• چهارشنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98092015347
  • خبرنگار : 71643

گزارش ایسنا از نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری؛

باید ایثار و فداکاری بین سیاسیون رُخ دهد

باید ایثار و فداکاری بین سیاسیون رُخ دهد

نُهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری بعدازظهر امروز در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، نخستین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران در سال ۸۳ و به دنبال تقدیر از دانشجویان فعال در امدادرسانی‌های زلزله بم، برگزار شد، آئین دوم تا پنجم نیز سالانه تا سال ۸۷ برگزار شد که با وقفه‌ای ۸ ساله، دبیرخانه آیین، مجدداً در سال ۹۵ در سازمان جهاد ‌دانشگاهی تهران فعالیت خود را از سر گرفت و ششمین، هفتمین و هشتمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان را با حمایت سازمان‌های همکار در سال‌های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ برگزار کرد.

در این طرح، از دانشجویانی که در کارهای خیر و نیکوکارانه، امداد و نجات انسان‌ها و پاسداری از میهن و حریم اهل البیت(ع)مشارکتی فعال، مؤثر و داوطلبانه داشته‌اند، قدردانی ‌شد. این دانشجویان به صورت فردی یا گروهی یا از سوی سازمان‌ها و نهادهای رسمی معرفی یا از سوی شماری از دانشجویان به دبیرخانه شناسانده می‌شوند.

در نهمین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری که عصر امروز (چهارشنبه، ۲۰ آذر) در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، در ابتدای مراسم پیام آیت‌الله سیدابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه به این آیین، توسط حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی قرائت شد.

در این پیام آمده است: "در آموزه‌های اسلامی هم گره‌گشایی از کار مردم و اهتمام به امور آنها، از برترین حسنات و نیکی‌ها شمرده شده است، سفارش مکرر اولیای دین (ع) به ایثار و از خودگذشتگی، گواه اهمیت این خلق نیکو در رشد یافتگی جامعه اسلامی و تعالی مادی و معنوی آن است، چنان که صادق آل محمد (ع) می‌فرماید: مومنان، کسانی‌اند  که در آسایش و سختی به یکدیگر نیکی می‌کنند و در هنگام تنگدستی، ایثار می‌نمایند. و قال الحسین (ع): ان حوائج الناس الکیم من یغم الله.

جوانان این مرز و بوم در طول تاریخ، همواره جلوه‌های ناب و بی‌بدیلی از ایثار و فداکاری را در مرئی و منظر جهانیان گذارنده‌اند. این بروز و ظهور حس ایثار و فداکاری و نوع‌دوستی به‌ویژه در دوران انقلاب اسلامی و سال‌های دفاع مقدس و پس از آن جلوه‌های ماندگاری از ایثار و رشادت را خلق کرده است که تا همیشه در اذهان و یادها از آن به نیکی یاد خواهد شد.

از این رو برگزاری آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران فرصت مغتنمی در ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری به عنوان ارزشی انسانی و اسلامی است که در بستر گام دوم انقلاب اسلامی می‌تواند در اجرای رهنمودهای رهبری حکیم و فرزندان انقلاب اسلامی این جهان پرآشوب، موجب طمانینه‌ قلبی باشد و تلاشی ارزشمند در جهت حفظ اشاعه و ترویج این فرهنگ ناب به‌ویژه در میان دانشجویان است.

بحمدالله، ذوق و همت دست‌اندرکاران این آیین مبارک، به درستی مصروف رویدادی شده است که رهاورد آن، خشنودی پروردگار، التیام دردها و آسیب‌های فردی و اجتماعی، تعالی و شکوفایی روحی جوانان فداکار، الگوسازی از دانشجویان ایثارگر و در نهایت افزایش سرمایه اجتماعی و انسجام است.

اینجانب ضمن تبریک به دانشجویان برگزیده نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در احیای امر یاری به دیگران در آسمان مجاهدت درخشیده‌اند، از مدیریت محترم جهاد دانشگاهی به عنوان متولی طراحی و برگزاری این رویداد فرهنگی – دانشجویی و همچنین حامیان و تمامی شرکت کنندگان آن سپاسگزاری کرده، توفیق روزافزون همگان را در تداوم و ارتقاء کیفی این گونه اقدامات ارزشمند فرهنگی که در جهت رشد و تعالی همه جانبه ایران اسلامی است، از خداوند متعال مسئلت می‌نمایم".

اهمیت پرداخت به فداکاری در جامعه دانشجویی

در ادامه مراسم دکتر نیلی، رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه موضوع تندیس فداکاری برای دانشگاه تهران از دو جنبه دارای ویژگی است، گفت: آیین تندیس فداکاری برای دانشجویان است و ما مفتخریم که دانشگاه تهران دارای بیشترین تعداد دانشجو است. همچنین یکی از برنامه‌های محوری دانشگاه تهران اخلاق‌محوری و مسئولیت اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه فداکاری به معنی گذشتن از یک دارایی و امتیاز به نفع دیگران و جامعه است، اظهار کرد: یک عنصر آگاهی در ذات فداکاری وجود دارد؛ خودخواهی یکی از مشخصه‌های انسان است و وقتی انسان‌ها در فکر خودشان حاضر هستند از یک خواسته خود بگذرند که به نفع دیگران یا جامعه باشد یعنی انسان فداکاری هستند.

دکتر نیلی در ادامه با توجه به اینکه فداکاری سطوح مختلفی از نظر جان یا مال و... دارد، افزود: عنصر دیگر فداکاری ارجح دانستن جامعه و دیگران بر منافع خود است. پس کسانی که منافع ملی را بیش از منافع خود در نظر بگیرند آن وقت جامعه موفق‌تری داریم.

رئیس دانشگاه تهران در پایان با اشاره به نقش دانشجویان بیان کرد: دانشجویان نقش وسیع‌تری در این میان دارند که وقتی به مرحله فداکاری می‌رسند کیفیت و تأثیر بیشتری بر جامعه دارند. دانشجویان، مدیران آینده کشور هستند، بنابراین ما می‌توانیم آینده‌ای تضمین شده داشته باشیم و از اختلافات فردی و گروهی که سمی برای توسعه است جلوگیری کنیم.

مسئولین نباید وظایف خود را در جامعه فراموش کنند

در ادامه رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به این که کشور ما در شرایطی است که نیاز به توسعه فعالیت‌های فداکارانه دارد، گفت: مسئولین نباید وظایف خود را در جامعه فراموش کنند.

دکتر حمیدرضا طیبی در این مراسم بیان کرد: یکی از مشکلاتی که جامعه ما به شدت با آن دست به گریبان است بحث اشتغال است. در آبان ماه گذشته شاهد تلخی‌هایی بودیم، این که یک جوان چند سال می‌تواند در انتظار شغل باشد نشان می‌دهد ما در کشور وظایف خودمان را درست انجام نداده‌ایم و باید ایثار و فداکاری بین سیاسیون رخ دهد تا مشکلات کشور حل شود و رفاه عمومی ایجاد شود و نیاز است از دعواهای بیهوده سیاسی پرهیز شود.

وی با اشاره به این که کسی در دنیا دنبال این نیست که به ما کمک کند، افزود: اگر همبستگی و برنامه ریزی ما نباشد دیگران فقط دنبال استفاده از منافع ما هستند. شرایط کشور، شرایطی خاصی است و توانمندی در کشور ما زیاد است. بنابراین ما نیاز به همبستگی ملی داریم که نیاز به فداکاری توسط سیاسیون دارد تا بتوان کارهای بزرگ انجام داد.

عضو شورای انقلاب فرهنگی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از سازمان‌های همکار و دانشجویان بیان کرد: امیدواریم در حوزه‌های صنعتی هم بتوان کارهای بزرگ انجام داده و  ایجاد اشتغال داشته باشیم و با پول‌های خرد مردم بتوان کارهای بزرگ انجام داد.

تلاش برای افزودن اساتید به آئین فداکاری

جمال رحیمیان نیز با اشاره به اینکه دقیقا ۱۵ سال از این رویداد می‌گذرد، گفت: سنگ بنای آیین اعطای تندیس ملی فداکاری در سال ۸۳ گذاشته شده و هر سال یک مصداق فداکاری به این آیین اضافه شده است و امروز این آیین بعد از سه دوره متوالی جایگاه خودش را پیدا کرده است. البته در این بین با کم سلیقگی برخی دوستان مواجه شدیم، اما با دغدغه جهاد دانشگاهی این آیین همچنان ادامه دارد.

دبیر نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری افزود: امروز شاهد تجلیل و تقدیر از ۳۲ برگزیده هستیم که ۱۲ گروه، دانشجوی فداکار هستند و ۲۰ فرد که به آن‌ها تندیس ملی فداکاری اعطا می‌شود و از این رو افتخار میزبانی شهید دانشجوی مدافع حرم را داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha