حجتالاسلاموالمسلمین محسن غرویان، عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه در گفتوگو با ایسنا از قم اظهار کرد: اصل اول در ازدواج این است که زن و شوهر به فلسفه ازدواج رسیده باشند، خداوند در عالم و خلقت زن و مرد را خلق کرده تا اینها نیازهای همدیگر را بتوانند برطرف کنند و این فلسفه خلقت زن و مرد باید باور هر دو طرف باشد.
وی اصل دیگر را همکفو بودن دانست و ادامه داد: یعنی از جهات مختلف ظاهری، فکری، سطح فرهنگی با یکدیگر خیلی متفاوت نباشند اگرچه در عالم خلقت تفاوتها وجود دارد ولی باید زن و شوهر توافقهای فکری باهم داشته باشند و کفو هم باشند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: زن و شوهر باید بر اساس عشق و علاقه با هم زندگی کنند، صرف قانون و مقررات چه میگوید زندگی را گرم نمیکند باید عاطفی و عاشقانه با هم زندگی را آغاز کنند و گرمای زندگی با محبت و عشق آغاز میشود نه صرف تکلیف مداری، وظیفه مداری و قانون مداری.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به اینکه ازدواج باید خالصانه و زن و شوهر با همدیگر شفاف باشند چرا که رابطه زن و شوهر نزدیکترین خصوصیترین علاقه میان زن و شوهر وجود دارد، گفت: حریم هر فرد چه زن و چه مرد باید محترم شمرده شود اما افراد باید مراقب شفافیت میان خود و همسرشان باشند.
غرویان گفت: باید خدا در رابطه زن و شوهر در نظر گرفته شود، دو اصل ایمان و اخلاق نیک، از ملاکهای مهم برای شایستگی زن و شوهر است ایمان یعنی آرامشی که هیچ طوفانی نمیتواند آن را به هم بزند و همسران با همین ایمان در کنار همدیگر از پس مشکلاتشان برمیآیند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: احترام متقابل نیز از اصول زندگی موفق است و توجه کنند همه زندگی مادیات نیست چراکه ممکن است افرادی پول و ثروت زیادی داشته باشند اما رابطه خوبی باهم نداشته باشند، اگرچه بنده منکر این نیستم امروزه زندگیهای زیادی به خاطر فشار مالی دچار خلل شده است که مسئولین و متولیان امر ازدواج و خانواده باید به این مهم توجه داشته باشند.
وی تأکید کرد: با توجه به اهمیت انتخاب همسر شایسته در زندگی هر انسان، نباید ازدواج بدون مقدمات و آشنایی اولیه صورت پذیرد. طرفین ازدواج باید سعی نمایند که از طرف مقابل خود به شناخت کافی و لازم دست یابند.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنانش، تصریح کرد: آدابورسومی داریم که بهجای شیرین کردن زندگی، گاهی باعث تلخی زندگی به کام پسران و دختران این سرزمین برای شروع یک زندگی آرام میشود.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: یکی از آثار مثبت ویروس کرونا این است که بسیاری از تشریفات، خرج و مخارج و ریختوپاشها را در عروسیها کم کرده است؛ با توجه به این شرایط مجبوریم بسیاری از آداب را در عروسیها و حتی مراسم عزا کم کنیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از خانوادهها به خاطر تشریفات این مراسمهای عروسی و عزا باید سختیهای زیادی را متحمل شوند، گفت: طلا گران است و شرایط زندگی خیلی سخت شده و خانوادههای باید به این گرانیها هنگام ازدواج فرزندانشان توجه کنند و به خاطر مسائل مالی مانعتراشی نکنند.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: بنده به جوانان عزیز میگویم مهم این است که اگر نیاز به ازدواج دارند رضایت خدا را در نظر بگیرند و به حرف مردم توجه نکنند؛ مراسم را ساده گرفته و توکل بر خدا داشته باشند البته نمیگویم با دست خالی اقدام به ازدواج کنند اما خیلی توقعات بالا نداشته باشند، امیدوار باشند و تلاش کنند زندگی را با یک سطح پایینتری شروع کنند و قدمبهقدم برای رسیدن به رفاه را فراهم کنند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه گفت: بخشی از ازدواج به اراده و تصمیم خود زن و مرد مربوط است و ابعادی دارد که به حکومت و مدیرت کلان جامعه مربوط میشود جوانها باید توقعاتشان را کم کرده و به دنبال کار، تحصیل و کسب درآمد باشند و مقدمات ازدواج را فراهم کنند.
وی اضافه کرد: ولی مسئولین باید شرایط تشکیل زندگی را برای جوانان فراهم کنند و این مهم از وظایف حکومت است که برای جوانان تسهیلاتی را فراهم کند که تشکیل زندگی دهند.
غرویان عنوان کرد: دولت اسلامی به اعتبار اینکه مسئولیت حفظ سلامت جامعه (سلامت اخلاقی، اجتماعی و نفسانی جامعه) را بر عهده دارد و ازدواجِ به موقع، از بسیاری از معضلات اجتماعی جلوگیری کرده و سلامت جامعه را به دنبال دارد باید در این باره بهطور جدی گام بردارد.
عضو هیئتعلمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: یکی از مشکلات کنونی جامعه ما، افزایش سن ازدواج جوانان است، از این رو، سعی در تهیه وسایل ازدواج و تسریع در امر ازدواج جوانان بسیار مسئله مهمی است، همچنین اسلام به ازدواج جوانان عنایت خاص دارد و از عموم مردم خیراندیش جامعه میخواهیم تا در این راه قدم بردارند.
وی ادامه داد: نهادهای متعددی در زمینه ازدواج میتوانند گام بردارند بهعنوان مثال سازمان تبلیغات، حوزههای علمیه، اساتید دانشگاه و روحانیون باید با برنامهریزی فرهنگی جوانان را تشویق کنند تا در سن نیاز و بهموقع به فکر ازدواج باشند.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: وزارت، کشور، استانداریها، فرمانداری و مسئولین دولتی وامها و تسهیلاتی را در اختیار جوانان قرار دهند، ازدواج محدود به ارگان خاصی نیست و هر ارگان و سازمانی باید به سهم خودش و بهحسب وظایفش در این راستا اقداماتی انجام دهند تا جوانان را در مسیر درست و طبیعی برای تشکیل زندگی آماده کرده و افکار درست و معتدل برای انتخاب همسر شایسته را به آنان تزریق کند و همچنین به مسائل مالی در راستای تسهیل امر ازدواج توجه داشته باشند.
غرویان تأکید کرد: خانوادهها نیز باید افکار عوامانه را کنار بگذارند و بیشتر به سعادت، خوشبختی، رضایت، دلخوشی و آرامش جوانانشان فکر کنند نه به آدابورسوم خرافی یا عقاید عوامانه مردم.
انتهای پیام
نظرات