به گزارش ایسنا، مهدی مزروعی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر اصفهان در آیین افتتاح نمایشگاه «سمفونی دوستی راه ابریشم» گفت: در ادبیات ایران رد پای «بت چین»، بهعنوان غایتی از زیبایی و تعادل، همواره مشاهدهشده و گاهی هنرمندان ایرانی، زیبایی بت چین را همپای زیبایی معشوق خود و گاهی نگار خود را زیباتر از بت چین میدانستند و این بیانگر گفتوگو و تأثیرپذیری هنری-ادبیای است که، همواره میان ادبیات و هنر این دو کشور وجود داشته.
محمد عیدی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز اظهار کرد: جاده ابریشم، ۱۱۴ سال قبل از میلاد مسیح شکلگرفته و همواره جادهای هویتساز و پرافتخار بوده است.
وی افزود: این جاده، کانونهای فرهنگی مجزا را به کانونهای میان فرهنگی مرتبط باهم تبدیل و زنجیره ارزشی بسیار گستردهای را در خلاقیت فرهنگی و هنری این مسیر انباشته کرد که حاصل آن آفرینش جهانی زیبا بود و میتوان گفت که جهان امروز وامدار جاده ابریشم است.
عیدی خاطرنشان کرد که نصف جهان، در کنار شانگهای و هنرمندانش، میتواند باری دیگر، جهانی زیبا، دوستانه و مهربانانه را به جهانیان معرفی کند.
مو چین، رئیس موزه هنرهای کلکسیونی شانگهای در ادامه، این نمایشگاه را محل تبادل هنر میان کودکان و نوجوانان چینی و ایرانی دانست و گفت: سالیان زیادی است که موزه چین با ایران همکاری نزدیکی دارد و هیئت فرهنگی موزه شانگهای، تاکنون سه باز مهمان ایران شده است.
وی ادامه داد: در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ دو گروه از آثار هنری کودکان اصفهان در سومین و چهارمین نمایشگاه بینالمللی هنر خلاق کودکان موزه هنر شانگهای شرکت کرد و بیش از ۵۰ اثر از بین آنها برگزیده شد. امروز نیز بهطور مشترک افتتاحیه نمایشگاه تبادل هنر میان نوجوانان و کودکان چینی و ایرانی در موزه هنرهای معاصر اصفهان را جشن میگیریم که هدف آن ارتقا و تبادل آموزش هنری بین نوجوانان چینی و ایرانی است.
همچنین، وانک می فو، معاون رئیس موسسه ارتقای هنرهای شانگهای در آیین گشایش این نمایشگاه گفت: چین و ایران، هر دو، دارای تمدنهایی باستانی با قدمتی طولانی و فرهنگی باشکوه هستند. ایران با داشتن میراث فرهنگی ژرف، کشور مهمی در طرح جاده ابریشم به شمار میآید و هزاران سال است که مردمان این کشور از طریق این کمربند، به تبادل اطلاعات با چین پرداختهاند و میتوان گفت که رابطه دوستانه ایران و چین، دارای سابقهای بس طولانی است.
وی با اشاره به تفاهمنامه روسای جمهوری چین و ایران در سال ۲۰۰۵ ادامه داد: چین و ایران در آن سال از برقراری یک مشارکت وسیع خبر دادند. این مشارکت، بستر مناسبی را برای بهبود مبادلات و همکاریهای میان دو کشور بهویژه در عرصههای فرهنگی و هنری فراهم خواهد آورد.
معاون رئیس موسسه ارتقای هنرهای شانگهای تصریح کرد: بنیاد توسعه شانگهای، تعامل سازندهای با ایران داشته و نمونه آن برگزاری نمایشگاهی از آثار کودکان ایرانی در موزه هنر شانگهای است. در ماه ژوئن نیز محمد عیدی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، شخصاً رهبری هیئت فرهنگی اعزامی از سوی ایران را برای حضور در نهمین نمایشگاه هنرهای زیبا و سنتی چین عهدهدار شد.
وانک می فو خاطرنشان کرد: تفاهمنامه با موزه هنرهای معاصر اصفهان، برای میزبانی نمایشگاه مشترک تبادل هنری میان نوجوانان و کودکان ایران و چین در همان زمان امضا شد و امروز برای جشن افتتاحیه آن دور هم جمع شدهایم به این امید که با انجام این کار بتوانیم کودکان و نوجوانان بیشتری را از چین و ایران، برای گذشتن از موانع زبانی، فرهنگی و رسیدن به دوستی عمیقتر تشویق کنیم.
وی افزود: به نمایندگی از برگزارکنندگان این نمایشگاه، آرزو میکنم که دوستی میان ایران و چین مانا باشد.
پیش از افتتاح رسمی این نمایشگاه، به کودکان ایرانیای که آثار آنها در سومین و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی هنر خلاق کودکان برگزیدهشده بود لوح تقدیر اهدا شد و کودکان چینیای که در نمایشگاه «سمفونی دوستی راه ابریشم» شرکت کرده بودند نیز مورد تجلیل و تشویق قرار گرفتند.
انتهای پیام
نظرات