به گزارش ایسنا، دکتر علی خاکی صدیق در نشست روسای دانشگاههای متولی کارگروه همکاریهای علمی بین المللی و سفرای کشورهای هدف با محوریت همکاریهای علمی بین المللی و چالشها و راههای برون رفت که امروز در وزارت علوم برگزار شد، با تاکید بر این که وزارت علوم علاقمند به توسعه دورههای مشترک دانشگاههای داخلی با دانشگاههای خارج از کشور است گفت: برگزاری دورههای مشترک بین المللی یکی از چهار سیاست اصلی وزارت علوم در جهت بین المللی سازی دانشگاهها است تا در نتیجه اجرای این برنامه کمکی به ارتقای کیفی برنامههای آموزشی داشته باشد. البته برگزاری این دورهها باید به شیوه درست اجرا شود.
وی در ادامه تصریح کرد: اصول برگزاری دورههای مشترک بین المللی دانشگاههای داخلی این است که ما این دورهها را که در حال حاضر بیشتر در مقطع تحصیلات تکمیلی راه اندازی میکنیم را تقویت کنیم و همچنین وضعیت دانشگاههای ما بیشتر تلاش میکنند در حوزههای جدید علوم و فناوری این دورهها را افزایش دهند. و کمتر در حوزههای سنتی ورود پیدا میکنند. البته برگزاری این دورهها در رشتههای سنتی به طول کامل حذف نشده است اما بیشتر در علوم جدید برگزاری این دورههای مشترک مورد توجه قرار میگیرد و همچنان علاقمند به این هستیم که در علوم جدید با دانشگاههای معتبر برگزاری دورههای خود را تقویت کنیم.
معاون آموزشی وزارت علوم همچنین به چالشهای برگزاری دورههای مشترک دانشگاههای داخل با خارج از کشور اشاره کرد و گفت: برخی از این چالشها بیشتر به حوزه مسائل مالی مرتبط میشود و در واقع هزینه بر شدن این دورهها مشکلی است که دانشگاهها با آن مواجه هستند در نتیجه متقاضیان کمتری در این دورهها شرکت میکنند در نتیجه این موضوع کیفیت برگزاری دورهها را ممکن است تحت تاثیر قرار دهد.
دکتر خاکی صدیق خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که وزارت علوم دنبال آن است تا هزینههای ناشی از برگزاری دورههای مشترک کاهش یابد این است که ما بتوانیم با طرفهای خارجی به گونهای این دورهها را برگزار کنیم که هزینههای کمتری از نظر شهریه نیاز داشته باشد.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: در حال حاضر برگزاری این دورههای مشترک اغلب توسط دانشگاهها انجام میشود و ما در ستاد وزارت علوم فقط نوعی نقش هماهنگ کننده این ارتباطات را ایفا میکنیم چرا که مجوز و اختیار لازم را به دانشگاهها در خصوص اجرای این دورهها داده ایم.
انتهای پیام
نظرات