• چهارشنبه / ۸ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98080804091
  • خبرنگار : 50155

مشارکت پایین دانشجویان و بانوان در اهدای خون

مشارکت پایین دانشجویان و بانوان در اهدای خون

ایسنا/قم مدیرکل انتقال خون استان قم با بیان اینکه سطح تحصیلات اکثر اهدا کنندگان خون، دیپلم و زیر دیپلم است، گفت: متاسفانه میزان مشارکت دانشجویان و بانوان در اهدای خون بسیار پایین است که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی میان این اقشار است.

به گزارش ایسنا، مرتضی نوریان امروز در بازدید از جهاد دانشگاهی قم عنوان کرد: اهدای خون در جامعه بسیار مورد اهمیت است و باید فرهنگ اهدای خون در کشور نهادینه شود، زیرا نیاز به خون، نیازی همیشگی و مستمر است.

مدیرکل انتقال خون قم بیان کرد: اهدای خون با فرهنگ، اقتصاد و بینش اجتماعی یک جامعه مرتبط است و میزان مشارکت مردمی در اهدای خون بر اساس این شاخص‌ها تغییر می‌کند که خوشبختانه آمار مشارکت مردمی در اهدای خون در کشور مناسب است ولی باید اهدای خون به صورت مستمر انجام گیرد تا نیازهای درمانی، تامین شود.

وی افزود: شاخص میزان اهدا کننده در جهان بر اساس تعداد اهدا کننده بر هزار نفر است که در کشورهای پیشرفته این شاخص، ۳۸بر هزار نفر است و میانگین جهانی نیز ۱۳بر هزار نفر است؛ شاخص میزان اهدای خون در کشور، ۲۷بر هزار نفر و در استان قم، ۳۰ بر هزار نفر است که نسبت به متوسط جهانی بسیار بالاتر است.قمی‌ها بیش از میانگین جهانی خون اهدا می‌کنند

وی ادامه داد: طبق پژوهش‌های انجام شده، از هر سه نفر در جهان، یک نفر به خون و فراورده‌های آن در طول عمر خود نیاز پیدا می‌کند، همچنین در هر ده‌ دقیقه، یک فراورده خونی در استان قم توزیع می‌شود که نشان‌دهنده نیاز بالا به خون و فراورده‌های آن در روند درمانی است، از همین جهت نیاز است که همه افراد واجد شرایط به اهدای خون توجه داشته باشند.

نوریان تصریح کرد: متاسفانه میزان مشارکت دانشجویان و بانوان در اهدای خون بسیار پایین است که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی میان این اقشار است، سطح تحصیلات اکثر اهدا کنندگان خون، دیپلم و زیر دیپلم است که نیاز است قشر تحصیل‌کرده نیز، توجه بیشتری به امر اهدای خون داشته باشند.

وی با بیان اینکه ضایعات خونی زیر ۵درصد است، اضافه کرد: در سال گذشته، ۵۳هزار واحد خون و فراورده خونی در مراکز درمانی قم توزیع شد که با هر کیسه خون، سه نفر از مرگ حتمی نجات پیدا می‌کنند؛ بسیاری از بیماران همچون بیماران تالاسمی و هموفیلی، به شدت نیازمند خون تازه هستند و لازم است مشارکت مردمی در اهدای خون مستمر افزایش پیدا کند تا این افراد با مشکلی مواجه نشوند.

مدیرکل انتقال خون قم اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به دلیل ارتباط مستمر با دانشجویان و قشر دانشگاهی، می‌تواند تاثیر بسیاری در افزایش مشارکت دانشجویان در امر اهدای خون داشته باشد، همچنین جهاد دانشگاهی با پتانسیل‌هایی که دارد می‌تواند در آگاهی‌بخشی و فرهنگ‌سازی در خصوص اهدای خون، در سطح جامعه اثرگذار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha