• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99043122876
  • خبرنگار : 50310

یک جامعه‌شناس مطرح کرد:

عدم تعادل گذشته، حال و آینده عامل بروز طلاق

عدم تعادل گذشته، حال و آینده عامل بروز طلاق

ایسنا/لرستان یک جامعه‌شناس با اشاره به این‌که از میان کلیه مشکلات اجتماعی هیچ یک به اندازه طلاق آثار بلند مدت ندارد، گفت: عدم تعادل بین زندگی گذشته، نیازهای حال و آینده باعث بروز آسیب‌های اجتماعی از قبیل طلاق و اعتیاد شده است.

امین روشن‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طلاق، علل و پیامدهای آن زنجیره‌ای از مسائل اجتماعی امروز اکثر جوامع بشری است.

وی با اشاره به این‌که ایران نیز به‌عنوان یک کشور در حال توسعه همچنان با مسائل و چالش‌های متعدد دوران انتقال مواجه است، عنوان کرد: مسائلی که نتیجه تضاد زندگی به شکل گذشته و سنتی با نیازهای ناشی از هجوم زندگی جدید و مدرن است.

روشن‌پور ادامه داد: عدم تعادل بین زندگی گذشته، نیازهای حال و آینده باعث بروز بی‌نظمی و چالش‌هایی ازقبیل ناکارآمدی آموزش وپرورش، بیکاری، فقر و نابرابری، افزایش بی‌رویه جمعیت، مهاجرت روستائیان به شهرها، فرار مغزها، بی‌هویتی، توسعه ناپایدار، آسیب‌های اجتماعی از قبیل طلاق، اعتیاد، خودکشی، فرار دختران و خشونت نوجوانان شده است.

این جامعه‌شناس با اشاره به این‌که در دانش‌نامه بین‌المللی؛ طلاق، انحلال قانونی پیوند ازدواج تعریف شده که بنابرآن از میان کلیه مشکلات اجتماعی هیچ یک به اندازه طلاق آثار بلند مدت ندارد.

وی با اشاره به این‌که هر قدر درباره آمار طلاق و پیامدهای آن بیشتر پژوهش کنیم، با واقعیت‌های ناخوشایند بیشتری روبه‌رو می‌شویم که زندگی همه ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، افزود: طلاق مانند زمین‌لرزه‌ای است که بنیان خانواده را درهم کوبیده و شیرازه آن‌را از هم می‌گسلد و افزون بر انفجار ناگهانی اولیه، پس‌لرزه‌هایی نیز خواهد داشت که از سر گذراندن آن‌ها گاه بسیار دشوارتر است.

روشن‌پور ادامه داد: افزایش نرخ طلاق طی دهه های اخیر فارغ از تبیین‌های جامعه شناختی یا جمعیت شناختی آن برای نظام شخصیت افراد یا روند توسعه جامعه، نگرانی‌هایی را نزد مسئولان و صاحب نظران حوزه علوم اجتماعی  برانگیخته است.

این جامعه شناس  بیان کرد: مسائل اجتماعی جامعه، پدیده‌هایی اعم‌از شرایط ساختاری و یا الگوهای کنشی هستند که در مسیر تحولات اجتماعی بر سر راه توسعه یعنی وضعیت موجود و وضعیت مطلوب مورد توجه مردم و گروه‌های اجتماعی قرار می‌گیرند و مانع تحقق اهداف و تهدید کننده ارزش‌ها و کمال مطلوب‌های آنها می‌شوند.

وی ادامه داد: مسائل اجتماعی به‌عنوان پدیده‌های نامطلوب اذهان نخبگان و افکار عمومی مردم را به خود مشغول می‌کنند به طوری که نوعی وفاق و آمادگی جمعی برای مهار آن‌ها پدید می‌آید که  مقامات رسمی کشور را به چاره جویی و اقدام عملی در جهت اصلاح و یا رفع و پیشگیری از آن‌ها  وا می‌دارد.

روشن‌پور تصریح کرد: به طور کلی صاحب نظران حوزه علوم اجتماعی معتقدند که مسائل اجتماعی در خلاء به وجود نمی‌آیند، بلکه ناشی از روابط و دایره ارتباطات انسانی است، به همین دلیل می‌شود با آموزش و پیش بینی‌های لازم آن‌ها را کاهش داد.

این جامعه شناس با اشاره به این‌که آمارها حاکی از این است که طلاق در جامعه لرستان در چند سال گذشته یک روند صعودی و افزایشی داشته تا جایی که در سال ۹۱، سه هزار واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده این آمار در سال ۹۲، به سه هزار و ۵۰۰ واقعه در طول سال رسیده است.

روشن‌پور تصریح کرد: ازجمله دلایل اصلی برای جدایی زوجین می‌توان به مشکلات و مسایل اجتماعی و روانی ازقبیل سن ازدواج و اختلاف سنی زوجین، سطح تحصیلات و تفاوت تحصیلی زوجین، عوامل و مسائل خانوادگی، سوء مصرف مواد و ارتکاب جرم، برآورده نشدن انتظارات از نقش همسری، ازدواج اجباری، مشکلات جنسی، اختلالات روانی، ضعف در مهارت‌های رفتاری و شخصیتی، فشارهای عصبی و خشونت، بچه‌دار نشدن، اعتیاد عوامل اقتصادی مثل فقر و فقدان منابع مالی و مشکلات فرهنگی اشاره کرد.

این جامعه‌شناس عنوان کرد: در دهه اخیر با گسترش فزآینده شهرنشینی، آمار طلاق نیز بالا رفته است که ناشی از تغییر الگوی زندگی بوده اشاعه زندگی تجملاتی از طریق تلویزیون و ماهواره، چشم و هم چشمی‌ها، عدم آگاهی و تجربه زندگی اجتماعی به این پدیده دامن زده است.

وی اظهار کرد: باتوجه به این‌که رده سنی ۱۸ تا ۲۴ سال بیشترین آمار طلاق را به خود اختصاص داده‌اند و همچنین بیشتر آمار طلاق در لرستان مربوط به زوجینی است که زیر یک سال زندگی مشترک داشته‌اند، می‌توان گفت که انتخاب‌های غلط و نادرست را  یکی‌از مهم‌ترین دلایل طلاق عنوان کرد.

 روشن‌پور ادامه داد: در کنار این عوامل پژوهش‌های انجام شده در طی سه دهه اخیر در بحث طلاق در ایران نشان می‌دهد که سه عامل اختلافات زوجین به ویژه اختلالات جنسی، مشکلات اقتصادی و ضعف اعتقادات مذهبی و اخلاقی از جمله دلایل اصلی پدیده طلاق در کشور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha