• شنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 99042820211

رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی مجلس:

مجلس در قرارداد با چین به منافع ملی نگاه می‌کند

مجلس در قرارداد با چین به منافع ملی نگاه می‌کند

ایسنا/فارس رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین، گفت: مجلس در این قرارداد و قراردادهای مشابه، بر اساس حفظ منافع ملی و مصالح کشور عمل می‌کند.

ابراهیم عزیزی شنبه ۲۸ تیر در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه در قرارداد با چین و هر قرارداد دیگری، منافع ملی و مصلحت کشور برای مجلس در اولویت است، افزود: موضوع ارتباط با چین و شرق برای ما از عمق راهبردی برخوردار است و اگر بتوانیم سیاست نزدیکی به شرق را در مقابل این گستاخیهای غرب توسعه دهیم در کلیت به عنوان یک حرکت مبتنی بر استراتژی ایرانی اسلامی کار خوبی است اما این به معنای این نیست که توافقنامه‌های فی مابین را بدون در نظر گرفتن استقلال و حاکمیت ارضی مان نادیده بگیریم و چشم بسته توافقی را قبول کنیم،

او با بیان اینکه مجلس به این موضوعات کاملا حساس است و با حساسیت آنها را رصد می‌کند، گفت: آنچه مسلم است این است که هر نوع توافقنامه‌ای که تعهدی را برای ایران اسلامی ایجاد کند باید به تصویب مجلس برسد و مجلس هم اقداماتی که تعهدآور باشد را با دقت و حساسیت  بیشتری پیگیری می‌کند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود نگرانی‌ها به دنبال گمانه زنی‌ها و شایعاتی مانند واگذاری جزیره کیش و فروش نفت با توجه به این سند، عنوان کرد: اگر حجم مبادلات تجاری ایران با چین در سال ۹۲ را مبنای بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که حجم مبادلات تجاری ما در پایان دولت دهم چیزی حدود ۵۰میلیارد دلار با چین بوده است.

عزیزی افزود: اعتقادمان این است که باید در کلیت این اقدام به این سمت برویم که حجم مبادلات تجاری مان را با شرق و به ویژه چین افزایش دهیم و اکثر نمایندگان مجلس بر این باور هستند که باید حجم مبادلات مان با چین افزایش یابد و به جایگاهی که در گذشته با چینی‌ها و شرق داشتیم برگردیم.

او با بیان اینکه باید تلاش کنیم در توسعه ارتباطات با یک اصل متوازن بر مبنای منافع ملی را مد نظر قرار دهیم، اظهار کرد: البته تکیه افراطی به بلوک غرب و شرق آسیب زاست و باید تلاش کنیم در توسعه ارتباطات با کشورهایی که طی این سالها در حوزه‌های مختلف اقتصادی و سیاست خارجی ارتباط بیشتری با کشور برقرار کرده‌اند و توان اقتصادی خوبی دارند بهره ببریم.

رئیس کمیته امنیت مجلس شورای اسلامی افزود: یقینا کشورهایی که از روز اول انقلاب اسلامی  با ایران دشمنی علنی داشته‌اند و  یا اینکه همیشه به دنبال فریب این کشور بوده‌اند، قابل اعتماد نیستند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس یازدهم خاطر نشان کرد: همه این مطالب به معنای سلب استقلال و نادیده گرفتن کلیت ارضی کشور نیست و  مجلس به این موضوعات با حساسیت و دقت  بیشتری می‌پردازد و به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهد خدشه به استقلال و تمامیت ارضی کشور وارد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha