منصور شیشه فروش در گفت و گو با ایسنا، به اهمیت ایمنی ساختمان ها اشاره و اظهار کرد: دستورالعملی برای تمام دستگاه های اجرایی استان ارسال کردیم تا بازنگری و نظارتی بر مجموعه های خود داشته باشند و شاخص های تاب آوری در برابر حوادث، حریق، وضعیت ایمنی ساختمان، تجهیزات ایمنی و اطفای حریق، رعایت استانداردها، قدمت ساختمان و سیستم های برق، آب و گاز را ارزیابی کنند.
وی با اشاره به اینکه دستگاه های اجرایی باید چک لیستی را با همکاری شرکت برق، گاز، آب، سازمان نظام مهندسی، سازمان آتش نشانی و اداره کل استاندارد تهیه کنند، افزود: دستگاه ها باید قدمت، ایمنی و تمام ملاحظات مهندسی را یک بار دیگر در تمام ساختمان ها با کاربردی های مختلف درمانی، فرهنگی، تاریخی، گردشگری، هتل ها، بیمارستان ها، سینماها، مراکز امدادی و مجتمع های تجاری و مسکونی بررسی کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: هر دستگاه اجرایی موظف است ساختمان های زیر مجموعه خود را ارزیابی کند، مثلا اداره کل میراث فرهنگی متولی هتل ها و اماکن گردشگری است، دانشگاه علوم پزشکی متولی بیمارستان ها و مراکز درمانی، اداره کل ورزش و جوانان متولی فضاهای ورزشی مانند استخرها، اداره کل آموزش و پرورش و دانشگاه ها و واحدهای آموزشی متولی ساختمان های آموزشی است، همچنین اداره کل صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف باید همه واحدهای زیرمجموعه خود را بررسی کنند.
وی خاطرنشان کرد: از شرکت های خدماتی و سازمان آتش نشانی و نظام مهندسی خواسته شده برای بررسی ایمنی ساختمان ها همکاری لازم را داشته باشند و اخطارهای لازم را به ویژه در مورد مجتمع های مسکونی به هیئت مدیره ساختمان ابلاغ و اجرای آن را پیگیری کنند. همچنین در مورد واحدهای تجاری و پاساژها اخطارهای لازم از نظر ایمنی و تجهیزات فنی را به مالکین حقیقی و حقوقی بدهند.
شیشه فروش با اشاره به اینکه از شهرداری ها خواسته شده کارگروهی به نام شناسایی سازه های پر خطر و آسیب پذیر تشکیل دهند، گفت: در این کارگروه باید با همکاری شرکت های گاز، برق، آب، سازمان آتش نشانی و نظام مهندسی از ساختمان های مختلف بازرسی فنی کنند و ضمن اخطار به مالکان، به آنها فرصتی برای بازسازی و ایمن سازی ساختمان بدهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید براینکه اگر کسی به اخطارهای کارشناسان مسئول توجهی نکرد، مسئول اتفاقات ناگوار آینده خواهد بود، تصریح کرد: تجارب گذشته نشان می دهد که حتما باید همه موارد ایمنی در ساختمان ها مدنظر قرار بگیرد، به ویژه در مورد اماکن تاریخی و بازارها که در اصفهان، کاشان و نائین اخطارهای لازم داده شده است.
وی با تاکید براینکه اماکن و ساختمان های نا ایمن با هر کاربری باید تخلیه و بازسازی شوند، گفت: مدیریت بحران استانداری با جدیت با ساختمان های نا ایمن برخورد و در آینده نزدیک تخلفات را اطلاع رسانی خواهد کرد.
شیشه فروش یادآور شد: از سال گذشته تاکنون که کارگروه شناسایی سازه های پرخطر و آسیب پذیر تشکیل شده، بیش از ۱۲۰ مکان آسیب پذیر شناسایی و اخطار داده شد که بیشتر آنها با تخلیه مکان، اقدامات فنی را برای اصلاح این اماکن انجام داده اند.
وی همکاری اصناف در زمینه ایمن سازی اماکن تجاری را خوب ارزیابی کرد و گفت: شهرداری اصفهان نیز با هیئت مدیره ساختمان های مسکونی جلساتی برگزار کرده و اخطارهای لازم را به آنها داده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید براینکه حادثه هایی که در کشور اتفاق می افتد زنگ خطری برای همه بخش هاست، افزود: علاوه بر ایمن سازی فضاهای موجود، همه دستگاه ها موظف اند تمام دارایی ها و امکانات خودشان را در برابر حوادث بیمه کنند و مدیریت بحران استان اعلام کرده اگر در اثر وقوع حادثه ای خسارتی وارد شود، درحالی که قبلا دستورالعمل های ایمنی و هشدارها به دستگاه مربوطه اعلام شده، مقصر خواهند بود و باید خسارت را جبران کنند.
به گفته وی، هشدارهای صادر شده از سوی کارگروه شناسایی سازه های پرخطر و آسیب پذیر در بعضی موارد منجر به تخلیه مکان شده است، به عنوان نمونه سال گذشته تمام ویلاهایی که در منطقه باغبهادران بود تخریب شد.
شیشه فروش درخصوص ایمنی مراکز درمانی نیز گفت: با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مذاکراتی داشته ایم و قرار است با همکاری آتش نشانی و شرکت های خدماتی، بازنگری فنی از این مراکز به عمل آورده و در جهت رفع دغدغه ها و کاهش ضریب آسیب پذیری این واحدها اقدام کنند، در این زمینه یک دفتر فنی نیز در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال شده که امیدواریم تا یک ماه آینده نتایج آن را ببینیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به مشکلات ایمنی بازار بزرگ اصفهان نیز اشاره و تصریح کرد: کارگروه شناسایی سازه های پرخطر و آسیب پذیر موظف شده با همکاری میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف، اصناف و دستگاه های خدماتی در خصوص ایمنی بازار اقداماتی را انجام دهند. همچنین خودداری از پارک خودرو در مسیر بازار که مانع عبور خودروهای امدادرسان می شود، بازسازی سیستم های برق و تامین آب بازار، رفع رطوبت و نم از سقف بازار با همکاری میراث فرهنگی و شهرداری و پیش بینی مکانی برای دپوی امکانات امدادی در محدوده بازار نیز ابلاغ شده است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تجارب حوادثی که در کشور اتفاق افتاده درس گرفت، تصریح کرد: به همه دستگاه ها با کاربری های مختلف از جمله فرهنگی، آموزشی، گردشگری، تجاری، مسکونی و درمانی توصیه می کنیم یک بار دیگر با همکاری ادارات خدماتی، اداره کل استاندارد، سازمان آتش نشانی و نظام مهندسی ساختمان فضاهای خود را بازنگری کنند تا از وقوع حریق و حوادث پیشگیری شود.
شیشه فروش با بیان اینکه دفترهای فنی در دستگاه های اجرایی وظیفه دارند با هماهنگی دستگاه های خدماتی و آتش نشانی، وضعیت ایمنی مجموعه های خود را پایش کنند، تصریح کرد: باید توصیه ها و بخشنامه های صادر شد را بررسی و تاب آوری ساختمان ها را تایید کنند تا از وقوع خسارات سنگین مالی و جانی در آینده جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت با بیان اینکه در کنار رفع نواقص ایمنی در ساختمان های موجود، ساختمان های جدید نیز باید اصول ایمنی را رعایت کنند، افزود: استفاده از مصالح استاندارد، کارگر ماهر، مقاومت در برابر زلزله، کاهش هدر رفت انرژی، رعایت حریم رودخانه ها، حریم شبکه های برق، حریم راه ها و خطوط لوله و گاز، الزامی کردن بیمه و استانداردها و مقررات ایمنی از مواردی است که باید تا آخرین مرحله آماده سازی ساختمان ها مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات