• سه‌شنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98072317313
  • خبرنگار : 71402

حکومت نظامی دوفاکتو در هنگ‌کنگ؛ انتقاد کری لام از مداخلات خارجی

حکومت نظامی دوفاکتو در هنگ‌کنگ؛ انتقاد کری لام از مداخلات خارجی

اعتراضات خشونت‌بار چهار ماه اخیر هنگ‌کنگ در اعتراض به تشدید سلطه چین بر این دولت شهر شکل دیگری به خود گرفته است. این ناآرامی‌ها شهر را به بدترین بحران از زمان تحویل این قلمرو به چین در سال ۱۹۹۷ و بزرگترین چالش برای شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۲ تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، کری لام، مدیر اجرایی هنگ‌کنگ امروز (سه‌شنبه) گفت، تمامی راه‌ها برای تسکین اعتراضات مدنظر است اما امتیازدهی به معترضان در وضعیتی که خشونت‌ها شدیدتر می‌شوند، صرفا اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. او افزود: «بارها گفته‌ام این خشونت به راه‌حل ختم نمی‌شود. خشونت‌ فقط خشونت‌ بیشتر به همراه دارد

کری لام، مدیر اجرایی هنگ‌کنگ همچنین از سخنان یک سناتور آمریکایی که گفته بود این شهر در حال نزدیک شدن به یک حکومت پلیسی است، انتقاد کرد. کری لام در کنفرانس خبری خود تاکید کرد: «برخی از سیاستمداران خارجی، هنوز فکر می‌کنند که این‌ها یک اعتراض مسالمت‌آمیز است که برای حقوق بشر و آزادی می‌جنگند یا حتی می‌گویند که هیچ خشونتی نمی‌بینند. این نادیده گرفتن کامل حقیقت است. قانونگذاران آمریکایی پیش‌ فرض‌هایی درباره هنگ‌کنگ دارند. اینکه بگویند هنگ‌کنگ در حال تبدیل شدن به یک حکومت پلیسی است، ‌کاملا غیر مسوولانه و بی‌اساس است.»

با این حال جاش هالی، سناتور آمریکایی از میسوری از اظهاراتی که مطرح کرده بود، کوتاه نیامد. او در پیامی توییتری نوشت: «عمدا از کلمات "حکومت پلیسی" استفاده کردم چون این دقیقا اتفاقی است که برای هنگ‌کنگ می‌افتد. اگر کری لام می‌خواهد اعتراضات به گونه دیگری شود، ایده‌ای دارم: استعفا بدهید.»

اما پلیس هنگ‌کنگ گفته است که خشونت‌ها به "سطح تهدید جانی" رسیده است.

معاون کمیسیونر پلیس هنگ‌کنگ گفت: خشونت علیه پلیس به سطح تهدید جانی رسیده است. آنها معترض نیستند، شورشی و جنایتکارند. دلیل آنها برای مبارزه هر چه هست توجیه خشونت نمی شود.

سامانه متروی هنگ‌کنگ که اصلی‌ترین وسیله جابجایی میلیون‌ها تن است نیز عملا تعطیل شده و ساکنان این دولت‌شهر نمی‌دانند این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد یافت.

به دنبال آشوب‌های بی‌سابقه شب چهارم اکتبر که حاصل اعلام ممنوعیت استفاده از ماسک برای معترضان بود و از سوی کری لام، مدیر اجرایی هنگ‌کنگ با استناد به اختیارات وضعیت فوق‌العاده ۱۹۶۷ اعلام شد، بسیاری از ایستگاه‌های خطوط متروی هنگ‌کنگ خدمات ارائه نکردند.

شرکت عامل ام‌تی‌آر (MTR) فعالیت مجموع این شبکه را برای یک روز کامل متوقف کرد که اولین بار از سال ۲۰۰۷ بود و بعد به تدریج ایستگاه‌های آسیب‌دیده بازگشایی شدند. گرچه شرکت ام‌تی‌آر تاکید دارد که به زمان بیشتری برای تعمیر ایستگاه‌ها نیاز دارد اما معترضان می‌گویند متروی هنگ‌کنگ با محدود کردن خدمات‌رسانی به مردم در واقع به دولت کری لام کمک می‌کند تا جلوی اعتراضات بیشتر را بگیرد.

پزشکی به نام وونگ که از مترو هنگ‌کنگ برای تردد از کولون سیتی تا تین شیو وای، در نزدیکی مرز چین استفاده می‌کرد، گفت روزانه ۳ ساعت و نیم در راه است. این مسافر گفت: «هنگ‌کنگ عملا در حکومت نظامی دوفاکتو به سر می‌برد. این قانونی نیست، بلکه انحصار در حمل و نقل است. اخلال در فعالیت ام‌تی‌آر زندگی در این قطب مالی آسیا را تغییر می‌دهد.»  

از سوی دیگر شماری از برنامه‌ها، از کنفرانس‌های سرمایه‌گذاری گرفته تا کنسرت‌ها به علت اعتراضات مردمی لغو شده است و ممکن است اقتصاد این منطقه به سمت رکود حرکت کند. احتمال می‌رود هنگ‌کنگ در آستانه سخنرانی روز چهارشنبه کری لام که محبوبیتش رو به روز کاهش می‌یابد، همچنان ملتهب بماند.

در همین حال ده‌ها هزار تن از معترضان دموکراسی‌خواه در هنگ‌کنگ از آمریکا خواسته‌اند قانون حقوق بشر هنگ‌کنگ را تصویب کند. معترضان از سناتورهای آمریکایی خواستند تا از قانون حقوق بشر و دموکراسی هنگ‌کنگ در ۲۰۱۹ حمایت کند. یکی از سخنگویان معترضان، این لایحه را "قدرتمندترین سلاح" خودشان توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این لایحه از حقوق بشر در هنگ‌کنگ حفاظت کرده، اجازه بازنگری سالانه در اقتصاد آن را می‌دهد و آمریکا اجازه می‌یابد تا کشورهایی که استقلال آن را تهدید کنند، تحریم کند.

چنین لایحه‌ای در دستور کار مجلس نمایندگان آمریکا یا سنای آمریکا نیست. معترضان اما پرچم‌ها و علامت‌هایی با نوشته "هنگ‌کنگ را دوباره با عظمت کنید" در دست داشتند. یکی از معترضان گفت: «تمامی مردم هنگ‌کنگ احساس می‌کنند که این دولت صدای آن‌ها را نمی‌شنود، بنابراین ما به آمریکا نیاز داریم تا کمکمان کند.»

از دیگر تحولات هنگ‌کنگ می‌تواند به حفاظت از اعضای خانواده‌های پلیس در مقابل اعتراضات اشاره کرد. دادگاهی در هنگ‌کنگ دوشنبه حکم داد، هیچ فرد یا گروهی حق تعرض به حریم خانه‌های افسران پلیس و دیگر نیروها را ندارد.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha