• شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98081105565
  • خبرنگار : 71516

رئیس شورای امنیت: بخش مربوط به فلسطین در معاهده بالفور هنوز اجرا نشده است

رئیس شورای امنیت: بخش مربوط به فلسطین در معاهده بالفور هنوز اجرا نشده است

رئیس شورای امنیت تأکید کرد که بخش مربوط به فلسطین در معاهده بالفور هنوز اجرا نشده است.

به گزارش ایسنا، کارن پیرس، رئیس شورای امنیت در گفتگو با القدس العربی درباره مهم‌ترین نشست‌های شورای امنیت با ریاست انگلیس گفت: انگلیس بر موضوع منافع شهروندان در نزاع‌های بین المللی متمرکز خواهد بود. نشستی پشت درهای بسته درباره استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه و نشست‌هایی درباره یمن، لیبی، سومالی، فلسطین و سوریه برگزار خواهد شد.

وی درباره صد و دومین سالروز معاهده بالفور و اینکه آیا شایسته نیست انگلیس از مردم فلسطین عذرخواهی کند، گفت: درباره معاهده بالفور باید بگویم که این مسئله‌ای است که به سیاست انگلیس برمی‌گردد نه ریاست شورای امنیت اما در صدمین سالروز معاهده بالفور که مسئله عذرخواهی مطرح شد ما توضیح دادیم که انگلیس به نقشی که سیاست این کشور در تأسیس اسرائیل ایفا کرده افتخار می‌کند و در عین حال نیز اذعان کردیم که معاهده بالفور به صورت کامل اجرا نشده است و بخش زیادی از آن به اجرا نیاز دارد که این بخش درباره مسئله فلسطین است. ما همچنان از حامیان راهکار تشکیل دو کشور هستیم تا فلسطین و اسرائیل در کنار هم در صلح و امنیت زندگی کنند. این همچنان سیاست ماست.

وی درباره بازدید میدانی هیئتی از شورای امنیت از اراضی فلسطین و نوار غزه گفت: درحال حاضر پیشنهادی در این باره وجود ندارد و من به شخصه به این سفر بسیار راغب هستم و از قبل هم چندین سفر داشتم. من می‌خواهم با اعضای شورای امنیت سفری داشته باشیم اما به شرط اینکه از تمامی ابعاد این سفر بررسی شود از جمله اینکه شامل سفر به اسرائیل باشد. این به برنامه‌ریزی خوبی نیاز دارد اما باید مطرح شود.

او درباره پیشنهاد مایکل لینک، گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی فلسطین درباره لزوم اعمال تحریم‌هایی بر اسرائیل گفت: چیزی که گزارشگران ویژه می‌گویند مهم است و ما از استقلال آن و حقشان در ارائه نظرات مستقل حمایت می‌کنیم. ما نمی‌دانیم که چرا قطعنامه‌هایی درباره اسرائیل در شورای امنیت انعقاد نمی‌شود. به نظر من مطرح کردن چنین مسائلی به نفع احیای مذاکرات یا راهکار تشکیل دو کشور نیست. تنها زمانی می‌توانیم راهکار تشکیل دو کشور را محقق کنیم که دو طرف ضرورت بازگشت به میز مذاکرات را با جدیت احساس کنند.

رئیس شورای امنیت درباره عراق گفت: شورای امنیت احتمالا مسئله فوق العاده‌ای درخصوص امنیت و صلح بین المللی را بررسی می‌کند اما تا به این لحظه هیچ بندی در دستورکار شورای امنیت درباره عراق نیست. قرار بود یک نشست برنامه‌ریزی شده ۲۱ نوامبر برگزار ‌شود و در جریان آن فرستاده دبیرکل سازمان ملل در عراق گزارش دوره‌ای خود را ارائه کند اما این نشست احتمالا به دسامبر موکول شود.

وی درباره نشست شورای امنیت درخصوص تسلیحات شیمیایی گفت: رئیس سازمان منع تسلیحات شیمیایی در نشست خواهد بود و یکی از اعضا موضوع استفاده ترکیه از بمب‌های فسفری را مطرح خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha