به گزارش ایسنا، روز گذشته باشگاه ماشین سازی اعلام کرد مخالف برگزاری ادامه لیگ نوزدهم است و به جمع ۱۲ تیم مخالف دیگر پیوست و نظر به لغو لیگ برتر داد تا تنها ۳ تیم فولاد، پرسپولیس و صنعت نفت آبادان راضی به برگزاری ۹ هفته باقی مانده از فصل ۹۹-۹۸ لیگ برتر فوتبال ایران باشد. با این حال، اکنون سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال ۳ سناریو برای مشخص کردن تکلیف لیگ نوزدهم دارد و باید دید شبیه کدام لیگ اروپایی از بین ۳ لیگ آلمان، فرانسه و یا هلند را رفتار میکند.
لیگ نافرجام
تئوری نخست سازمان لیگ میتواند برگرفته از فوتبال هلند و اردویژه (لیگ فوتبال هلند) این کشور باشد. لیگی که با اعلام فدراسیون فوتبال هلند ناتمام باقی ماند و نه سقوطکنندهای داشت و نه قهرمانی. تصمیمی که باعث شد بسیاری از تیمهای این کشور به فدارسیون فوتبالشان اعتراض کنند و آن را نوعی بیعدالتی بدانند. نافرجام ماندن اردویژه باعث شد تا جام حذفی فوتبال این کشور که تنها فینال آن بین ۲ تیم فاینورد و اوترخت مانده بود هم ناتمام بماند و تنها آژاکس به عنوان تیم صدرنشین جواز حضور در لیگ قهرمانان اروپا را کسب کند.
اتفاقی که اگر بخواهد در لیگ ایران بیفتد، تیمهای پرسپولیس، سپاهان، استقلال و تراکتور باید قید جام حذفی را بزنند و سرخابیهای پایتخت به همراه طلاییپوشان زایندهرود و قرمزهای آذربایجان را راهیافتان به لیگ قهرمانان آسیای فصل بعد دانست. همچنین تیمهای پیکان و شاهین شهرداری بوشهر از سقوط فرار میکنند و یک فصل دیگر برای بقا در بالاترین سطح فوتبال ایران وقت دارند.
پایانی پرحاشیه و کمطرفدار
در این سناریو، مسوولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اگر بخواهند از کشور فرانسه و لیگ یک این کشور پیروی کنند، باید پرسپولیس را مانند پاریسنژرمن که اختلافی ۱۰ امتیازی با سایر رقیبان خود دارد قهرمان اعلام کنند و ۳ تیم سپاهان، استقلال و تراکتور راهیافته به آسیا بدانند. همچنین ۲ تیم پیکان و شاهین شهرداری بوشهر در این سناریو، سقوط کنندههای لیگ نوزدهم لقب خواهند گرفت و تیمهای گلگهر، سایپا و پارس جنوبی جم از سقوط فرار خواهند کرد.
به طبع این تصمیم هم میتواند اعتراض تیمهایی از جمله شهرخودرو که شانس آسیایی شدن را دارد، در پی داشته باشد و همچنین ۲ تیم سقوطکننده یعنی شاهین بوشهر و پیکان هم به صف معترضین خواهند پیوست. همچنین تیمهای مس رفسنجان و مس کرمان به عنوان تیمهای اول و دوم لیگ آزادگان به لیگ برتر بازخواهند گشت.
پیگیری لیگ با ورزشگاههای سوت و کور
با اعلام تازه فدراسیون فوتبال آلمان، قرار است بوندسلیگای این کشور از تاریخ ۲۷ اردیبهشت در ورزشگاههای خالی از تماشگر برگزار شد و لیگ برتر انگلیس هم قرار است از چنین روندی، پیروی کند. در این بین اگر سئولنشینان بخواهند لیگ برتر را ببر خلاف میل باطنی ۱۳ تیم شرکتکننده در آن ادامه دهند، به احتمال زیاد بازیها در ورزشگاههای بدون تماشاگر برگزار خواهد شد و بسیاری از تیمها در برخی مسائل اقتصادی مانند بلیتفروشی و تبلیغات محیطی ضرر خواهند کرد.
باید دید با گذشت زمان و مشخص شدن موضع فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون فوتبال ایران و سازمان لیگ کدام یک از ۳ سناریو بالا را برای سرنوشت لیگ نوزدهم انتخاب خواهد کرد و به چه شیوهای به این لیگ پایان خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات