• دوشنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98082012437
  • خبرنگار : 30054

کمردرد و قدم‌های اول در برخورد با آن

کمردرد و قدم‌های اول در برخورد با آن

کمردرد از شایع‌ترین علل مراجعه بیماران به پزشک و ایجاد ناتوانی‌های شغلی است. چیزی حدود ۸۰ درصد افراد در طول زندگی خود حداقل یک‌بار دچار کمردرد می‌شوند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلا سایت طبیب خوئی، اگر بخواهیم زمانی را به‌عنوان معیار اولیه برای تفکیک کمردرد مهم که نیازمند مراجعه به پزشک است از کمردردی که می‌توان در خانه درمان کرد در نظر بگیریم باید سه روز را بیان کرد. به‌عبارتی‌دیگر اگر کمردرد شما بیش از این زمان به طول انجامید حتماً با یک جراح مغز و اعصاب مشورت کنید.

غیر از این موضوع، مشاهده چند مورد به همراه درد کمر به معنی لزوم مراجعه اورژانسی به پزشک است: احساس ضعف و بی‌حسی در پاها یا نواحی تناسلی و مقعد و اشکال در دفع ادرار و مدفوع و یا بروز درد شدید کمر به دنبال زمین خوردن. در این صورت لازم است برای بررسی دقیق‌تر و درمان زود هنگام علت اولیه بیماری، خود را به پزشک برسانید؛ زیرا گذر زمان ممکن است سبب ماندگار شدن و غیرقابل‌برگشت شدن این علائم شود.

موارد ضروری در مراجعه به پزشک به دنبال درد کمر

علل بروز کمردرد بسیار مختلف و متفاوت است: کشیدگی تاندون‌ها و عضلات، بیرون‌زدگی دیسک‌ها، ساییدگی مهره‌ها و تنگی کانال نخاع کمری، سرخوردگی مهره، انحراف ستون فقرات، پوکی استخوان، شکستگی مهره، روماتیسم مفصلی، عفونت‌ها و تومورهای ستون فقرات همگی می‌توانند سبب ایجاد درد در ناحیه کمر بشوند.

شایع‌ترین علل کمردرد

تشخیص علت درد کمر در مراجعه به پزشک با اخذ شرح‌حال آغاز می‌شود. شدت، محل، نوع درد و عوامل بهتر یا بدتر کننده درد همگی در تشخیص علت بیماری مهم هستند. مرحله بعد معاینه فیزیکی است شامل بررسی محل درد، محدودیت حرکت، چک کردن قدرت عضلات و حس لامسه اندام‌ها که درنهایت پزشک را به این نتیجه می‌رساند که آیا آسیبی به نخاع و عصب‌های آن واردشده است یا خیر.

همچنین معاینه به پزشک کمک می‌کند تا اگر علائم خطری را مشاهده نکرد صرفاً به درمان‌های دارویی و استراحت اکتفا کند و مدت کوتاهی شمارا تحت نظر بگیرد تا اگر علائمتان بهبود نیافت اقدام به بررسی بیشتر ازجمله درخواست تصویربرداری‌های مختلف کنید. بررسی‌های تشخیصی دیگر ممکن است شامل آزمایش خون، ام آر آی، سی تی اسکن، عکس رادیولوژی، نوار عصب و عضله، سونوگرافی و یا اسکن استخوان باشد. هرکدام از این بررسی‌ها نتایج خاص خود را به دست می‌دهند.

درمان خانگی و اولیه کمردرد صرفاً در سه روز اول باید انجام شود و اصرار به ادامه این نمایش در صورت عدم پاسخ درد به آن‌ها و عدم مراجعه به پزشک ممکن است خطرآفرین باشد. گرم نگه‌داشتن کمر، استراحت، استفاده از کمربندهای ساده کشی و مصرف داروهای ضد درد مثل استامینوفن و پروفن در بسیاری موارد سبب بهبود قابل‌توجه علائم می‌شوند. ترجیحاً در زمان استراحت بر روی شکم نخوابید؛ اگر راحت هستید که به پشت دراز بکشید لازم است یک بالش زیر زانوها قرار دهید تاکمی بالاتر از لگن قرار بگیرند. اگر این وضعیت نیز برای شما نامناسب است می‌توانید به هر یک از دوپهلو که راحت‌تر هستید استراحت کنید و در این حالت کمی زانوها را به داخل شکم جمع کرده و بین آن‌ها بالشی کم ارتفاع قرار دهید. حمام گرم و ماساژ عضلات کمر اگر توسط فرد آموزش‌دیده انجام گیرد می‌توانند درد شمارا به‌صورت قابل‌ملاحظه‌ای تخفیف دهند.

درمان‌های اولیه و خانگی کمردرد

در صورت عدم پاسخ به این نمایش و مراجعه به جراح مغز و اعصاب و انجام معاینه، اگر پزشک علامت خطری در شما مشاهده نکند احتمالاً درمان دارویی را تجویز خواهد کرد. این داروها شامل شل‌کننده‌های عضلانی، ضدالتهاب‌ها، ضد دردهای مخدری و کارتون‌ها هستند. همچنین پزشک ممکن است به صلاحدید خود استفاده از کمربندها و بریس‌های مخصوص، طب سوزنی، ماساژ، فیزیوتراپی، آب‌درمانی و سایر درمان‌های فیزیکی را به شما پیشنهاد دهد.

درنهایت و در صورت شکست این نمایش لازم است بررسی دقیق‌تری صورت گیرد و درمانی دقیق و متناسب با تشخیص بکار گرفته شود. معمولاً علل روماتیسمی کمردرد با دارودرمانی، علل عفونی با آنتی‌بیوتیکها، تومورها با جراحی و پرتودرمانی، بیرون‌زدگی دیسک با تزریق‌ها، لیزر و جراحی، سرخوردگی مهره با فیزیوتراپی و جراحی پلاتین‌گذاری و تنگی کانال نخاعی و انحراف ستون فقرات با فیزیوتراپی، تزریق و جراحی درمان خواهند شد.

می‌توانید اقداماتی انجام دهید که از بروز کمردرد پیشگیری کنید:

۱. ورزش و تقویت عضلات شکم و کمر، مثل شنا یا پیاده‌روی آرام (اگر سابقه کمردرد دارید حتما پیش از شروع ورزش با پزشک خود مشورت کنید).

۲. کاهش وزن اگر اضافه‌وزن دارید.

۳. پرهیز از بلندکردن اجسام سنگین، با خم شدن بهتر است برای بلند کردن اجسام سنگین روی زانوها بنشینید و بعد جسم را برداشته به بدن خود بچسبانید و سپس بلند کنید.

۴. نشستن روی صندلی مناسب در محل کار (ترجیحاً صندلی دارای دسته در دو طرف باشد و گودی کمر پرشده ارتفاع آن به‌گونه‌ای تنظیم شود که زانوها از لگن پایین‌تر قرار نگیرند یا اگر لازم است با کمک زیرپایی زانوها بالاتر قرار داده شوند).

۵. ایستادن در وضعیت قائم و پرهیز از قوز کردن به جلو (در صورتی‌که لازم است زمانی طولانی بایستید بهتر است به‌صورت متناوب یکی از پاها را روی یک سکوی کوتاه قرار دهید).

۶. پرهیز از مصرف سیگار و دخانیات

۷. خوابیدن روی تشک سفت

۸. پرهیز از پوشیدن کفش‌های با پاشنه‌بلند

دکتر علیرضا طبیب خوئی

جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha