگاه‌های پمپاژ در شرف افتتاح لرستان طی سیل اخیر

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی لرستان از تخریب ایستگاه‌های پمپاژ در شرف افتتاح استان خبر داد.

به گزارش ایسنا، بهمن فریدونی در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: طی سیل اخیر خسارتی که به آب و خاک استان وارد آمده خیلی زیاد است.

وی با بیان اینکه بحث طرح‌های تملیکی و خصوصی را داریم که دچار خسارت شده‌اند، ادامه داد: ایستگاه‌های پمپاژی که طی سنوات گذشته به بهره‌برداری رسیده بودند و حتی آنهایی که در شرف افتتاح بودند خسارت دیدند.

فریدونی تصریح کرد: این خسارت‌ها به کانال‌های آبیاری، قنوات، مزارع، بندهای انحرافی، ایستگاه‌های پمپاژ خصوصی و دولتی وارد آمده است.

۹۷ روستای سیل‌زده لرستان در خاموشی

به گزارش ایسنا، همایون حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به همراه مهندس خودنیا مدیر عامل برق استان با تشکیل کارگروه بحران در مدیریت توزیع برق شهرستان پلدختر برنامه ریزی‌های لازم را جهت تسریع در امر برق رسانی انجام، اکیپ‌های اجرایی را تقسیم بندی و راهی مسیرهای مشخص شده کردند.

در ادامه مهندس حائری با اشاره به آخرین وضعیت برق رسانی به مناطق سیل زده گفت: هم‌اکنون از مجموع ۶۷۰ روستای بدون برق ناشی سیل ۵۷۳ مورد برقدار شده است.

وی با اعلام این‌که روستاهای باقیمانده بدون برق ۹۷ مورد هستند، گفت: عملکرد امروز تامین برق ۱۲۳ روستا و تمامی شهرهاست.

معاون وزیر نیرو اظهار کرد: شهر پلدختر کاملا برقدار شد و فقط یک ترانس خاموش دارد که آن‌هم به‌خاطر حجم انبوه گل و لای فعلا امکان برقدار شدن آن نیست.

کشاورزی دلفان بیشترین خسارت را از سیل دیده

معاون سازمان جهادکشاورزی لرستان گفت: بیشترین میزان خسارت بخش کشاورزی سیل مربوط به شهرستان دلفان است.

به گزارش ایسنا، نامدار صیادی در جلسه مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: کل خسارت وارد آمده به بخش کشاورزی استان در اثر سیل فروردین امسال ۸۴۸ میلیارد تومان بوده است.

راه ارتباطی معمولان بازگشایی شد

معاون وزیر راه از بازگشایی محور ارتباطی شهر سیل زده معمولان خبر داد.

به گزارش ایسنا، عبدالهاشم حسن نیا گفت: با بازگشایی محور ارتباطی پلدختر از مسیر خرم آباد کمک رسانی به بخش معمولان از طریق زمینی شدت گرفته و این کمک‌ها از امروز بیشتر افزایش خواهد یافت.

وی یادآور شد: جاده قدیم معمولان؛ خرم آباد ترمیم و هم اکنون آماده عبور خودروهای امدادی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha