سید قاسم حسینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در قانون به روشنی بیان شده که شرکتهای حملونقل بین المللی معاف از مالیات هستند، بیان کرد: با وجود اینکه شرکتهای حملونقل بین المللی معاف از مالیات هستند اداره مالیات استان به عناوین مختلف از شرکتها مالیات اخذ میکند.
وی ادامه داد: این موضوع در زمان استانداری آقای رشیدیان با حضور مدیرکل امور دارایی در شورای گفتوگو استان مطرح و تصویب شد اما تا کنون اجرایی نشده است.
حسینی با اشاره به اینکه مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف کننده است، عنوان کرد: یکی از مسایلی که ما با آن درگیر هستیم این است که کالایی از مسیر ایران عبور میکند و برای مصرف در کشور خارجی است چرا باید با وجود اینکه شخص مصرف کننده در یک کشور دیگر است مالیات بر ارزش افزوده از شرکتهای حملونقل بین المللی اخذ شود.
وی با بیان اینکه در ترانزیت دو فاکتور مهم هزینه و زمان بسیار مهم است، عنوان کرد: اگر ما این دو فاکتور مهم را رعایت نکنیم از موقعیت منطقهای که کشور ما دارد به خوبی استفاده نکردهایم. با وجود اینکه در دهه70 تا دهه 80 دوران طلایی ترانزیت ایران بوده، در حال حاضر عمل نشدن به این فاکتورها باعث شده که بارهای ما رو به کاهش رود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بین المللی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ما اگر جلوی مشکلات داخلی و خود تحریمیها را نگیریم مسیر ترانزیت ایران به فراموشی سپرده خواهد شد، تاکید کرد: نزدیک به 23 سازمان در امر ترانزیت دخیل بوده که هرکدام به صورت جزیرهای عمل میکنند و باعث شدند وقفه زمانی در ترانزیت را به وجود بیاورند.
حسینی با تاکید بر اینکه ترانزیت عامل امنیت و اشتغالزایی است، عنوان کرد: اگر ترانزیت رونق داشته باشد در حاشیههای مرزی باعث ایجاد امنیت و اشتغالزایی میشود که در نتیجه باعث ایجاد امنیت در مرزهای ما میشود.
وی عنوان کرد: یکی از خطراتی که به تازگی صنف حملونقل بین المللی را تهدید میکند سرمایه گذاری اشخاص خارجی و خرید شرکتهای حملونقل بین المللی است، به این صورت که افرادی خارجی شرکت را خریداری میکنند و تعدادی از افراد را به صورت سوری در سرکار قرار میدهند و اگر در این هنگام مشکلی از لحاظ باری پیش آید نام شرکتهای ایرانی خدشه دار میشود و به فرد سهامدار هیچ گونه انتقادی وارد نیست.
انتهای پیام
نظرات