به گزارش ایسنا، به نقل از سایت روزنامه عربی ۲۱، در این کنفرانس مجازی تعداد زیادی از خانوادهها و نزدیکان و فرزندان شهروندان اردنی بازداشت شده در عربستان شرکت داشتند.
آنها ضمن شرح شرایط فرزندانشان که از حدود یک سال قبل همراه با چند فلسطینی بدون اعلام اتهام روشنی همراه با گروهی از فلسطینیان در عربستان بازداشت شدهاند، آزادی آنها را خواستار شدند.
خضر المشایخ، رئیس کمیته این ۶۰ بازداشتی نیز بر لزوم آزاد سازی آنها به دلیل نگرانیها از شیوع کرونا در زندانها و لغو ملاقاتها و نیز برخی تماسها که نگرانیها درباره وضعیت سلامت آنها را تشدید کرده، تاکید کرد.
المشایخ در ادامه تاکید کرد: آزادی این زندانیان موجب تقویت روابط دو کشور و ملت خواهد شد، در غیر این صورت نگرانیهای اردنیهای ساکن عربستان که تعداد آنها به نیم میلیون تن میرسد، در شرایط وخیم اقتصای افزایش مییابد.
رئیس کمیته یادشده نقش ضعیف دولت اردن، وزارت خارجه و سفارت آن در ریاض را محکوم کرده و از عبدالله دوم، پادشاه این کشور خواست برای آزادی آنها اقدامی انجام دهد.
از سوی دیگر، طارق معالی، از وکلای مدافع اردن بر لزوم توجه به تمامی ابعاد حقوقی این پرونده هنگام ارائه به دادگاه برای محاکمه تاکید کرده و گفت: آنچه درباره اتهام آنها به حمایت از فلسطینیان مطرح شده، جرم محسوب نشده و هیچ زندانی بر این اساس محکوم نمیشود.
معالی افزود: دادگاه در تنها جلسهای که اوایل مارس گذشته برگزار شد، روند محاکمه را کامل نکرد چراکه اتهامات این افراد قرائت نشده و آنها دفاعیات خود را در دادگاه بیان نکردند.
مسؤولان ریاض فوریه سال گذشته بیش از ۶۰ شهروند اردنی و فلسطینی را که در این کشور مشغول به کار بودند، به اتهام حمایت از فلسطینیها و نهادهای آن بازداشت کردند.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن نیز در گفتوگوی مطبوعاتی تاکید کرد: امان موضوع بازداشتیها در عربستان را دنبال میکند و آن را در راس اولویتهای خود قرار داده است.
جنبش حماس بارها از طریق اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی خود و دیگر رهبرانش از عربستان خواسته فورا زندانیان فلسطینی را آزاد کند.
انتهای پیام
نظرات