به گزارش خبرنگار ایسنا، دنی عنان در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه که امروز (۲۸ خرداد) برگزار شد، با بیان اینکه ایران و دانمارک در گذشته و خصوصاً قبل از خروج آمریکا از برجام روابط اقتصادی گستردهای داشتند، اظهار کرد: زمانی هیأتی ۱۲۸ نفره از دانمارک به ایران سفر کردند و ما هم در دانمارک پذیرای هیأتهای ایرانی بودیم.
وی اضافه کرد: بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ مبادلات اقتصادی ایران و دانمارک نسبت به سالهای قبل از آن رشد حدود دو برابری داشت و تخمین ما این بود که اگر روند به همین صورت ادامه پیدا کند، ایران بزرگترین مقصد صادراتی دانمارک بعد از ترکیه شود.
عنان با بیان اینکه اکنون با خروج امریکا از برجام روابط تجاری ایران و دانمارک دچار محدودیتهایی شده، تاکید کرد: برای مثال در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ شاهد کاهش ۲۹ درصدی صادرات دانمارک به ایران بوده ایم.
سفیر دانمارک در ایران با بیان اینکه این کاهش صادرات فقط به دانمارک محدود نمیشود، اظهار کرد: دانمارک ششمین کشوری است که کمترین کاهش صادرات به ایران را داشته است.
به گفته عنان، بسیاری از شرکتهای دانمارکی که قبلاً در ایران حضور داشتند اکنون از ایران رفتهاند و تعداد کمی از این شرکتها خصوصاً آنهایی که در زمینه صنایع غذایی فعالند، با ایران ارتباط دارند.
وی خاطرنشان کرد: البته توصیه ما به این شرکتها این است که حتی در شرایطی که از ایران خارج شده اند تعاملات اقتصادی خود را با طرف ایرانی نگه دارند و آنها نیز بیصبرانه منتظرند که دوباره روزی به بازار ایران برگردند.
وی گفت: به هر حال امیدواریم به زودی این محدودیتها مرتفع شود و دوباره رفت و آمد هیأتهای تجاری بین دو کشور از سر گرفته شود.
سفیر دانمارک در ایران افزود: این تعاملات تجاری نه تنها بین دانمارک و تهران، بلکه بین سایر استانهای ایران نیز باید برقرار شود.
سفیر دانمارک در ایران با بیان اینکه با وجود تحریمها فرصتهای محدودی برای تعاملات تجاری بین دو کشور باقی مانده، گفت: تا زمان عادی شدن روابط باید از همین فرصتهای باقی مانده استفاده کنیم.
عنان در ادامه از پتانسیلهای فراوان تجاری که در ایران وجود دارد نیز یاد کرد و گفت: پتانسیلهای ایران فقط به نفت و گاز محدود نمیشود، بلکه در بخشهای مختلف از جمله گردشگری، کشاورزی و … توانمندیهای زیادی در ایران وجود دارد و دانمارکیها به دلیل وجود این همه پتانسیل، ایران را به عنوان آلمان خاورمیانه میشناسند.
سفیر دانمارک در ایران پیشبینی کرد، در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ ایران یکی از بیشترین و سریعترین رشدهای اقتصادی را در خاورمیانه داشته باشد که به بیش از پنج درصد برسد.
وی از ظرفیتهای تجاری دانمارک در صنایع مختلف هم یاد کرد و افزود: از مهمترین این ظرفیتها میتوان به بخش مواد غذایی، انرژیهای تجدیدناپذیر، مواد دارویی، بخش کشارزی، ماشین آلات و … اشاره کرد.
عنان در ادامه اشارهای هم به اجرای ساز و کار اینستکس داشت و عنوان کرد: متوجه نگرانی ایران از عدم اجرای این ساز و کار هستیم، اما اینکه عمدی در این تأخیر باشد، حقیقت ندارد.
وی ابراز امیدواری کرد، به زودی با اجرای ساز و کار اینستکس تعاملات ایران و بسیاری از کشورها برقرار شود و گفت: ساز و کاری هم بین ایران و سوئیس با هدف مبادلات در بخش مواد غذایی، محصولات کشاورزی و دارو در حال راهاندازی است.
سفیر دانمارک در ایران اشارهای هم به تعاملات این کشور و کرمانشاه داشت و گفت: در کرمانشاه نقاط زیادی برای همکاری با دانمارک وجود دارد.
وی از موقعیت تجاری خوب کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: در کرمانشاه پتانسیلهای زیادی نیز در حوزه توریسم و گردشگری وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات