• پنجشنبه / ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ / ۰۱:۳۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99032213799
  • منبع : نمایندگی کردستان

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی:

ستون اصلی مبارزه با بیماری کرونا غربالگری است

ستون اصلی مبارزه با بیماری کرونا غربالگری است

ایسنا/کردستان رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ستون اصلی مبارزه با بیماری کرونا غربالگری است، گفت: مهم ترین و برجسته‌ترین اقدام در این همه‌گیری بیماریابی فردی و غربالگری است که نقش بسزایی درشناسایی و کاهش مبتلایان دارد.

محمد مهدی گویا در بازدید مراکز ۱۶ ساعته خدمات جامع سلامت سنندج، غربالگری را مهم ترین فاکتور در راستای تشخیص و کنترل سریع بیماری کرونا ضروری اعلام کرد و اظهار کرد: بیماریابی فعال توسط مراکز جامع سلامت، برجسته‌ترین عامل در کاهش و درمان بیماران مبتلا است‌.

وی دسترسی و تسلط پزشکان به سامانه سیب در راستای شناسایی بیماران مبتلا به کرونا را بسیار حایز اهمیت بر شمرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در جریان روند خدمات رسانی مراقبین سلامت، آموزش‌های ارائه شده به مردم و نحوه تست گیری آنان در خصوص بیماری کرونا قرار گرفت و ضمن قدردانی از خدمات آنان، بیان کرد: مراقبین سلامت نقش ارزنده‌ای در پیشگیری، تشخیص افراد مشکوک و غربالگری بیماری‌ کرونا دارند.

گویا، با اشاره به ویژگی‌های کرونا و قدرت انتقال این ویروس، ذکر کرد: با همه گیری بیماری تنفسی بدون دارو و درمان و یک ویروس عجیب و غریب مواجه هستیم که با چندین ویژگی خاص، قدرت سرایت بالایی دارد.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا نادانسته‌ها و پیچیدگی‌های زیادی دارد، تأکید کرد: تاکنون هیچ کدام از صاحبنظران دنیا در خصوص درمان بیماری کرونا به هیچ اتفاق نظری نرسیده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه ستون اصلی مبارزه با بیماری کرونا غربالگری است به اهمیت این مقوله گریزی زد و افزود: مهم ترین و برجسته‌ترین اقدام در این همه‌گیری بیماریابی فردی و غربالگری است که نقش بسزایی درشناسایی و کاهش مبتلایان دارد.

گویا، عملیاتی کردن افزایش سواد سلامت مردم در خصوص این اپیدمی را مهم بیان کرد و گفت: مردم باید بدانند در چه جاهایی از وسایل حفاظت فردی در مقابله با کرونا استفاده کنند.

وی بزرگترین هنر پرسنل بهداشت و درمان را نجات جان بیماران از مرگ عنوان کرد و افزود: ارتقاء و تقویت ظرفیت آزمایشگاه مرجع سلامت در استان در راستای نمونه گیری بیماری کرونا و جوابدهی در کمترین زمان ممکن را ضروری اعلام کرد.

ابراهیم قادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در این بازدید ضمن اشاره به اهمیت مراقبت‌های بهداشتی اولیه و تشخیص زودهنگام بیماری کرونا، گفت: مراکز ۱۶ ساعته خدمات جامع سلامت به منظور سهولت دسترسی مردم به خدمات اولیه، کاهش بار مراجعه به بیمارستان‌های معین و شناسایی اولیه بیماران مبتلا به کرونا ویروس فعال شده‌ است.              

وی خاطرنشان کرد: فعال شدن این مراکز باعث کاهش انتقال بیماری شده و از ابتلاء مردم به عفونت‌های بیمارستانی پیشگیری می‌کند.

قادری با اشاره به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اولین روزهای شیوع بیماری کرونا تا کنون با اشاره به تلاش بی وقفه پرسنل بهداشتی و درمانی در این ایام بحرانی، خاطرنشان کرد: تعداد ۲ هزار پرسنل بهداشتی در مبارزه با کووید ۱۹ درگیر و با جان و دل مشغول خدمت رسانی هستند.

وی به مشکلات سیستم بهداشتی در مبارزه با کووید 19 گریزی زد و گفت: 29 درصد نمونه‌های گرفته شده از مراکز 16 ساعته مثبت گزارش شده است.

گفتنی است؛ در سنندج (مراکز عباس آباد و بهاران)، بانه (مرکز شماره سه)، بیجار (مرکز شماره چهار)، دهگلان (مرکز شماره یک)، دیواندره (مرکز قدس دو)، سروآباد (مرکزی)، سقز (مرکز شهید کرباسی)، قروه (مرکز شماره یک)، کامیاران (مرکز شماره یک) و مریوان (مرکز شماره پنج) مطابق دستورالعمل ها به ارائه خدمات در زمینه پیشگیری و درمان کروناویروس خواهند پرداخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha