• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99013118409
  • خبرنگار : 71415

محکومیت بازداشت رهبران دموکراسی‌خواه هنگ کنگ

محکومیت بازداشت رهبران دموکراسی‌خواه هنگ کنگ

دولت‌های خارجی اقدام اخیر مقامهای هنگ کنگ در بازداشت ۱۵ فعال دموکراسی‌خواه این دولتشهر به اتهام سازماندهی اعتراضات ضددولتی سال گذشته میلادی و مشارکت در این اعتراضات را محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بازداشت این رهبران اعتراضات هنگ کنگ که روز شنبه صورت گرفت یکی از گسترده‌ترین برخوردها با جنبش دموکراسی‌خواهان هنگ کنگ از زمان آغاز اعتراضات گسترده در این منطقه در سال گذشته میلادی را رقم زد.

کانون وکلای بین المللی اعلام داشت، مقام‌های هنگ کنگ نباید حقوق بشر را نقض کنند و نظام قضایی آن باید در زمانی که جهان دلمشغولی بحران شیوع کروناویروس را دارد با هر گونه سوءاستفاده از قدرت برخورد کند.

همچنین مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اظهار کرد: آمریکا بازداشت این فعالان حامی دموکراسی در هنگ کنگ را محکوم می‌کند.

او گفت: پکن و نمایندگانش در هنگ کنگ همچنان به اتخاذ اقداماتی مغایر با تعهداتشان بر اساس اعلامیه مشترک چین-انگلیس که دربردارنده شفافیت و حاکمیت قانون در هنگ کنگ و تضمین برخورداری آن از سطح بالایی از خودمختاری است، ادامه می‌دهند.

این حامیان جنبش دموکراسی‌خواهی هنگ کنگ که از سوی مقامات بازداشت شدند شامل مارتین لی، وکیل و بنیانگذار حزب "دموکراتیک، جیمی لای"، میلیونر و ناشر برجسته و یکی از حامیان مالی جنبش حامی دموکراسی هنگ کنگ و مارگارت انجی، وکیل و قانونگذار سابق بوده‌اند.

به گفته پلیس هنگ کنگ، این بازداشتی‌ها بین ۲۴ تا ۸۱ سال سن داشته و به اتهام سازماندهی "تجمعات غیرقانونی" در تاریخ های ۱۸ اوت، اول و ۲۰ اکتبر سال گذشته میلادی بازداشت شده و قرار است در تاریخ ۱۸ مه در دادگاه حاضر شوند.

همچنین در انگلیس نماینده وزارت امور خارجه این کشور اعلام داشت، لندن انتظار دارد هر گونه بازداشت و روال قضایی در هنگ‌کنگ "به نحوی شفاف و عادلانه اجرا شود".

وزارت امور خارجه انگلیس در عین حال بیان کرد، حق اعتراض صلح آمیز "برای شیوه زندگی در هنگ کنگ اساسی است" و مقامهای این دولتشهر "باید از دست زدن به کارهایی که تنشها را شعله ور سازد پرهیز کنند".

این وزارتخانه دولت انگلیس خاطرنشان کرد: مقامهای هنگ کنگ باید بر بازسازی اعتماد طی یک فرآیند گفتگوی معنادار سیاسی متمرکز شوند.

در عین حال دولت هنگ کنگ از این بازداشتها دفاع کرده و این حرکت را مطابق با قوانین دانست. یک سخنگوی دفتر امنیتی هنگ‌کنگ اظهار کرد: در هنگ کنگ همه در برابر قانون برابر هستند و هیچ کس از هیچ امتیاز ویژه‌ای برخوردار نیست.

ماه نوامبر سال گذشته میلادی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا لایحه‌ای را در حمایت از معترضان در هنگ کنگ به رغم اعتراضات تند پکن به آن امضا و تبدیل به قانون کرد.

در عین حال ویلیام بار، دادستان کل آمریکا نیز در یک بیانیه جداگانه بازداشت‌های انجام شده در هنگ کنگ را "جدیدترین مورد حمله به حاکمیت قانون و آزادی مردم" در این دولتشهر توصیف کرد.

وی افزود: این اتفاقات نشان می‌دهند که ارزش‌های حزب کمونیست چین تا چه میزان با ارزش‌هایی که ما به صورت مشترک در دموکراسی‌های لیبرال غربی داریم متضاد هستند.

او اظهار کرد، این بازداشتها و یک سری اقدامات دیگر "بار دیگر نشان می‌دهند که حزب کمونیست چین قابل اعتماد نیست".

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha