نشست کمیسیون پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی صبح امروز نوزدهم خرداد در دادسرای قزوین برگزار شد؛ در این جلسه حجتالاسلام محمد حیدری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین بیان کرد: قاچاق به مبادی خروجی و ورودی کشور بازمیگردد و قانون قاچاق کالا در سال ۹۲ اصلاح و ابلاغ شد و قانون جامعی در این خصوص وجود دارد ولی به دلیل اینکه اغلب قاچاقها سازمانیافته انجام میشود در مبازره با این پدیده شوم اقتصادی موفق نبودیم.
وی افزود: قاچاق یک بزه پرمنفعت و سودآور است و در ردههای پایین مسئولین انجام میشود؛ رهبر معظم انقلاب مکرراً بر مبارزه با قاچاق کالا و به آتش کشیدن آن تأکید داشتند ولی در این زمینه کوتاهیهایی صورت گرفت که درنهایت اقتصاد کشور را با مشکل مواجه کرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری قزوین تصریح کرد: قاچاق نهتنها جرم اقتصادی بلکه مشکلات اجتماعی را با خود به همراه خواهد داشت و پول حاصل از آن منجر به تورم و بر هم زدن امنیت اقتصادی در جامعه میشود.
وی توضیح داد: مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سال ۹۵-۹۶ گزارشی از قاچاق را تهیه و در فروردین ۹۷ به مجلس واصل کردند که درنهایت این گزارش در اردیبهشت ۹۹ و آنهم بهصورت ناقص در مجلس قرائت شد؛ بر اساس این گزارش ۲۲ تا ۳۳ درصد کالاهای وارداتی به کشور قاچاق هستند که درنهایت یک تا هشت درصد آن کشف میشوند و کالاهای قاچاق کشف شد بین ۲۱.۵ تا ۲۵.۵ میلیارد دلار ارزش داشتند.
حیدری با اشاره به اینکه در سالیان اخیر شاهد قاچاق معکوس هستیم، بیان کرد: قاچاقچیان به علت گرانی سوخت در کشورهای همسایه اقدام به قاچاق آن میکردند ولی در سالهای اخیر نیز قاچاق مواد غذایی و گندم به دیگر کشورها نیز انجام میشود که این امر حاصل نقشه دشمنان برای تهدید امنیت غذایی کشور است.
اجازه نمیدهیم دلالان وارد بازار خرید گندم شوند
علی فولیان، معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین در این نشست اظهار کرد: عدم تمایل کشاورزان برای فروش گندم به مراکز دولتی نگرانکننده است و نگران قاچاق محصول به خارج از مرزها هستیم.
وی ادامه داد: همه دستگاهها باید مراقبت لازم را انجام دهند و نباید اجازه دهیم که دلالان وارد بازار شوند بایستی با اقدامات پیشگیرانه، در کشاورزان برای تحویل گندم تولیدی به دولت رغبت ایجاد کنیم.
معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: قیمت نامناسب دولت یکی از عللی است که کشاورزان تمایلی به فروش محصول خود به دولت ندارند و در وهله دوم دولت نیز با تأخیر وجه محصول را پرداخت میکند که بایستی این وجه در کوتاهترین زمان پرداخت شود.
اخطار به دلالان بزرگ گندم
فاطمه خمسه، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین اظهار کرد: در سال زراعی ۹۸-۹۹ بالغبر ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار گندم آبی و ۱۰۶ هزار هکتار گندم دیم کشتشده است که پیشبینی میشود ۳۳۵ هزار تُن گندم برداشت شود و دولت نیز بایستی ۲۲۰ هزار تُن گندم از کشاورزان خریداری کند البته لازم به ذکر که بگوییم استاندار قزوین دستور دادند ۲۵۰ هزار تُن گندم از کشاورزان خریداری شود.
وی افزود: ۸۸ هزار هکتار از گندمزارهای استان تحت مبازره با آفت سِن گندم قرار گرفتند و علاوه بر آن در سطح ۳۸ هزار هکتار از گندمزارها با علفهای هرز مبارزه شد. امسال با توجه به بارش باران شاهد بروز آفتهایی همچون سِن گندم بودیم که کارشناسان جهاد کشاورزی پایش و مراقبتهای لازم را انجام دادند تا گندمها پایان سال زراعی حفظ شوند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین خاطرنشان کرد: ۵۵۰ کمباین برای برداشت گندم موردنیاز است که ۱۱۰ کمباین بومی و ۴۴۰ کمباین از استانهای همجوار برداشت گندم را انجام خواهند داد.
وی تصریح کرد: طی نشست با فرمانده انتظامی استان قزوین مقرر شد مبادی خروجی استان کنترل شود که در همین راستا ۱۴ مسیر خروج گندم از استان شناسایی و به پلیس اعلامشده است.
خمسه اشاره کرد: سال گذشته هر کیلوگرم گندم ۱۷۰۰ تومان خریداری شد و برای سال ۹۹ مقررشده است که هر کیلو گندم ۲۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری شود؛ البته نگران حضور دلالان در استان هستیم که در سطح کشور به دلالان بزرگ گندم اخطار داده شده است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه زمزمههای آزادسازی ارز نهادههای دولتی شنیده میشود احتمال میرود دامداران و مرغداران برای خرید گندم ورود کنند که این امر باعث نگرانی ما شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی قزوین با اشاره به اینکه برداشت گندم از شهرستان بوئینزهرا آغازشده است، اظهار کرد: اغلب گندم آبی و باکیفیت استان در آبیک کشتشده است که متأسفانه به علت نزدیکی به استان البرز و شرکتهای تولید ماکارونی احتمال میرود که مانند سالهای گذشته صاحبان این واحدهای تولیدی با قیمت بالاتر از قیمت اعلامی از سوی دولت اقدام به خرید گندم کنند.
خمسه افزود: واحدهای تولید ماکارونی همیشه رقمی بالاتر از رقم دولت پیشنهاد میدهند چون با فروش سبوس حاصل از آن سود خوبی را کسب میکنند.
مبارزه با قاچاق دام در قزوین
حمید زینالی مدیرکل دامپزشکی استان قزوین نیز در این نشست عنوان کرد: امنیت غذایی یکی از ارکان امنیت کشور است و تمام دستگاههای کمککننده قحطی مصنوعی ایجادشده در ۱۰۰ سال گذشته را شنیدهاند. در سال گذشته دشمن در تلاش بود چنین قحطی را در کشور ایجاد کند که با مدیریت مسئولین نقشه دشمنان نقش بر آب شد.
وی اشاره کرد: در ۹ ماهه نخست سال ۹۸ با تلاش پلیس راهور، راهداری و عوامل اجرایی، تعداد ۵۰ مورد قاچاق دام کشف شد که قاچاقچیان در تلاش بودند ۶۰۰۰ رأس دام سبک و ۲۰۰۰ رأس دام سنگین را قاچاق کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با اعلام اینکه ۱۸ هزار رأس دام با صدور مجوز در استان جابهجا شدند، تصریح کرد: هویت گذاری دام اقدام دیگری در راستای مبارزه با قاچاق دام بود که بالغبر ۷۵ هزار رأس دام در کلیه دامداریهای صنعتی استان هویت گذاری شدند. همچنین کنترل مبادی ورودی و خروجی استان، حملونقل رسمی و علت گشتهای مشترک از خروج دام جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات