• چهارشنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 98041909952
  • خبرنگار : 50284

رییس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس:

اقتصاد بومی بوشهر با حضور گردشگران علمی تقویت می‌شود

اقتصاد بومی بوشهر با حضور گردشگران علمی تقویت می‌شود

ایسنا/بوشهر رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر عنوان کرد: حضور گردشگران علمی در استان باعث پویایی و تقویت اقتصاد بومی می‌شود و می‌تواند به توسعه و رونق گردشگری و صنایع دستی استان کمک کند.

مریم قائمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت‌های انجام شده در پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی گفت: در حال حاضر ۳ برنامه کلان داریم که طرح‌های پژوهشی اعضای هیأت علمی همه مراکز ساحلی پژوهشگاه اقیانوس شناسی در راستای این برنامه‌ها تعریف می‌شود.

وی افزود: این برنامه‌ها شامل پایش دریای خلیج فارس، عمان و تنگه هرمز با استفاده از کاوشگر خلیج فارس است که این کاوشگر تاکنون ۴ گشت دریایی در محدوده آب‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان انجام داده است.

عضو هیأت علمی گروه علوم زیستی دریا در پژوهشکده علوم دریایی با بیان اینکه نمونه برداری از آب‌های فراساحلی انجام شده است، اظهار کرد: در این گشت‌ها پارامترهای مختلف شیمیایی، فیزیکی، زیستی، زمین شناسی، هواشناسی، اقیانوس شناسی ماهواره‌ای و مهندسی دریا نمونه برداری و مطالعه شده‌اند.

برنامه پایش تغییرات اقلیمی به زودی ابلاغ خواهد شد

رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس تصریح کرد: برنامه پایش نواحی ساحلی دریاهای پیرامون ایران یعنی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان در دست اجرا است که در این زمینه در استان بوشهر دو گشت ساحلی داشته‌ایم و نمونه‌های گرفته شده در مرحله آنالیز آزمایشگاهی است.

قائمی ادامه داد: برنامه سوم پایش تغییرات اقلیمی (در حال تدوین) است که به زودی ابلاغ خواهد شد.

وی با اشاره به کارگاه‌های برگزار شده یادآور شد: یکی از این کارگاه‌ها آلودگی‌های دریایی و راهکارهای مقابله با آن بوده که از نهادها و ارگان‌های محیط زیستی کشور و سطح استان شرکت کردند، کارگاه حفاظت از اکوسیستم‌های حرا و آشنایی با تجهیزات نمونه برداری اقیانوسی نیز به صورت تئوری و عملی در دو روز برگزار شده است که شرکت کننده‌هایی از استان‌های مختلف داشتیم.

رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس خاطرنشان کرد: کارگاه اسیدی شدن آب دریاها نیز قرار بود در بوشهر برگزار شود که این امر به دلیل عدم تأمین اعتبار محقق نشد.

مریم قائمی در خصوص برگزاری رویدادهای علمی در بوشهر گفت: با توجه به استقرار دبیرخانه اتحادیه دانشگاه‌های ساحلی کشور در پژوهشگاه اقیانوس‎شناسی کشور و اینکه مرکز اقیانوس‌شناسی بوشهر نیز زیر مجموعه این پژوهشگاه فعالیت می‌کند، استان می‌تواند از این ظرفیت بسیار ارزشمند بهره ببرد، و از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی و سایر رویدادهای علمی به حضور گردشگران علمی چه در سطح ملی، چه در سطح منطقه‌ای و یا بین المللی کمک کند.

وی افزود: این امر می‌تواند باعث ارتقا سطح توانمندی‌های علمی از طریق تبادل دانش و تجربیات شرکت کنندگان و افزایش همگرایی و هم افزایی بین کشورهای منطقه بشود و حتی از این طریق می‌توان راهکارهایی جهت حل چالش‌ها و مشکلات زیست محیطی منطقه ارائه کرد.

رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس بوشهر تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران از لحاظ قدرت علمی در منطقه حرف اول را می‌زند، بایستی روابط بین المللی و دیپلماسی علمی خود را قوی‌تر کنیم.

تقویت اقتصاد بومی بوشهر با حضور گردشگران علمی

عضو هیأت علمی گروه علوم زیستی دریا در پژوهشکده علوم دریایی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بیان کرد: علاوه بر مزیت و تأثیری که این اقدامات می‌تواند در بحث ارتقا علمی استان داشته باشد، حضور گردشگران علمی در استان باعث پویایی و تقویت اقتصاد بومی می‌شود و از این لحاظ به توسعه و رونق گردشگری و صنایع دستی استان کمک کند.

قائمی ادامه داد: این نوع گردشگری می‌تواند تأثیر مثبتی در افزایش سطح آگاهی عمومی استان، دانش و آگاهی‌های اجتماعی داشته باشد.

استفاده از ایده‌های نو و خلاقانه را در جذب گردشگران علمی

این مسئول با اشاره به اینکه صنعتگران بوشهر باید در زمینه تولید آثار دریایی، خلاقیت و انگیزه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما تجربه برگزاری چندین دوره کارگاه صنایع دستی دریایی و کارآفرینی در استان داریم، این فرصت خوبی برای زنان استان بوشهر است که با حضور گردشگران صنایع دستی دریایی را معرفی بکنند و در واقع یک عامل انگیزشی برای زنان ما شود.

وی استفاده از ایده‌های نو و خلاقانه را در جذب گردشگران علمی مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: در کنار این کارگاه‌های علمی، می‌توانیم برگزاری تورهای مختلف در استان از جمله بازدید اماکن تاریخی و فرهنگی و آشنایی گردشگران با ظرفیت‌های فرهنگی استان، بازدید از صنایع دستی و آشنایی با توانمندی‌های زنان بوشهر را داشته باشیم.

رئیس مرکز اقیانوس‌شناسی خلیج‌فارس با اشاره به اینکه کارگاه آموزشی و صنایع دستی دریایی با هدف توانمندسازی بانوان استان بوشهر برگزار شده است، یادآور شد: بعد از اتمام این دوره‌ها و با رصدهای انجام شده خوشبختانه تعدادی از این افراد به عنوان مربی همین دوره‌ها را برگزار می‌کنند و در زمان‌های مختلف به ویژه در ایام نوروز محصولات تولید شده را در معرض دید بازدیدکنندگان و گردشگران قرار می‌دهند، با این کار صنایع دستی بوشهر به استان‌های همجوار و حتی کشورهای منطقه معرفی و عرضه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha