به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در همایش اقتصادی تجاری ایران و عراق اظهار کرد: در سفر نخست وزیر عراق به تهران، مذاکرات بسیار مهمی برای توسعه روابط دو کشور انجام شده است که امیدوارم فعالان اقتصادی دو کشور فرصت را برای همکاری بیشتر مغتنم شمرند.
وی ادامه داد: ایران در نبرد عراق علیه تروریست ها به درخواست دولت عراق در این کشور حضور مستشاری داشته است. ما همواره از تمامیت ارضی، ثبات سیاسی و توسعه عراق حمایت کرده ایم و امیدواریم در کنار برادران عراقی در بازسازی این کشور نقش داشته باشیم. ایران، عراق جدید را پلی برای همکاری کشورهایی می داند که به تمامیت ارضی این کشور احترام می گذارند.
وی با بیان اینکه شرکت های معتبر ایرانی آماده تشکیل شرکت های مشترک با طرف عراقی و طرف های سوم هستند، تصریح کرد: فشار آمریکا برای ایجاد محدودیت در روابط دو کشور، برخلاف مصالح دو کشور است. البته با این وجود رقم تجاری دو کشور نزدیک به 12میلیارد دلار است که هدف ما تحقق 20میلیارد دلار تا سال 1400است.
جهانگیری در ادامه با اشاره به کالاهای صادراتی ایران به عراق بیان کرد: باید موانع توسعه روابط اقتصادی دو کشور شناسایی و رفع شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: شاهد رفت و آمد 7میلیون گردشگر ایرانی و عراقی به دو کشور هستیم. راهپیمایی اربعین نمادی برای ظرفیت فرهنگی و دینی دو کشور است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بعد از سفر مقامات دو کشور انتظار این است که روابط ایران و عراق در تمام سطوح افزایش یابد توافقات بسیار خوبی در سفر رئیس جمهور به عراق در زمینه همکاریهای تجاری و اقتصادی انجام شده است و باید این توافقات دنبال شود رفع موانع بانکی، ادامه صادرات برق و گاز به عراق، همکاریهای بهداشتی و درمانی، اتصال راه آهن، همکاریهای نفتی و تسهیل روابط برای تجار و بازرگانان باید پیگری شود.
به گفته وی حوزه فنی و مهندسی، همکاری استانهای مرزی، تلاش برای بازگشایی مرز خسروی و حمل و نقل جادهای از دیگر بسترهای همکاری دو کشور است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با بیان این که جلسات بعدی کمیسیون دو کشور باید برگزار شود ، گفت: در این جلسات باید موانع توسعه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور از جمله موانع گمرکی بررسی و رفع شود.
جهانگیری تاکید کرد: توافقات اخیر ایران و عراق زمینه ساز روابط دو جانبه ای خواهد بود که نه تنها به نفع مردم دو کشور است، بلکه آثار مثبتی برای کشورهای منطقه هم دارد گسترش روابط ایران و عراق تأثیر زیادی بر همکاریهای کشورهای منطقه برای تأمین صلح و ثبات دارد، ایران با درک شرایط و تحولات سیاسی و اقتصادی منطقه، معتقد است که ظرفیتهای لازم برای همکاریهای دسته جمعی فراهم است، ایران این آمادگی را دارد تا ظرفیتها و تجربیات خود را با عراق و سایر همسایگان خود به مشارکت بگذارد.
وی در پایان گفت :ما اعلام کرده ایم مسیرهای ترانزیتی ایران به عنوان کریدورهای امن، ارزان و کوتاه در جهت بازسازی عراق برای همه کشورهای علاقمند قابل بهره برداری خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات