• پنجشنبه / ۱۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98071108627
  • خبرنگار : 71607

شهروند اماراتی به زمین رسید

بازگشت اولین "عربی" که به فضا رفته بود

بازگشت اولین "عربی" که به فضا رفته بود

"نیک هگ" (Nick Hague) فضانورد ناسا و "الکسی اوچینین"(Alexey Ovchinin) از روسکاسموس و "هزاع علی المنصوری" (Hazzaa Ali Almansoori) شهروند اماراتی به زمین رسیدند.

به گزارش ایسنا، "هزاع علی المنصوری" شهروند اماراتی دقایقی پیش همراه دو فضانورد دیگر توسط فضاپیما "سایوز ام اس ۱۲" (Soyuz MS-۱۲ spacecraft) به زمین رسیدند. آنها در شهر جزقازغان کشور قزاقستان فرود آمدند و بدین ترتیب دقایقی پیش سفر ۸ روزه هزاع علی المنصوری" شهروند اماراتی به فضا، پایان یافت.

۲۵ سپتامبر "جسیکا میر" (Jessica Meir) فضانورد آمریکایی ناسا، "اولگا اسکریوپوچکا" (Oleg Skripochka) فضانورد روس سازمان فضایی فدرال روسیه  و "هزاع علی المنصوری" (Hazzaa Ali Almansoori) شهروند اماراتی سوار بر موشک سایوز MS-۱۵ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان راهی ایستگاه فضایی بین المللی شدند.

هزاع علی المنصوری که یک شهروند اماراتی است ۲۵ سپتامبر همراه با دو فضانورد دیگر راهی ایستگاه فضایی شد تا به اولین عرب زبان تاریخ تبدیل شود که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده است. هزاع علی المنصوری که ۳۵ سال سن دارد، اولین فرد عرب زبانی است که از ایستگاه فضایی بین‌المللی بازدید کرد.

این فضانورد در تاریخ‌های ۲۷ سپتامبر، ۲۹ سپتامبر، ۳۰ سپتامبر مصاحبه هایی داشت.

این  شهروند اماراتی بعد از طی مراحل مختلف از بین چند هزار داوطلب برای این ماموریت تاریخی برگزیده شده بود. وی اولین عرب زبان تاریخ است که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده است. وی طی این سفر با ۸ فضانورد دیگر با ملیت‌های مختلف در ایستگاه فضایی بین‌المللی قرار داشت و با پوشیدن دشداشه از فرهنگ امارات متحده عربی برای دیگر فضانوردان تعریف کرد.

این شهروند اماراتی در سفر یک هفته‌ای به ایستگاه فضایی بین‌المللی، سه تماس تصویری با زمین برقرار کرد.

۵ مهر وی اولین تماس تصویری خود با زمین را گرفت و به سوالات هموطنان خود پاسخ داد. این تماس در مرکز فضایی "محمد بن رشید" انجام شد و صدها اماراتی حضور بهم رساندند تا با اولین فضانورد همزبان خود که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده ارتباط برقرار کنند. در این تماس ۲۵ دقیقه‌ای، هزاع علی المنصوری برای نشان دادن اثر جاذبه صفر، میکروفن را از دستان خود رها کرد تا میکروفن در هوا معلق بماند.

"شیخ محمد بن راشد آل مکتوم" نخست‌وزیر امارات متحده عربی اولین کسی بود که با المنصوری صحبت کرد.

شیخ محمد اظهار کرد، ما در میان ستاره‌ها هستیم و شما اولین نفری هستید که این کار را انجام داده و همیشه اولین‌های هر کاری به خاطر می‌مانند.

وی افزود، قرار است ما کاروانی از فضانوردان اماراتی را داشته باشیم که موفقیت شما را تکرار خواهند کرد.

المنصوری هم در پاسخ اظهار کرد، خداوند نگه‌دار شما باشد که باعث می‌شوید ما همواره در رده‌های اول باشیم. از شما متشکرم که برای جوانان اماراتی چنین فرصت هایی را فراهم می‌کنید.

وی ادامه داد، زمانی‌که به جو زمین رسیدیم، احساسی غیر قابل توصیف داشتم و بهترین حس را زمانی پیدا کردم که زمین را از فضا مشاهده کردم. این چشم انداز باورنکردنی بود. وقتی هم که امارات متحده عربی را دیدم، بهترین احساسی بود که تاکنون در زندگی‌ام تجربه کرده‌ام.

شیخ محمد هم گفت: امارات به مریخ هم خواهد رفت. ما به شما قول می‌دهیم که با عزمی راسخ بتوانیم به مریخ هم سفر کنیم.

پس از صحبت‌های شیخ محمد، دانش آموزان حاضر در مراسم از المنصوری سوال پرسدیدند و احساس وی را جویا شدند.

در این سفر "نیک هگ" فضانورد آمریکایی ناسا نیز به زمین بازگشت و ماموریت ۲۰۰ روزه او پایان یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha