• یکشنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98043015469
  • خبرنگار : 71496

رای الیوم: عربستان به دلیل غافلگیری‌های انصارالله دست به دامن آمریکا شده است

رای الیوم: عربستان به دلیل غافلگیری‌های انصارالله دست به دامن آمریکا شده است

عربستان سعودی پس از آنکه در مقابله با حملات غافلگیرانه نیروهای وابسته به جنبش انصارالله ناکام ماند از نیروهای آمریکایی در این زمینه کمک گرفت.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، براساس توافقنامه‌ای میان آمریکا و عربستان سعودی، واشنگتن به زودی صدها سرباز را به عربستان سعودی جهت شرکت در عملیات به اصطلاح "دفاع از برقراری ثبات در منطقه" اعزام خواهد کرد اما عامل اصلی این اقدام نظارت آمریکایی‌ها بر مقابله با نیروهای انصارالله است.

روزنامه‌های عربستانی در توجیه درخواست ریاض و درخواست کمک از نیروهای آمریکایی به مساله ایران اشاره کرده و این گونه نوشتند: این اقدام در راستای ادامه همکاری‌های نظامی میان دو کشور با هدف بالا نگه داشتن فشارها بر ایران و ممانعت از افزایش تنش‌هایی است که این کشور عامل آنهاست. همچنین استقبال از نیروهای آمریکایی پیامی شدیداللحن خطاب به حاکمیت ایران است که هرگونه اقدام بیهوده استفاده از تنش‌های منطقه برخورد جدی‌ای را در مقابل خواهد داشت.

اما واقعیت امر چیز دیگری است در واقع تعداد نیروهای آمریکایی که به تازگی وارد خاک عربستان سعودی شده‌اند محدود بوده و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان براین باورند ماموریت اصلی آنها مقابله با چالش‌های ایران نبوده، بلکه انصارالله است چراکه اگر هدف آنها مقابله با ایران بود تعداد آنها بیشتر بود و آنها با خود سامانه‌های پیشرفته‌ای همانند موشک‌های "تاد" را به عربستان سعودی می‌آوردند.

طبق اطلاعات دقیقی که روزنامه رای الیوم از ادارات اروپایی مسؤول امور دفاعی به دست آورده، عربستان سعودی پیشتر از ضعف سلاح‌های آمریکایی در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای انصارالله شکایت کرده و به واشنگتن اعلام کرده بود سلاح‌های دست دوم را به آنها فروخته است.

آمریکا در پاسخ گفته است: علت این مساله تجربه پایین نیروهای عربستانی و عدم تمرین کافی آنها با این سلاح‌ها از جمله موشک‌های پاتریوت است که در بیشتر موارد نتوانستند موشک‌های بالستیک انصارالله را رهگیری و ساقط کنند. همچنین عربستان سعودی با نظامیان سابق کشورهای غربی که تجربه‌شان در سطح این سلاح‌ها نبوده قراردادهایی را به امضا رسانده است.

ریاض براین باور است پس از تنش‌ها در آب‌های خلیج فارس و تنگه هرمز نیروهای انصارالله اقدامات غافلگیرانه‌ای را انجام می‌دهند به شکلی که پهپادهای آنها هر روز وارد خاک عربستان سعودی می‌شوند و اکنون ریاض از این نگران است که با استفاده از موشک‌های بالستیک و هدایت شونده علیه فرودگاه‌ها و تاسیسات عربستان سعودی در عمق خاک این کشور وارد مرحله نهایی شود به این ترتیب ورود نیروهای آمریکایی در واقع برای مقابله با تهدیدات نیروهای انصارالله انجام شده چرا که مقابله با ایران نیازمند ده‌ها هزار نیروی نظامی و سامانه‌های پیشرفته دفاعی همچون موشک‌های تاد است که عربستان سعودی در اختیار ندارد.

در این زمینه، یوسف الشرقاوی کارشناس نظامی در گفت‌وگو با سایت خلیج آنلاین بازگشت نیروهای آمریکایی به عربستان سعودی را به درخواست مسؤولان ریاض دانست و تاکید کرد: عربستان از جنگ مستمر یمن خسته شده و علاوه بر این نیروهایش در استفاده از سامانه‌های پاتریوت در ضد حمله‌ها از آمادگی لازم برخوردار نیستند به همین دلیل نیز درخواست حمایت کرده است.

الشرقاوی گفت: با وجود این‌که عربستان سعودی سامانه‌های پیشرفته پاتریوت را در اختیار دارد و نیز سامانه گنبد آهنین را از اسرائیل خریداری کرده اما در مقابله با اهداف در یمن شکست خورد و در اینجا بود که پادشاه عربستان سعودی متوجه خطر شده و به آمریکایی‌ها روی آورد.

این کارشناس نظامی افزود: استقرار دوباره نیروهای آمریکایی در عربستان سعودی به منزله جنگی نیابتی است که آمریکا به درخواست عربستان و با کمک بودجه این کشور انجام می‌دهد و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز این مساله را تایید کرده است.

وی افزود: همه اینها قیمتی دارند ترامپ سربازان و تجهیزات نظامی پیشرفته خود را بدون چیزی در مقابل آن به عربستان سعودی اعزام نکرده و قطعا در این معامله میلیاردها دلار به دست می‌آورد. این حرف محرمانه‌ای نیست و رئیس جمهوری آمریکا بارها پادشاه عربستان سعودی را در این مورد در فشار قرار داده و در برنامه‌های تلویزیونی زنده او را تحقیر کرده است.

با این‌که عربستان سعودی از سامانه‌های موشکی پاتریوت و هاوک استفاده می‌کند و نیز به طور مستمر آنها را تقویت و توسعه می‌دهد اما حوادث اخیر نشان دادند که این کشور از نظر سامانه دفاع موشکی در معرض خطر قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha