مهرداد صلاحی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه عفونتهای تنفسی میتواند از سرماخوردگی ساده شروع شده و به آنفلوانزا و کروناویروس تبدیل شود، اظهارکرد: عفونت سرماخوردگی مانند آنفلوانزا است و فرم خفیف و شدید دارد که فرمهای خفیف بیماری کرونا، مانند سرماخوردگی معمولی است.
وی افزود: معمولا از عفونتهای ویروسی انتظار میرود بین ۵ تا ۷ روز از بین بروند و اگر بیمار دچار ۴ علائم آبریزش بینی، سرفه، گرفتگی صدا و قرمزی چشم باشد و از این ۴ مورد به ۲ مورد مبتلا باشد، احتمال زیادی دارد که مبتلا به عفونت ویروسی باشد و به آنتیبیوتیک احتیاج ندارد.
وی با اشاره به علائم هشدار دهنده ویروس که شامل، تب بالای ۳۸ درجه و درگیری ریه (بدون داشتن سابقه بیماریهای تنفسی) است، خاطرنشان کرد: در صورت مبتلا شدن زنان باردار به ویروسهای عفونی باید بستری شوند و همچنین هر فردی که دچار بیماریهای زمینهای باشد مانند سابقه آسم و آلرژی، دیابت، نارسایی قلب و ریه به رسیدگی بیشتری نیاز دارند.
عضو انجمن متخصصان داخلی عفونی، ریوی و ویروسشناسی با بیان اینکه، متاسفانه ویروسها دچار جهش شده و شکل ویروس تغییر میکند و به همین خاطر سیستم ایمنی بدن فرد نمیتواند این بیماری را تشخیص دهد، افزود: کرونا ویروس همیشه وجود داشته است، اما نوع آن فرق داشته و دچار جهش شده است.
رعایت بهداشت فردی، مهمترین اقدام برای پیشگیری
صلاحی مهمترین اقدام برای پیشگیری از این بیماری را رعایت بهداشت فردی دانست و گفت: هر سرفه حدود پنج هزار قطره عفونی دارد و هر عطسه حدود شش هزار قطره عفونی دارد، هر سرفه و عطسه حدود ۸ تا ۱۰ متر را آلوده میکند، اما با گرفتن جلوی دهان و بینی شانس انتقال ویروس را کاهش میدهیم.
وی با بیان اینکه شستشوی دستها مهمترین راه برای جلوگیری از انتقال ویروسهای عفونی است، افزود: توصیه ما به معلمان مدارس، باز کردن درب و پنجره کلاسها است، چرا که موجب تهویه هوا میشود، همچنین به کودکان شستن دستها را آموزش دهند و در مواقع عطسه و سرفه جلوی بینی و دهان خود را بگیرند.
عضو انجمن متخصصان داخلی عفونی، ریوی و ویروسشناسی با بیان اینکه، آنفلوانزا در کودکان زیر سه سال نادر است، تصریح کرد: مصرف سبزیجات و میوه که حاوی آنتیاکسیدان است در پیشگیری این بیماری کمک بسیاری میکند. این درحالی است که در صورت ابتلا فرد به عفونتهای ویروسی باید در محلهای عمومی از جمله محل کار و مدرسه حاضر نشود و استراحت کند تا به بهبودی کامل دست یابد و بهتر است ظرف و لیوان جداگانه داشته باشد.
کورتون باعث طولانی شدن دوره بیماری می شود
صلاحی افزود: در صورت پایین نیامدن تب و شدید شدن تنگی نفس، فرد حتما به پزشک مراجعه کند و به هیچوجه آنتیبیوتیک نیاز ندارند، متاسفانه برخی از پزشکان برای بیماریهای ویروسی کورتون تجویز میکنند که باعث طولانی شدن دوره بیماری میشود.
عضو انجمن متخصصان داخلی عفونی، ریوی و ویروسشناسی خاطرنشان کرد: کروناویروس ممکن است باعث سقط جنین، زایمان زودرس و وزن کم جنین در زمان تولد شود.
انتهای پیام
نظرات