به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، «محمدصادق رضویان» اظهار کرد: در این مرحله از مرمت، کار برداشت کاهگل فرسوده، اصلاح شیب بندی بام، اجرای یک لایه کاهگل حفاظتی، اجرای آجر فرش بام و بندکشی، حذف الحاقات و اندودهای سیمانی بام انجام شد.
وی با بیان اینکه این گرمابه در قرون متاخر اسلامی ساخته شده است، گفت: وجه تسمیه آن نیز از نام طایفه آقایان که همگی از سادات هستند و از طایفه های بزرگ میامی به شمار میروند گرفته شده است.
سرپرست نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان میامی با اشاره به اینکه این حمام در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: فضای این حمام شامل سربینه (رختکن)، میان در و گرمخانه است و آب مورد نیاز بنا نیز از قنات میامی تأمین میشده است.
رضویان گفت: این حمام علاوه بر نوع معماری سنتی و ایستایی بالا، دارای جاذبههایی از جمله محل برگزاری مراسم مختلف بوده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس اسناد موجود، قدمت شهر میامی بیش از هزار سال است و طی سنوات گذشته قبایل مختلفی در این شهر زندگی میکرده اند.
حمام آقایان به شماره ۳۰۱۲۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این حمام در شهر میامی، خیابان امام خمینی، ۱۰۰ متری شمالی کاروانسرای میامی، ابتدای خیابان مسجد جامع این شهر واقع شده است.
انتهای پیام
نظرات