• یکشنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98091006701
  • خبرنگار : 50040

مشاور بنیاد ملی نخبگان:

پرفسور رضا موجب تحول و شکوفایی دانشگاه تهران شد

پرفسور رضا موجب تحول و شکوفایی دانشگاه تهران شد

ایسنا/گیلان مشاور بنیاد ملی نخبگان با اشاره به انتصاب پرفسور رضا به عنوان رئیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۷، خاطرنشان کرد: ایشان تحول اساسی در سیستم آموزشی دانشگاه تهران به وجود آورد و موجب رشد و شکوفایی این دانشگاه شد.

سعید سهراب پور در مراسم بزرگداشت پرفسور فضل الله رضا که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، پرفسور رضا را یک مرد بزرگ و انسان استثنایی خواند و اظهار کرد: گیلان همواره خطه بزرگمردان بوده و شخصیت هایی همچون میرزا کوچک جنگلی، آیت الله بهجت فومنی، محمد معین، دکتر مجتهدی گیلانی و پرفسور سمیعی از گیلان برخاسته اند.

وی ویژگی برجسته پرفسور رضا را عشق به فرهنگ و ادب ایران دانست و افزود: ایشان علاوه بر مدارج علمی بالا به فرهنگ و ادب ایران خدمت کرد و این ویژگی در دیگران وجود ندارد.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به آشنایی خود با پرفسور رضا در زمان دانشجویی اولین دوره دانشکده فنی دانشگاه تهران، اضافه کرد: در سه سال اول دانشکده فنی رشته الکترومکانیک مشترک بود و در سال چهارم به سه رشته برق، تاسیسات و صنایع مکانیکی تقسیم می شد.

سهراب پور، دوران ریاست پرفسور رضا در دانشگاه صنعتی شریف را کوتاه دانست و گفت: دکتر مجتهدی گیلانی و پرفسور رضا از جمله بنیانگذاران دانشگاه صنعتی شریف بودند. ما اولین گروه دانشجویان دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ بودیم و پرفسور رضا سال ۱۳۱۷ فارغ التحصیل شد. ایشان از نوجوانی با شعر و ادب و فلسفه و حکمت و ریاضی انس داشت و در سن ۲۵ سالگی سه کتاب با نام های «راز آفرینش»، «هندسه علمی و عملی» و «رادیو به زبان ساده» را تالیف کرد.

مشاور بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه پرفسور رضا در سال ۱۳۲۳ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت، عنوان کرد: ایشان فوق لیسانس خود را از دانشگاه کلمبیا گرفت و فارغ التحصیل مقطع دکترا در دانشگاه پلی تکنیک نیویورک بود. طی سال های ۱۳۲۴-۱۳۲۲ استاد مهندسی برق در دانشگاه «MIT» بوستون آمریکا بود و در سال ۱۳۴۶ و بعد از دکتر مجتهدی ریاست دانشگاه صنعتی شریف را عهده دار شد.

وی با اشاره به انتصاب پرفسور رضا به عنوان رئیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۷، خاطرنشان کرد: ایشان تحول اساسی در سیستم آموزشی دانشگاه تهران به وجود آورد و موجب رشد و شکوفایی این دانشگاه شد، زیرا در سیستم قدیم که فرانسوی بود در صورت رد شدن سال تحصیلی باید تکرار می شد، اما پرفسور رضا سیستم واحدی را ایجاد کرد.

سهراپ پور با اشاره به سکونت پرفسور رضا در کانادا از سال ۱۳۵۷، گفت: ایشان همواره به ایران سفر می کرد و هرگز ارتباطش را قطع نکرد. حضور پرفسور رضا در مراسم چهل سالگی دانشگاه صنعتی شریف و جشن گرامیداشت یکصد سالگی ایشان بسیار اثرگذار بود.

مشاور بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: پرفسور رضا اعتقاد داشت جوانان این مرز و بوم برخوردار از میراث علمی و فرهنگی غنی و معارف ایرانی و اسلامی و جهانی هستند و باید اعتماد به نفس پیدا کند و خودباخته نباشد لذا دانشجویان راه ایشان را ادامه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha