به گزارش ایسنا، محمد مسعود اندرابی، سرپرست وزارت کشور افغانستان میگوید که طالبان برخلاف آنچه در توافقنامه صلح با آمریکا متعهد شده بودند، به خشونتهایشان و رابطهشان با گروههای تروریستی دیگر ادامه دادند.
به گفته او، این گروه در دو ماه اخیر با آنکه شروع عملیات بهاریاش را اعلام نکرد، عملا این عملیات را آغاز کرده است.
او به عنوان نمونه به حملات اخیر در ننگرهار، کابل، پکتیا و غزنی اشاره کرد و افزود که تحرکات طالبان با یک سیستم منظم ادامه دارد.
طالبان مسئولیت شماری از این حملات را به عهده نگرفته و حتی در اعلامیههایی آن را محکوم نیز کرده است؛ حملاتی که گروه موسوم به داعش مسئولیت آن را پذیرفته است؛ گروهی که طالبان مدعی است با آنها در جنگ است.
اما اندرابی میگوید طالبان پس از توافقنامه صلح با آمریکا تاکنون ۳ هزار و ۸۰۰ حمله را انجام داده که برای پذیرفتن مسئولیت آنها هیچ اعلامیهای نداده و این گروه با حیله و نیرنگ مسئولیت حملات اخیر را نیز به عهده نمیگیرد.
به گزارش بی.بی.سی، احمد ضیا سراج، سرپرست ریاست امنیت ملی افغانستان نیز میگوید که در نتیجه حملات طالبان پس از امضای توافقنامه صلح ۴۲۰ غیرنظامی کشته و ۹۰۶ غیرنظامی زخمی شدند.
توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان حدود سه ماه پیش به تاریخ دهم اسفند امضا شده بود.
به گفته سراج، اطلاعات، شواهد و اعترافات بازداشت شدگان آنها نشان میدهد که عاملان حملات اخیر طالبان هستند.
به گفته او، جنگجویان داعش نیز سابقه عضویت در شبکه حقانی را دارند.
شبکه حقانی از هم پیمانان گروه طالبان است. رهبر این شبکه معاون رهبر طالبان است.
سراج تاکید کرد که رهبران گروه داعش در افغانستان بازداشت شده و هسته رهبری و مراکز سوق و اداره این گروه در این کشور از بین رفته اما شبکههای کوچک داعش در شهرها با حمایت و تعذیه شبکه حقانی هنوز فعال هستند که از بین بردن آنها مدتی را در بر میگیرد.
ذبیح الله مجاهد، یکی از سخنگویان طالبان اما این ادعاها را رد کرده و میگوید که دولت افغانستان در تلاش مانع سازی در روند صلح است.
او دولت افغانستان را به همکاری با داعش برای توطئه سازی علیه طالبان متهم میکند.
سرپرست وزارت کشور افغانستان میگوید که با وجود خواست مکرر دولت افغانستان برای آتش بس و بلند کردن صدای صلح خواهی، دولت به طالبان نشان میدهد که نمیتوانند با جنگ یک وجب خاک این کشور را به دست آورند.
سرپرست ریاست امنیت ملی افغانستان نیز میگوید که طالبان به جز مواد رهایی زندانیانشان و خروج نیروهای آمریکایی، به هیچ بندی از توافقنامه صلح با آمریکا پایبند نبودهاند.
به گفته او، پس از امضای این سند، خشونت طالبان کاهش نه، بلکه در مقایسه با سال گذشته افزایش هم داشته است.
سراج میگوید تغییراتی که در سطح رهبری نظامی این گروه آمده و تلاش این گروه برای جذب افراد جدید در جبهه جنگ نشان میدهد که این گروه هیچ علاقهای به صلح ندارد.
او اعلام اخذ وضعیت تهاجمی علیه این گروه از سوی دولت افغانستان را ناگزیر خواند.
همچنین به گفته او، اطلاعات آنها حاکی از بیشتر شدن روابط این گروه با "گروههای تروریستی دیگر چون القاعده، تحریک اسلامی ازبکستان، تحریک اسلامی ترکستان شرقی، لشکر طیبه" و چنین گروههایی است تا از آنها برای تشدید جنگ در افغانستان استفاده کند.
به باور او پیروزیهای نیروهای امنیتی و بازداشت رهبری گروههای تروریستی از دلایل افزایش خشونتها در افغانستان است و اینها همه تلاشی برای بلند بردن روحیه جنگجویان این گروههاست.
بسم الله وزیری، رئیس ستاد ارتش نیز گفت عملیات نیروهای امنیتی به شدت آغاز شده و جریان دارد.
به گفته او، این عملیاتها با اطلاعات استخباراتی و کشفی در مناطقی که بیشترین تهدیدات وجود دارد، آغاز شده و با دقت زیاد برای نداشتن تلفات غیرنظامی ادامه دارد.
او به عنوان نمونه از عملیاتهای نظامی در بدخشان، ارزگان، بلخ، فاریاب و پکتیا یاد کرد.
انتهای پیام
نظرات