• دوشنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98111409455
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل عراق: "علاوی" گزینه توافقی است نه ایده‌آل

یک کارشناس مسائل عراق: "علاوی" گزینه توافقی است نه ایده‌آل

یک کارشناس مسائل عراق با بیان این که " توفیق علاوی " چهره‌ای پراگماتیست است، اظهار کرد : احتمالا او از تجربه عادل عبدالمهدی بهره بگیرد تا در مناسبات خود با ایران و آمریکا، توازن را حفظ کند.

 سیدرضا قزوینی غرابی، در گفت‌وگو با ایسنا در مورد انتخاب توفیق علاوی به عنوان نخست وزیر جدید عراق گفت:انتخاب توفیق علاوی به عنوان نخست‌وزیر حاصل یک فرآیند طولانی مدت و پرتنش بوده است، فرآیندی که در طی آن طرف های متعدد داخلی و خارجی برای انتخاب گزینه مورد نظر خود وارد صحنه شدند و در نهایت علاوی به عنوان گزینه توافقی، انتخاب شد.

 وی افزود: تردیدی نیست که نمی‌توان او را گزینه مطلوب و ایده آلی دانست، لیکن در شرایطی که عراق چهارماه درگیر تظاهرات و اعتراضات است و نخست وزیر، دو ماه قبل استعفا داده و دولت، دولت پیشبرد امور است،  وجود یک نخست وزیر جدید و توافق نسبی بر سر او  یک موفقیت نسبی تلقی می‌شود.

 این کارشناس مسائل عراق در مورد میزان احتمال موفقیت نخست وزیر جدید عراق نیز گفت: مبنای انتخاب محمدتوفیق علاوی یا هر نخست وزیر دیگری در این دوره این بوده است که وی نخست وزیری کوتاه مدت، مثلا برای یک دوره یکساله و تا زمان تقریبی برگزاری انتخابات زودهنگام خواهد بود، بنابراین فعلا سطح انتظارات از وی نیز در همین حد است. یعنی آرام کردن فضای ملتهب خیابانی و مقدمه سازی برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی و اجرای برخی وعده های داده شده اصلاحاتی به معترضان و بازگرداندن اعتبار از دست رفته دولت و نظام سیاسی.

وی تصریح کرد: موضوع اجرایی کردن خروج نیروهای نظامی خارجی و آمریکایی از عراق نیز هرچند خواسته برخی جریان‌های سیاسی این کشور است، لیکن نمی‌توان با قطعیت انتظار داشت که در این دوره کوتاه مدت اجرایی شود .

قزوینی در مورد ترکیب احتمالی کابینه توفیق علاوی اظهار کرد: هنوز برای اظهار نظر درباره این موضوع زود است اما تردیدی نیست که احزاب سیاسی به دنبال سهم خواهی از وی خواهند بود. احزابی نیز که وی را برای نخست وزیری تأیید کرده اند بدون تردید پیش از تعیین او به این پست، درباره سهم خود با علاوی  به توافقاتی رسیده‌اند، گرچه شخصا اعتقادی ندارم که کابینه قوی و مؤثری توسط وی معرفی شود.

این کارشناس مسائل عراق در مورد نگاه معترضان عراقی به نخست‌وزیر جدید این کشور نیز گفت : معترضان طیف وسیعی را شامل می شوند و به هیچ وجه دیدگاه‌ها و خواسته‌های آنان مانند هم نیست. در میدان التحریر و برخی شهرهای جنوبی شاهد این بودیم که هر بخشی از معترضان حامی یک شخصیت یا اسم متفاوت بوده‌اند؛ بنابراین شاید بتوان گفت که هیچ اجماعی روی هیچ یک از شخصیت‌های مطرح شده حتی محمد توفیق علاوی در میان معترضان وجود ندارد.

قزوینی در مورد وعده توفیق علاوی برای مبارزه با فساد و احتمال موفقیت او در تحقق این مطالبه مردمی با بیان این که موضوع مبارزه با فساد سازوکارهای پیچیده‌ای در عراق دارد و به یک اجماع ملی نیاز دارد، اظهار کرد: همه رهبران سیاسی از ضرورت مبارزه با فساد می‌گویند اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده است. در حال حاضر  همان ترکیب سیاسی و همان رهبران و شخصیت‌های متهم به سوء مدیریت یا فساد در عراق حضور دارند و فرآیند سیاسی را مدیریت می کنند و بعید به نظر می رسد اتفاقی در این خصوص در این دوره رخ دهد.

 این کارشناس مسائل عراق در مورد نوع نگاه ایران و آمریکا به توفیق علاوی نیز با بیان این که علاوی طبعا  گزینه ایده‌آل نخست وزیری نیست و در حقیقت یک گزینه توافقی است، خاطرنشان کرد: به اعتقاد بنده عادل عبدالمهدی چوب ایستادگی در مقابل خواسته‌های آمریکایی‌ها را خورد، اما علاوی به نظر چهره‌ای پراگماتیست است و احتمالا از تجربه عبدالمهدی بهره بگیرد تا در  مناسبات خود با ایران و آمریکا ، توازن را حفظ کند.

 وی تصریح کرد : اینکه تهران و واشنگتن چه تعاملی را با نخست وزیر جدید اتخاذ کنند تا حدود زیادی به تأمین منافع آنها بازمی‌گردد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha