• دوشنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 98112820493
  • خبرنگار : 71480

در نشست انتخاباتی حزب کارگزاران سازندگی اعلام شد

نباید انتخابات را تحریم کنیم

نباید انتخابات را تحریم کنیم

در نشست انتخاباتی حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه نباید انتخابات را تحریم کنیم تصریح شد تحریم، آینده ایران را سخت تر می‌کند.

به گزارش ایسنا، محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در  نشست خبری کارگزاران سازندگی ایران اسلامی ومعرفی فهرست نامزدهای این حزب در انتخابات مجلس گفت: همانطور که مستحضر هستید در آستانه یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار داریم. مجلس نخستین نهادی بود که بعداز انقلاب اسلامی برای مردم سالاری پایه گذاری شد.  یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی دارای اهمیت و حساسیت مضاعف برای کشور است.

وی با بیان این‌که امروز کشور با چالش‌های مختلفی رو به رو است، تصریح کرد: مهم ترین موضوع که نظام و حاکمیت را با چالش رو به رو کرده است، افزایش فشارهای اقتصادی است که دلیل آن  تحریم هاست که به  کاهش شدید ارزش پول ملی انجامید. این مساله باعث شده است که معیشت مردم با مشکل مواجه و سفره مردم کوچک شده است.  هفت یا هشت دهک جامعه درگیر همین مشکلات معیشتی است و انتظار مردم برای رفع این مشکلات به حق و است. باید مسایل معیشتی مردم حل شود.

هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه مجلس امروز اثر گذاری کمتری دارد، اظهار کرد:چالش بعدی خود مجلس شورای اسلامی است که با مجموعه اتفاقاتی که در دهه های گذشته افتاده است مشخص شده اثر گذاری اش کمتر شده است. باید کاری کرد  که بار دیگر مجلس در راس امور قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: چالش بعدی پیش روی اصلاح طلبان عملکرد،  کارنامه و  دستاوردی است که باید به  جای می‌گذاشتیم.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: نکته بعدی بحث رد و تایید صلاحیت‌هاست که باعث شد بخش عمده‌ای از نیروهای خودمان را از دست  بدهیم. مشاهده کردید شورای عالی اصلاحات تصمیم گرفت فهرست رسمی ندهد، اما تصمیم گرفت احزاب اصلاح طلب با اختیار خودشان لیست انتخاباتی دهند.
 
وی ادامه داد: ما تصمیم به شرکت در انتخابات گرفتیم و باید بگویم فعالیت کارگزاران منحصر به این انتخابات نیست و همیشه فعال بود است. گذشت زمان ثابت کرده است احزاب فعال به صورت زیکزاکی حرکت نمی‌کنند و همیشه حضور دارند.

هاشمی گفت: امروز بحث حضور مردم  در انتخابات مطرح است. گفته‌ می‌شود مردم شرکت نمی کنند یا اقبال عمومی کم است اما ما امیدواریم نظر مردم را به سمت لیست یاران هاشمی برگردانیم .

وی افزود:عمده دلیل این فهرست حضور فعال در انتخابات بود، امروز برای ما حضور در انتخابات مهم است و مشاهده می‌کنید افرادی انتخاب شدند ارتباط تشکیلاتی با کارگزاران نداشتند.

این عضو حزب کارگزارن سازندگی درباره لیست یاران هاشمی گفت:مشی آیت الله هاشمی رفسنجانی اولویت مسائل کشور بود و مسائل فردی مطرح نبوده است.

وی ادامه داد:  کاندیدای این لیست اگر نتوانند در انتخابات به مجلس راه پیدا کنند ناراحت نباشند چرا که ما به وظیفه خود عمل کردیم. عنوان یاران هاشمی بیشتر یک عنوان ژورنالیستی بوده است و به منظور  نگاه مشارکت محور و امیدوار آیت الله هاشمی رفسنجانی بوده است.پیام حضور ماگفتن نه به افراطیون داخلی و خارجی است و نمی‌خواهیم زمینه  در داخل برای حاکمیت تندروها و در خارج برای مخالفان نظام  و حاکمیت فراهم شود.

در ادامه حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران در پاسخ به این پرسش که چرا نگاه کارگزاران به انتخابات تکلیف محوری است، اظهار کرد: نگاه ما به انتخابات تکلیف محور نیست. این انتخابات سخت ترین انتخاباتی است که من تجربه کرده ام. یکی از سختی ها به دلیل عملکرد شورای نگهبان است. مساله بعدی رنجش مردم است که این رنجش دلایل مختلفی از جمله شرایط اقتصادی ایران . شرایط اقتصادی ناشی از تحریم ها و سوءتدبیرهای داخلی است. چرا بعد از چندین ماه آمار کشته شدگان اعتراض به بنزین اعلام نمی‌شود؟ این مسائل مردم را عصبانی کرده است با این حال تجربه کارگزاران این است که نباید انتخابات را تحریم کنیم زیرا تحریم، آینده  ایران را سخت تر می‌کند. بحث ما تکلیف محوری نیست بلکه سیاست ورزی هوشمندانه و استفاده از موقعیت انتخابات است.

کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران هم در این نشست در پاسخ به این پرسش که برنامه کارگزاران برای به پای  صندوق رای آوردن مردم چیست، گفت: اگر مردم از فرصت علی مطهری، علیرضا رحیمی و سایر چهره های ارزنده محروم می شوند، ولی افراد با تقوا، متخصص، توانمند و علاقمند به توسعه کشور وجود دارند و نباید خود را از این نیروها محروم کنیم.

وی ادامه داد: همه ما تکلیف داریم اما تعریف تکلیف مهم است. می توان تکلیف را تنگ نظرانه تعریف کرد اما ما فکر می کنیم تکلیف داریم در شرایط سیاسی و بن بست های کشور، وارد شویم زیرا نباید مردم را تنها بگذاریم. نمی شود مردم را برای حضور در انتخابات تشویق کنیم اما خود ما در انتخابات نباشیم. لیست کارگزاران شامل نمایندگان فعلی مجلس، اساتید دانشگاه و جوانان می شود. ما ده سرفصل و برنامه کلی را معرفی کرده ایم تا نمایندگان معرفی شده توسط ما در مجلس بعدی، آن برنامه ها را دنبال کنند. از مردم هم خواهش می کنیم حتما در انتخابات فعال باشند.

مرعشی در پاسخ به این پرسش که چرا در شرایط اصلاح طلبان باید در انتخابات شرکت کنند؟ تصریح کرد: آینده ایران به زمین بلندشدن و زمین خوردن ها بستگی دارد. قبول ندارم چون نهادهای قدرت کار خود را می کنند، ما باید صحنه سیاسی را ترک کنیم. درست نیست گفته شود رای مردم بی اثر است. در سال76، مردم با وجود ناطق نوری، خاتمی را برگزیدند. در سال84 همه می گفتند قالیباف انتخاب می شود اما احمدی نژاد انتخاب شد. در تمام این سال ها، رای مردم اثرگذار بوده است. قرار نیست همیشه ما پیروز باشیم بلکه باید در این روند، رشد کنیم. باید از همین انتخابات محدود استفاده هم کنیم. خردورزی حکم می کند از همین شرایط هم استفاده کنیم.

در ادامه مجید انصاری درباره چرایی حضور اصلاح طلبان در انتخابات با وجود همه مشکلات، گفت: مجموعه جریان اصلاحات از ماه ها قبل، جلسه مشورتی با آقای خاتمی داشت. مرتب درباره انتخابات بحث شد و تصمیم گیری نهایی این بود که همه کسانی که احساس می کنند در مجلس  موثر هستند، ثبت نام کنند حتی لیستی از شخصیت های مهم هم تهیه شد، ولی متاسفانه جمع زیادی از آنها ثبت نام نکردند که مورد گلایه آقای خاتمی هم بود. من با وجود اینکه احساس می‌کردم حضورم ضرورت ندارد، ولی به توصیه بزرگان اصلاحات احترام گذاشته و ثبت نام کردم اما  شجاعت و صداقت و صراحت برخی نمایندگان از جمله علی مطهری موجب ردصلاحیت وی شد. در مجموع در  شورای عالی اصلاح طلبان تصمیم گرفته شد هر حزبی که مایل است، لیست بدهد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز با عزاداری مشکل حل نمی شود، تصریح کرد: جامعه مشکلات اقتصادی و معیشتی دارد. از سوی رسانه های ضدانقلاب هم یاس پمپاژ می شود. در این شرایط نقش احزاب و رسانه های اصلاح طلب ایجاد امید است یا دمیدن در فضای یاس؟ رها کردن مردم در این مقطع درست نیست. اصلاح طلبان بر فضای یاس آلود اضافه نکنند. سکوت علاج کار نیست. آقای خاتمی از من خواست که کنار نروم و جدی در صحنه انتخابات بمانم. رها کردن مردم موجب فراموشی اصلاحات و باز کردن راه برای جریان برانداز می شود. نتیجه انتخابات هرچه باشد باید انسجام و ارتباط تشکیلاتی خود را حفظ کنیم.

وی گفت: خروج مجلس از انفعال، استفاده درست قوه مقننه از ابزارهای نظارتی خود، بازگرداندن مجلس به ریل اصلی خود ایجاد آرامش در روابط خارجی و تنش زدایی با همسایگان از برنامه های اصلاح طلبان در مجلس یازدهم است. ما با هیچ جناحی در مجلس دعوا نداریم و برنام های خوبی داریم که اکثریت را در مجلس می توانیم همراه خود کنیم.
 

در ادامه این نشست کرباسچی در واکنش به انتقاد از اعضای لیست کارگزاران و انتساب آنها به آیت الله هاشمی، گفت: همه افراد این لیست یا همراه آیت الله هاشمی بوده یا به فکر آیت الله هاشمی نزدیک هستند.

مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران نیز در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که نسبت لیست ارائه شده با بدنه اصلاح طلبان چیست؟  گفت: مصوبه اولیه حزب ما این بود که در تهران تابع شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان باشیم اما بعداز اینکه شورا تصمیم گرفت لیست ندهد، ما بحث و بررسی کردیم که لیست بدهیم یا خیر که تصمیم بر دادن لیست شد.

وی تاکید کرد: ما تحت تاثیر هیچ لابی قرار نگرفتیم و برای ما شاخصه سلامت اخلاقی و پاک دستی، تخصص و پایبندی به‌ اصلاح طلبان  مهم  بود.

مرعشی افزود: دستاورد برای ما مهم است ما دوستانی را انتخاب کردیم که در مجلس شاخصه های اصلاح طلبی را نشان دهند و اولین اصل ما قبول نظام  و اصلاحات در چارچوب نظام  است.

وی ادامه داد: برای ما سلامت نفس،  سلامت مالی و اقتصادی و تخصص اهمیت داشت و چیزی که برای ما اهمیت نداشت وابستگی حزبی بود زیرا فراگیری برای ما مهم بود.  مرعشی همچنین در پیش بینی خود از موفقیت لیست کارگزاران در انتخابات، تصریح کرد: پیش بینی ما براساس نظرسنجی هایی است که هرسه روز یکبار در تهران انجام می شود. براساس این نظرسنجی ها الان مشارکت در تهران، سی و پنج درصد است. امید ما این است که حداقل  پنجاه درصد لیست کارگزاران موفقیت بدست آورد. اگر انتخابات به مرحله دوم برود شانس ما بیشتر است ولی انتخابات تهران به مرحله دوم نمی رود.
مرعشی درباره این چرا کارگزارن سازندگی از ۸ حزب دیگر اصلاح طلب جدا شد و خودش لیست داد، گفت: ما هیچ پیش شرطی برای حضور نداشتیم اما دوستان گفتند که هر ۱۳ نماینده حاضر در مجلس در لیست باشند که ما نپذیرفتیم و امروز همه مسولیت این لیست را می‌پذیریم.

وی تاکید کرد: لیست کارگزارن سازندگی مورد اقبال مردم قرار گیرد پیروزی اصلاح طلبان خواهد بود اما اگر شکست خورد آن را هم می پذیریم. به دنبال جدایی نیستیم اما به دنبال آموزه‌های جدید هستیم.
مرعشی درباره این‌که رییس دولت اصلاحات از لیست کارگزاران حمایت خواهد کرد و کارگزاران لیستی با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خواهد داشت یا خیر، گفت:حزب کارگزاران با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات لیستی نخواهد داد. حمایت کردن رییس دولت هم بر عهده خودشان است.

کرباسچی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در لیست ارائه شده از سوی کارگزاران سازندگی افرادی حضور دارند که سابقه قانون گذاری ندارند و آیا این ضعف محسوب نمی‌شود، گفت:درست است که در لیست کارگزاران افرادی هستند که  تجربه کار در مجلس ندارند  یا کسانی هستند که نماینده فعلی مجلس هستند اما بحث جوان‌گرایی می‌شود یک وقتی باید حلقه مجلس باز شود،  این همه صحبت برای همین است.باید تمهیداتی را در سازماندهی مجلس قرار دهند تا گردش نخبگانی اتفاق بیفتد. اگر می‌خواهیم نسل دوم  و سوم انقلاب جایی را پیدا کنند، راهش باز کردن این حلقه است. جوان گرایی برای چه می‌شود؟ قطعا  توانایی‌های علمی می‌تواند به قانون‌گذاری کمک کند.
 مرعشی درباره برنامه حزب کارگزاران برای مجلس یازدهم، افزود: ما ده برنامه را اعلام کرده ایم. احیای کارآمدی، مبارزه با فساد، ساماندهی رابطه نظارت و اجرا بین مجلس و دولت از جمله برنانه های حزب است.

سخنگوی حزب کارگزاران در پاسخ به این پرسش که آیا به فکر انتخابات1400هستسد، خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری که می خواهد در1400 می آید باید باید قادر باشد کل توان کارشناسی کشور را به صحنه بیاورد یعنی همان کاری که آیت الله هاشمی انجام می داد. رییس جمهور همچنین باید بتواند با رهبری تعامل خوبی داشته باشد. ما دنبال کسی هستیم که این دو ظرفیت را داشته باشد ولی هنوز او را نیافته ایم.

 مرعشی درباره انتقاد محمود صادقی به بیانیه انتخاباتی حزب کارگزاران تصریح کرد: بهترین پاسخ ما در برابر این انتقاد سکوت است.
 سخنگوی حزب کارگزاران درباره حضور  یکی از اعضای حزب اتحادملت در لیست کارگزاران گفت: ما برای تمام احزابی که لیست دادند و ندادند احترام قایل هستیم. آن چه که ما می‌گوییم، موضع حزب است و طعنه‌ای به کسی نمی‌زنیم. لیستی بهتر از کارگزاران وجود ندارد. فرید موسوی عضو حزب اتحادملت است و چون کارکرد مثبتی داشت، در لیست ما قرار گرفت. بله ایشان عضو حزب اتحاد است اما اینجا شخص مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۲۹ ۰۸:۴۱

چشم هر چی شما بگید !!