به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، روسیه اعلام کرده هدف از این پیشنهاد، تشویق به برگزاری مذاکرات بیشتر میان واشنگتن و پیونگ یانگ است.
در این پیشنویس همچنین موضوع رفع ممنوعیت مربوط به کارکردن اتباع کره شمالی در خارج از این کشور و پایان دادن به یک الزام مربوط به سال 2017 برای استرداد تمامی کارگران این کشور که مشغول به کار در خارج هستند، مطرح شده است.
این پیشنویس در عین حال پروژههای همکاریهای دو کره در حوزه راهآهن و جادهها را از تحریمهای سازمان ملل معاف میکند.
هنوز مشخص نشده چه زمان این قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل به رای گذاشته میشود. چنین قطعنامهای برای تصویب شدن نیاز به 9 رای موافق بدون مطرح شدن وتوی اعضای دائم دارد.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل به رویترز گفت: ما عجلهای در انجام کارها نداریم و مذاکرات با اعضای شورای امنیت امروز سهشنبه آغاز میشوند.
او خاطر نشان کرد: تحریمهایی که روسیه و چین پیشنهاد برداشته شدن آنها را دادهاند ارتباط مستقیمی با برنامه هستهای کره شمالی نداشته و صرفا مسالهای انسانی هستند.
یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت: اکنون زمان مناسبی برای آنکه شورای امنیت مسالهی رفع تحریمها علیه کره شمالی را در نظر بگیرد نیست چرا که اخیرا این کشور تهدید به تشدید اقدامات تحریکآمیز خود و خودداری از شرکت در نشستها درباره خلع سلاح هستهای کرده و پیشبرد برنامههای تسلیحاتی و موشکی خود را ادامه داده است.
حوزههایی که روسیه و چین پیشنهاد رفع تحریمهای آنها را دادهاند یعنی منسوجات، غذاهای دریایی و مجسمه، از جمله عوامل کسب میلیونها دلار درآمد برای کره شمالی بوده و در سالهای 2016 و 2017 به منظور اعمال فشار بر کره شمالی هدف تحریم قرار گرفتند.
کریستف هوسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل در واکنش به این مساله گفت: درباره موضوع کره شمالی همچون گذشته این بسیار مهم است که شورای امنیت اتحاد خود را حفظ کند.
مقام وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: دونالد ترامپ رییس جمهور این کشور متعهد به حصول پیشرفت با استفاده از دیپلماسی است.
نبنزیا نیز خاطر نشان کرد: هدف از تهیه این قطعنامه تشویق به برگزاری مذاکرات بیشتر میان آمریکا و کره شمالی است.
او خاطر نشان کرد: کل موضوع مربوط به همین است و ما این قطعنامه را برخلاف این مذاکرات مطرح نمیکنیم بلکه واقعا خواهان تسهیل آن هستیم.
براساس گزارش رویترز، این قطعنامه از "تداوم گفتوگو میان آمریکا و جمهوری دموکراتیک خلق کره در تمامی سطوح به هدف برقراری روابط جدیدی میان دو طرف، رسیدن به اعتماد دوجانبه و یکی شدن تلاشهایشان به هدف ایجاد صلح پایدار و باثبات در شبه جزیره کره با روشی چند مرحلهای و هماهنگ" استقبال میکند.
این قطعنامه در عین حال خواستار از سرگیری به اصطلاح مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هستهای کره با حضور کره شمالی، کره جنوبی، چین، آمریکا، روسیه و ژاپن و یا "به جریان انداختن رایزنیهایی چندجانبه با هر گونه فرمت مشابه و با هدف تسهیل دستیابی به یک راه حل صلح آمیز و جامع از طریق گفتوگو" شده است.
در این پیشنویس که از سوی روسیه و چین میان اعضای شورای امنیت توزیع شده، عنوان شد که تحریمها علیه کره شمالی "با نیت بهبود وضعیت معیشتی شهروندان در این کشور" مطرح شده است .
انتهای پیام
نظرات