• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99020100307
  • خبرنگار : 71415

فعال دموکراسی‌خواه هنگ‌کنگ: سرکوب سیاسی برای پکن هم‌چنان در اولویت است

فعال دموکراسی‌خواه هنگ‌کنگ: سرکوب سیاسی برای پکن هم‌چنان در اولویت است

یکی از رهبران دموکراسی خواه ارشد هنگ کنگ یک روز بعد از اینکه پلیس این دولتشهر او را به همراه ۱۴ تن دیگر از دموکراسی‌خواهان در اقدامی غافلگیر کننده دستگیر کرد گفت، سرکوب جنبش دموکراسی خواهی در هنگ‌کنگ حتی در زمان تداوم بحران شیوع کروناویروس یک اولویت برای چین است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا و چند کشور دیگر اقدام مقامات هنگ کنگ در بازداشت ۱۵ تن از رهبران اعتراضات و جنبش دموکراسی خواهی به اتهام سازماندهی تجمعات ضد دولتی و مشارکت در آنها را در سال گذشته میلادی مورد انتقاد قرار دادند. این یکی از بزرگ‌ترین تلاشها برای سرکوب جنبش دموکراسی خواهی هنگ‌کنگ از زمان آغاز اعتراضات این جنبش در حدود یک سال پیش تا کنون محسوب می‌شود.

آوری انگ، فعال مذکور جنبش دموکراسی خواهی در هنگ‌کنگ به رویترز گفت: این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ما در بحبوحه شیوع یک ویروس قرار داریم. وی افزود: دنیا در حال برخورد با این ویروس است اما این اتفاق این پیام را می‌فرستد که پکن همچنان سرکوب سیاسی در هنگ کنگ را یک اولویت اصلی خود می‌داند.

از جمله چهره‌هایی که از سوی مقام‌های هنگ‌کنگ دستگیر شده‌اند مارتین لی  ۸۱ ساله، یک وکیل و بنیانگذار حزب دموکراتیک، جیمی لای، یک ناشر و میلیونر ۷۱ ساله و مارگارت انگ ۷۲ ساله، وکیل و قانون‌گذار سابق هستند. پلیس هنگ‌کنگ اعلام کرد، این افراد دستگیر شده متهم به سازماندهی تجمعات غیرقانونی در تاریخ‌های ۱۸ اوت، اول اکتبر و ۲۰ اکتبر سال گذشته میلادی هستند. این چهره‌های دستگیر شده قرار است در تاریخ ۱۸ مه در دادگاه حاضر شوند.

پلیس هنگ کنگ خبر از احتمال دست زدن به دستگیری‌های بیشتر داده است. آوری انگ و برخی از دیگر دستگیر شده‌ها به قید وثیقه از بازداشت آزاد شدند. این بازداشت‌ها انتقادهای شدید آمریکا و انگلیس را در پی داشته‌اند و هر دو کشور خواستار احترام هنگ‌ کنگ به حاکمیت قانون شدند.

با بالا گرفتن بحران شیوع کروناویروس در جهان کمپین اعتراضات هنگ کنگ خاموش شده و از اول ژانویه تاکنون هیچ تظاهرات بزرگی در این دولتشهر برپا نشده است. با این حال انگ گفت، معتقد است که پکن هیچ سازشی نکرده و احتمالاً باز هم فعالان بیشتری دستگیر خواهند شد.

او خاطرنشان کرد: این یک تصمیم سیاسی بسیار چشمگیر بوده و نشاندهنده مسیر تعامل پکن درقبال هنگ کنگ است. آنها بسیار ستیزه جو خواهند بود و ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که سرکوب‌های بیشتری انجام شوند.

در عین حال دفتر ارتباطی چین در هنگ کنگ که دفتر نمایندگی ارشد پکن در این دولتشهر است اعلام کرد که به یک قانون که مداخله نهادهای چینی در هنگ کنگ را محدود می‌کند پایبند نیست. دولت هنگ کنگ نیز از این اعلامیه پکن حمایت کرد که این حمایتش محکومیت ۲۲ تن از نمایندگان اپوزیسیون پارلمان این دولتشهر را در پی داشت. آنها دولت کری لام، رئیس اجرائی هنگ‌کنگ را متهم به خیانت به این دولتشهر با زیر بار "کاپیتولاسیون" رفتن کرده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۲-۰۱ ۱۲:۰۸

یعنی چی؟ 11 وای مگر داریم؟ علیه چین؟ نه 1 نه 1 نه هر گز عبدا مسلمون کشی کرده / دروغ بود. همش کار دشمنه نه نه نه نگو تورخدا دلت میاد چین عزیز