به گزارش ایسنا، سرهنگ دیو ایستبرن، سخنگوی پنتاگون ضمن ابراز نگرانی از این تصمیم کره جنوبی اظهار کرد، شراکت اطلاعاتی برای همکاری دفاعی در این منطقه امری حیاتی است.
وی افزود، آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در صورت همکاری با یکدیگر کشورهایی امنتر و قدرتمندتر خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این سخنگو در این بیانیه تاکید کرد: ما، ژاپن و کره جنوبی را به همکاری برای حل اختلافاتشان تشویق میکنیم.
وزارت امور خارجه ژاپن نیز روز پنجشنبه سفیر کره جنوبی در این کشور را در اعتراض به تصمیم سئول برای پایان دادن به پیمان اطلاعات نظامی میان دو کشور احضار کرد.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پیشتر از سئول درخواست کرده بود که این توافق اطلاعاتی را ترک نکند زیرا این اقدام ممکن است بر مذاکرات خلع سلاح هستهای کره شمالی تاثیرگذار باشد.
این توافق در سال ۲۰۱۶ میان ژاپن و کره جنوبی به امضا رسید و قرار بود در تاریخ ۲۴ اوت به طور خودکار تمدید شود. این توافق، اشتراکگذاری اطلاعات مرتبط با فعالیتهای هستهای کره شمالی و تواناییهای روبهرشد نظامی چین را تنظیم میکرد.
تارو کونو، وزیر امور خارجه ژاپن در واکنش به این تصمیم سئول اظهار کرد، پایان ادن به این پیمان نشان دهنده "یک ارزیابی کاملا غلط از شرایط امنیتی فعلی در منطقه است".
حکم یک دادگاه در سئول برای جبران خسارت قربانیان کار اجباری از سوی ژاپن طی سالهای ۱۹۱۰ تا ۱۹۴۵ روابط میان این دو کشور را درگیر تنش کرده است. توکیو تاکید دارد که مساله خسارت حل شده است.
انتهای پیام
نظرات