• چهارشنبه / ۸ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99050805904
  • خبرنگار : 50165

استاندار زنجان عنوان کرد

فعالیت واحدهای فرآوری شمش زنجان با نصف ظرفیت

فعالیت واحدهای فرآوری شمش زنجان با نصف ظرفیت

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: ۵۰ واحد تولید شمش در استان با نیمی از ظرفیت خود، کار می‌کند.

فتح‌الله حقیقی صبح امروز (۸ مردادماه) در آیین افتتاح معدن زیرزمینی سولفوره انگوران، همزمان با بهره‌برداری از ۲۰۰ طرح ملی، صنعتی و معدنی، اظهار کرد: زنجان یکی از ۱۰ استان برتر معدن‌خیز کشور است و ۵۰ واحد تولید شمش در این استان داریم که با نیمی از ظرفیت خود، کار می‌کند.

وی افزود: تعداد بارنامه‌های صادر شده نشان از فعالیت و رونق دارد، به ‌طوری ‌که در سال ۹۷ به تعداد ۱۷۰ و در حال حاضر ۲۵۰ بارنامه صادر شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه هیچ ماده معدنی که امکان فرآوری آن در استان وجود داشته باشد، خام فروخته نمی‌شود، ادامه داد: ۷۵ درصد از صادرات استان، مواد معدنی است و خام فروشی مواد معدنی انجام نمی‌شود. باید عنوان کرد میانگین قیمت محصولات صادراتی استان زنجان نسبت به کشور بیش از ۲.۵ برابر است. همچنین بخش عمده واردات به استان مواد اولیه است که میانگین قیمت واردات استان، کمتر از کشور است.

حقیقی با اشاره به روند افزایشی دریافت حقوق دولتی در استان زنجان، تصریح کرد: در حال حاضر ۳۲ میلیارد تومان حقوق دولتی اخذ شده و به دنبال توسعه اکتشاف معدن در منطقه هستیم تا دغدغه‌های موجود در این بخش کاهش یابد.

استاندار زنجان یادآور شد: ایمیدرو فعالیت‌های معدنی خوبی در استان دارد. زنجان رتبه سوم فضای کسب و کار و سومین فضای امن را برای سرمایه‌گذاری داشته و پارسال نه تنها هیچ واحدی تعطیل نشد، بلکه ۷ واحد تولیدی تعطیل نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی با اشاره به حل مشکلات شرکت‌های خصوصی استان، عنوان کرد: پارسال مشکل مدیریتی شرکت ایران‌ترانسفو حل شده و هدف‌گذاری ۳۰ میلیون دلاری صادرات داشته که اقدام به جذب ۳۰۰ نفر نیروی جدید نیز کرده است و در مجموع برای حل مشکل بخش‌های مختلف تولیدی و صنعتی استان، کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع در این واحدها تشکیل می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان زنجان، با تاکید بر جذب نیروی‌های بومی، گفت: انتظار داریم ایمیدرو یک واحد معدنی با مشارکت بخش خصوصی ایجاد کند. همچنین به زودی معدن الونیت روستای زاجکندی با شرط ایجاد واحد فرآوری به مزایده گذاشته می‌شود.

این مسئول ادامه داد: از ۶۷ ماده معدنی موجود در کشور ۳۶ ماده معدنی در زنجان وجود دارد ولی باید راه‌های روستایی نیز مورد توجه قرار گرفته و معادن در حفظ و نگه‌داری جاده‌های روستایی همکاری کنند و در روستاهای اطراف امکانات رفاهی و خدمات ارائه دهند.

حقیقی خاطرنشان کرد: ایجاد راه برای تبدیل زنجان به منطقه لجستیک اهمیت بالایی دارد و در سفر دکتر نوبخت برای توسعه راه‌های مواصلاتی ریلی و جاده‌ای مصوب شد.

در ادامه، رئیس شرکت تهیه و تولید مجتمع معدنی انگوران گفت: ۴۵ درصد ظرفیت روی و  ۲۰ درصد ظرفیت سرب کشور در حال کار است و حال بخش خصوصی نیز وارد شده و حتی با واردات باید نیاز کشور به مواد اولیه تامین شود.

وجیه‌الله جعفری با بیان اینکه تاکنون ۱۷.۵ میلیون تن ماده معدنی از مجتمع معدنی انگوران استخراج شده است، افزود: از سال ۱۳۰۱ تاکنون این معدن فعالیت داشته و حال ۳.۲ میلیون تن حجم پیش‌بینی ‌شده در معدن روباز بوده و حال عیار ماده معدنی تغییر یافته است.

این مسئول تصریح کرد: معدن زیرزمینی پس از سال ۸۳ مطرح و طراحی آن از سال ۸۶ آغاز شد. با برداشت پس از تجهیز و آمادسازی، میزان ذخایر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شناسایی شد و عیار متوسط این معدن ۲۸ درصد است که به لحاظ کیفی وضعیت مناسبی دارد.

جعفری یادآور شد: امیدواریم ذخایر جدیدی برای حفظ اشتغال کشف شود و این مهم نیازمند همکاری مجموعه مدیریت استان است؛ چراکه در منطقه حفاظت شده هستیم و حال با توجه به پیشرفت فناوری سعی در استفاده از باطله‌ها را داریم و مجوز گردشگری نیز می‌تواند پتانسیلی برای افزایش اشتغال در این مجموعه باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha