• سه‌شنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۴:۳۴
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98062612623
  • خبرنگار : 71593

/یادداشت - بلومبرگ/

ترامپ از بن‌سلمان یک توضیح طلبکار است

ترامپ از بن‌سلمان یک توضیح طلبکار است

ترامپ باید در نشست‌های سازمان ملل گفت‌وگویی صریح با محمد بن سلمان درباره شکست عربستان در دفاع از مهم‌ترین تاسیسات نفتی این کشور داشته باشد. ائتلاف سعودی نه تنها حوثی‌ها را از صنعا خارج نکرده، بلکه حتی نتوانسته جلوی تامین تسلیحات آن‌ها را هم بگیرد.

به گزارش ایسنا، بابی گاش، ستون‌نویس و یکی از اعضای تیم سردبیری پایگاه خبری بلومبرگ در یادداشتی به واکنش دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به حملات اخیر علیه تاسیسات نفتی عربستان پرداخته است. گاش در این یادداشت ضمن تاکید بر عملکرد ضعیف عربستان در دفاع از زیرساخت‌های خود خاطرنشان کرده است: "ریاض نمی‌تواند این اهمال را توجیه کند و ترامپ باید به ولیعهد عربستان یادآوری کند که اقدامات این کشور در دفاع از خودش کافی نیست.

به محض آنکه آمریکا ایران را مسؤول حمله اخیر به تاسیسات نفتی عربستان عنوان کرد، دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا "خشابش را پر کرده است" اما اینکه دقیقا می‌خواهد چه کند مشخص نیست.

ترامپ پیش از این تهدید کرده بود که "نیرویی عظیم" را علیه ایران به کار می‌گیرد اما تنها در صورتی که هدفی آمریکایی را مورد حمله قرار داده باشد. ترامپ ماه گذشته میلادی دستور بمبارانی علیه ایران به رهبری آمریکا را داد که سپس آن را لغو کرد اما این اقدام در واکنش به ساقط کردن یک پهپاد آمریکایی از سوی ایران بود.

حالا اما جان بولتون،‌ مشاور امنیت ملی سابق ترامپ از کاخ سفید اخراج شده و حلقه نزدیکان ترامپ پرشورترین حامی بمباران ایران را از دست داده و مشاوران سیاسی و نظامی باقی مانده در تیم او نیز احتمالا از او می‌خواهند که در تصمیماتش احتیاط کند. با برگزاری نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل که قرار است امروز (سه‌شنبه) آغاز شود، ترامپ فرصتی ایده‌آل برای تیرباران لفظی ایران به جای بمباران واقعی پیش‌رو دارد. شاید چنین کاری او را راضی کند (خشم او را علیه ایران فروبنشاند).

در حالی که ترامپ منتظر تایید احتمال دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان است، باید در نشست‌های سازمان ملل گفت‌وگویی صریح با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و حاکم دوفاکتوی ریاض درباره شکست عربستان در دفاع از مهم‌ترین تاسیسات نفتی این کشور داشته باشد.

چرا عربستان پیش از این حمله "خشابش را پر نکرده بود"؟ چرا اقدامات کافی را برای حفاظت از زیرساختی که نه تنها برای عربستان بلکه برای اقتصاد سراسر جهان حیاتی است، انجام نداد؟

نباید (نمی‌توان) از حملات بقیق غافلگیر شد. از زمانی که سعودی‌ها چهار سال پیش هدایت ائتلافی عربی را در جنگ علیه حوثی‌های یمن آغاز کردند، کیفیت و دفعات حملات تلافی‌جویانه پیوسته افزایش یافته است.

شاید حوثی‌ها جنگ را به عنوان گروهی بی‌سامان و سازمان نیافته آغاز کرده باشند اما به تدریج آموزش دیدند و تسلیحات پیشرفته‌تر و مرگبارتری را در اختیار گرفتند. ائتلاف سعودی اما نه تنها حوثی‌ها را از صنعا خارج نکرده، بلکه حتی نتوانسته جلوی تامین تسلیحات آن‌ها را نیز بگیرد.

در حالی که حملات حوثی‌ها به تدریج از حال تصادفی خارج و به ویژه در خصوص زیرساخت‌های سعودی مانند فرودگاه‌ها و تاسیسات نفتی هدفمندتر شده است، عربستان تنها در چند مورد توانسته موشک‌های حوثی را رهگیری کند. این گروه به هیچ وجه تمایل خود را برای وارد کردن ضربه‌های اقتصادی به دشمنان قسم خورده شمالی خود پنهان نکرده‌ است.

 ذات جنگ نامتقارن این است که شبه‌نظامیان با فناوری تسلیحاتی اخلالگر و ارزان خود می‌توانند یک نیروی نظامی قدرتمند را زمین‌گیر کنند اما چنین توضیحی برای توجیه اتفاقی که در بقیق افتاد، بسیار ساده‌انگارانه است.

سعودی‌ها زمان زیادی برای تقویت دفاعی زیرساخت حیاتی خود داشتند. آنان باید تاکنون توانایی رهگیری حملات را به دست می‌آوردند، به ویژه حملاتی که از صدها کیلومتر آن سوتر روانه عربستان می‌شوند. به یاد داشته باشید که ریاض یکی از بزرگ‌ترین هزینه‌کنندگان جهان در زمینه تجهیزات نظامی است. این کشور حتی رویای ایجاد یک صنعت دفاعی بزرگ را در سر دارد.

در حالی که ترامپ در فکر واکنشی مناسب و کافی به این حملات است، نه تنها از بن سلمان توضیحی درباره اقدامات ریاض برای محافظت از خود طلبکار است، بلکه باید روشن کند که عربستان می‌بایست اقداماتش را در این زمینه بسیار بسیار بیشتر کند".

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۲۹ ۰۰:۵۳

من فیلم بچه‌های یمن را که میبینم ناراحت میشم. چرا یمنی ها بمب میسازن. نون بخرن برا مردمشون